- Dejavu dikinabalu -

Semalam bukak je laptop tetibe teringat nak bukak website AA. dah lama rsnye xbukak n xbelek2 search tiket murah. 


Ni die haaa Promo dalam kategori murah.

KK ada dalam list. so smlm saje2 tgk ade lg x yg promo fare. belek punye belek mmg ado. so xtunggu lama..terus msg hubs..die pun ok je layankan. so ape lg...dengan lajunye i terus beli.

horraaa hoorreeyy. Im coming to u KK...bulan 10 nnt. dah lama mengidam nak g KK. 1st time pegi dulu few years back mmg jatuh hati dengan KK n kundasang. Hari tu x tdo kat kundasang. kali ni wajib tdo sana. honeymoon lagi..hoyeeeaaa hoyeaaa..i like it!!

Sape2 yang nak g KK, Kuching n len2 destination above. cpt2 la search tiket murah. kitorg dpt RM160 je untuk 2 org return tiket. murahh sesangat ok. mana nak dpt. macam beli tiket bas dah rasanye. Travel period promo ni August - Oct. Kitorg pilih oct sbb bulan2 lain dah full n mmg dah xley nk travel mn2. bulan 8 ni wedding penuh memanjang + bulan raya. so baik lah pegi beraya sakan. September lak nak g Krabi. tinggal lah bulan 10 untuk ke KK






- Honeymoon trip v.1.1 (Hongkong) -

Hari ni husband buka puasa kat luar bersama2 dengan oficemate. makanye si isteri kat rumah xbersemangat n xberselera la nak makan buka puasa nnt sbb ketiadaan suami. gedik sgt kan. i kirim laksa je kat parents da alang2 diorg ke pasar ramadhan. xde masak2 sempena buka puasa sbb husband xde.

so sementara nak tunggu azan magrib ni i bukak la list post lama2 n baru sedar yg ada bnyk draft dlm tu. apsal i macam xingat je yg i ada niat and dah halfway pun dah siapkan entry. kuat lupa betul skrg ni. xtaw la syndrome ape yg sedang melanda diri...

korek2 draft lama..nah die entry halfway honeymoon :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


At last ada gak time yg boleh dicuri curi nak update blog. ni entry kedua untuk tahun 2013 n mungkin juga ini lah entry terakhir untuk tahun ni sebab bile2 masa je i boleh berubah hati jadi pemalas nak bukak blog (gelak guling2 baca ni sbb dah tulis2 tapi x publish pun)

hari ni i nak update trip honeymoon kami. mula2 nak update pasal nikah, majlis bersanding n majlis bertandang..tapi memandangkan xcukup source(gamba dari op x dpt lg)...so kite kiv dulu...terus skip honeymoon (dari xdpt softcopy from OP..skrg dah dapat album dah pun. lama nye haku peram entry ni dalam draft)



i ngan hubby mmg dr sejak sebelum kenal 2-2 pun kaki jalan. bile dah kenal ada jugak trip yg kitorg pegi sm2 tp xpnah la pegi berdua. sama ada ngan kawan or pegi ngan famly. this is our 1st trip berdua-dua-an


Actually HongKong bukan dalam list honeymoon kami. yang ada dlm list..1st honeymoon trip nak g tioman...2nd honeymoon insyaallah kami nak ke tanah suci mekah (done)..and 3rd honeymoon trip kami dah beli tiket ke Perth (done). ini la plan asal honeymoon trip kitorg. Semua da rancang dari awal n dah lama pun book. tioman da booking hotel..tp x bookng flight je. Umrah dah settle semua urusan. and perth kami da beli tiket dr tahun lepas bulan june. 

tapi nak dijadikan cerita...3 weeks before nak nikah...ms i tgh dicuss ngan op i psl transportation die nak ke alor setar...i nampak promo AA sempena anniversary diorg (xsilap i). mula2 malas nak amek kisah sgt...tp xkisah2 pun email terus bakal suami bg link promo AA. ms tu dlm hati...kat mn lg boleh nak selit trip ni sbb travel period die dec - March kalau xsilap. kalau sepanjang dec - march mmg kitorg da bz tahap xtaw nak kata. so simpan je cita-cita..


pukul 12lebey...dah ready-ready nak tido masih xpuas hati. xboleh tido hokeeeyy mengenangkan promo AA. so i pun check la tiket. check punya check promo kali ni tempat die best2 n mmg sgt murah. yg menarik  cantik dan tertarik...Bali n HongKong. Bali 2org xsilap i...RM200 ++ n Hongkong 2 org RM424. mana nak dpt weyhh tiket hongkong semurah ni. once xgrab promo ni belum tentu lagi akan dpt dimasa akan dtg. so i laju2 terus call en bakal suami. ckp lentok2 sket ngan die..kasi2 hint tiket murah...tp bg lapik jugak ckp kan best kalau bla bla bla. nape murah sgt bla bla bla..

lastly die kata kalau nak...grab je laa...

WHATTTTT??

mcm xpecaya okey...sbb ms da suntuk sangan utk kitorg nak kuar extra expenses yg xde dalam senarai. tiket mmg mampu beli..lain2..mampu ke nanti. dah la 3 minggu lagi nak nikah..

tp disebabkan ini izyan helmi...so i gamble je beli. kalau dpt pegi nnt..pegi la. kalau xdpt...burn je..n kitorg akan ke tioman je nnt

dalam kepayahan orang lain grab tiket murah..kitorg dapat tiket murah





3 - 8 January 2013 


To be Continued

Sambung nnt..hahahaha


p/s: tq suami sebab layan kerenah gila2 isteri u :p




- Berebut balik Raya -

fine...tajuk sangat xley blah. td nampak status fb one of my fren. status die berbunyi begini

"sekarang baru lah saya tahu perasaan bergaduh untuk pulang ke kampung siapa dulu untuk raya"

LoL

nampak simple..tapi boleh membawa kepada laki bini bermasam muka..muahaha

xmaw ckp lebey sebab diri sendiri pun baru lepas gaduh2 manje sbb raya. tapi kitorg bukan sebab turn raya belah mana dulu. gaduh sbb lain. ingatkan bile dah bagi laluan 1st raya as husband and wife bagi laluan beraya kat husband side xde la nak gaduh2 manje n bemasam2 muka. tapi ada jugak nak gaduh nye. adatlah dah berumah tangga. kejap gaduh..kejap lg peluk2 balik. tu namanye gaduh2 manja. ape yg penting tolak ansur. salah sorang kena beralah bila nak gaduh2 ni. dalam kes semalam si isteri surrender sbb xnk masam2 muka. mengalah bukan bererti kalah tahu x. kalah sekarang..menang dikemudian hari nnt. syurga lah bg si isteri :) aminnn aminnnnn

kepada kawan2 yg masih berebut2 nak balik raya rumah famly masing2..jgn la gaduh lama2. gaduh2 manja cukup ye. xkisah la raya mn dulu. nak senang..buat system gilir2. tahun ni raya rumah mak mentua..tahun depan raya rumah mak kita plak. bincang baik2...yang penting haruslah adil untuk kedua dua balah keluarga.


random post

tak update blog adalah satu kerugian. hari ni baru rasa nak menyesal sbb 7 bulan tinggalkan blog. rugi tahu x sbb xabadikan kisah liku2 hidup dari hari ke hari. ok lah..mulai hari ni dah pasang niat nak hidupkan blog kesayangan ni balik. hari ni pasang niat..esok kite padam niat..hahaha

2-3 hari ni sangat weng. dah lama xsakit kepala bagai nak rak..skrg dah kena balik. kesian husband xpasal2 kena jd tukang urut. tgh sedap2 tido dikejutkan oleh si isteri suruh lakukan keje urut mengurut. pastu dah sambung tdo..kena kejut lagi. nasib la si suami penyabar. kadang2 kesian n malas nak suruh urut..tarik tarik la rambut ni sendirian berhad. tgh2 sakit kepala kalau tarik rambut kuat2 mana pun akan terasa nikmat.






- Mr and Mrs Suhail -

Alhamdulillah

i am offically Mrs Suhail

15.12.2012

bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah dipertemukan dengan pasangan hidup






i love u mr husband :)

semoga hubungan kita kekal hingga ke Jannah