- Berebut balik Raya -

fine...tajuk sangat xley blah. td nampak status fb one of my fren. status die berbunyi begini

"sekarang baru lah saya tahu perasaan bergaduh untuk pulang ke kampung siapa dulu untuk raya"

LoL

nampak simple..tapi boleh membawa kepada laki bini bermasam muka..muahaha

xmaw ckp lebey sebab diri sendiri pun baru lepas gaduh2 manje sbb raya. tapi kitorg bukan sebab turn raya belah mana dulu. gaduh sbb lain. ingatkan bile dah bagi laluan 1st raya as husband and wife bagi laluan beraya kat husband side xde la nak gaduh2 manje n bemasam2 muka. tapi ada jugak nak gaduh nye. adatlah dah berumah tangga. kejap gaduh..kejap lg peluk2 balik. tu namanye gaduh2 manja. ape yg penting tolak ansur. salah sorang kena beralah bila nak gaduh2 ni. dalam kes semalam si isteri surrender sbb xnk masam2 muka. mengalah bukan bererti kalah tahu x. kalah sekarang..menang dikemudian hari nnt. syurga lah bg si isteri :) aminnn aminnnnn

kepada kawan2 yg masih berebut2 nak balik raya rumah famly masing2..jgn la gaduh lama2. gaduh2 manja cukup ye. xkisah la raya mn dulu. nak senang..buat system gilir2. tahun ni raya rumah mak mentua..tahun depan raya rumah mak kita plak. bincang baik2...yang penting haruslah adil untuk kedua dua balah keluarga.


0 comments: