- Honeymoon trip v.1.1 (Hongkong) -

Hari ni husband buka puasa kat luar bersama2 dengan oficemate. makanye si isteri kat rumah xbersemangat n xberselera la nak makan buka puasa nnt sbb ketiadaan suami. gedik sgt kan. i kirim laksa je kat parents da alang2 diorg ke pasar ramadhan. xde masak2 sempena buka puasa sbb husband xde.

so sementara nak tunggu azan magrib ni i bukak la list post lama2 n baru sedar yg ada bnyk draft dlm tu. apsal i macam xingat je yg i ada niat and dah halfway pun dah siapkan entry. kuat lupa betul skrg ni. xtaw la syndrome ape yg sedang melanda diri...

korek2 draft lama..nah die entry halfway honeymoon :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


At last ada gak time yg boleh dicuri curi nak update blog. ni entry kedua untuk tahun 2013 n mungkin juga ini lah entry terakhir untuk tahun ni sebab bile2 masa je i boleh berubah hati jadi pemalas nak bukak blog (gelak guling2 baca ni sbb dah tulis2 tapi x publish pun)

hari ni i nak update trip honeymoon kami. mula2 nak update pasal nikah, majlis bersanding n majlis bertandang..tapi memandangkan xcukup source(gamba dari op x dpt lg)...so kite kiv dulu...terus skip honeymoon (dari xdpt softcopy from OP..skrg dah dapat album dah pun. lama nye haku peram entry ni dalam draft)



i ngan hubby mmg dr sejak sebelum kenal 2-2 pun kaki jalan. bile dah kenal ada jugak trip yg kitorg pegi sm2 tp xpnah la pegi berdua. sama ada ngan kawan or pegi ngan famly. this is our 1st trip berdua-dua-an


Actually HongKong bukan dalam list honeymoon kami. yang ada dlm list..1st honeymoon trip nak g tioman...2nd honeymoon insyaallah kami nak ke tanah suci mekah (done)..and 3rd honeymoon trip kami dah beli tiket ke Perth (done). ini la plan asal honeymoon trip kitorg. Semua da rancang dari awal n dah lama pun book. tioman da booking hotel..tp x bookng flight je. Umrah dah settle semua urusan. and perth kami da beli tiket dr tahun lepas bulan june. 

tapi nak dijadikan cerita...3 weeks before nak nikah...ms i tgh dicuss ngan op i psl transportation die nak ke alor setar...i nampak promo AA sempena anniversary diorg (xsilap i). mula2 malas nak amek kisah sgt...tp xkisah2 pun email terus bakal suami bg link promo AA. ms tu dlm hati...kat mn lg boleh nak selit trip ni sbb travel period die dec - March kalau xsilap. kalau sepanjang dec - march mmg kitorg da bz tahap xtaw nak kata. so simpan je cita-cita..


pukul 12lebey...dah ready-ready nak tido masih xpuas hati. xboleh tido hokeeeyy mengenangkan promo AA. so i pun check la tiket. check punya check promo kali ni tempat die best2 n mmg sgt murah. yg menarik  cantik dan tertarik...Bali n HongKong. Bali 2org xsilap i...RM200 ++ n Hongkong 2 org RM424. mana nak dpt weyhh tiket hongkong semurah ni. once xgrab promo ni belum tentu lagi akan dpt dimasa akan dtg. so i laju2 terus call en bakal suami. ckp lentok2 sket ngan die..kasi2 hint tiket murah...tp bg lapik jugak ckp kan best kalau bla bla bla. nape murah sgt bla bla bla..

lastly die kata kalau nak...grab je laa...

WHATTTTT??

mcm xpecaya okey...sbb ms da suntuk sangan utk kitorg nak kuar extra expenses yg xde dalam senarai. tiket mmg mampu beli..lain2..mampu ke nanti. dah la 3 minggu lagi nak nikah..

tp disebabkan ini izyan helmi...so i gamble je beli. kalau dpt pegi nnt..pegi la. kalau xdpt...burn je..n kitorg akan ke tioman je nnt

dalam kepayahan orang lain grab tiket murah..kitorg dapat tiket murah





3 - 8 January 2013 


To be Continued

Sambung nnt..hahahaha


p/s: tq suami sebab layan kerenah gila2 isteri u :p




0 comments: