Nikah

22 more days..

progress kerja kawen xde ape yang bergerak pun. xsedar diri betul i ni. orang lain sebulan sebelum majlis tido xcukup..i masih bersenang lenang. esok - esok bila dah terlambat baru nak menyesal. itu lah i. selalu kena tegur ngan bakal suami sbb suka buat keje last minute :p

hari ni nak abadikan dalam blog theme masa nikah nnt. sekarang ni asalkan jumpe sedara mara..semua tanya tema kaler ape..tema kaler ape.

ada lg yg nak tanye kaler ape??

mari i persembahkan kaler yg menjadi pilihan hati untuk majlis pernikahan kami nnt


Tiffany Blue
Yellow
Cream

i rasa tiga kaler ni bila di mix n match rs mcm sedap mata memandang...sbb tu combination kaler ni menjadi pilihan hati i. kalau org lain kata xcantek xpe... ada aku kesah :p


untuk pelamin, i ngan bakal suami dah bincang untuk menggabungkan ketiga warna pilihan hati...hope it turn nice nnt. kalau x nice..tolong lah jaga hati i ckp nice jugak. dont spoiled my mood plsss kawan-kawan. i xkisah kalau korang tipu sunat kali ni..ahaha





  famly akan pakai kaler ni...sejibik n sebijik. semua baju dah selamat hantar tempah. hope siap on time la baju semua org nanti..

dayang dayang i pun akan pakai kaler yg lebih kurang famly cuma tone die lain sket. slightly light xsilap i. baju plain n kain bercorak polka dot. kain dah selamat bagi kat semua dayang2..hope semua dayang2 dah pegi tempah


untuk bakal pengantin yg akan dinikah kan nnt..light yellow jadi pilihan..

cantiknya lah pengantin kat gmbr atas ni *source google*

baju nikah xsiap lagi. hari tu dah pegi 1st fitting. masa try hari tu baju ngam ngam. skrg ni tbe2 rasa mcm baju tu bakal x muat je sbb badan xkurus2..

2nd fitting nnt 3hb. seminggu lg nk nikah. kalau xmuat aka ketat harus la kena mintak dibesarkan sikit baju nye. itu pun if possible. kalau x..mati la i..

lain2 berkaitan hal majlis akad nikah..lain hari la i update ye..

tema untuk majlis bersanding pun lain hari update...

itu pun kalau rajin :p



Shasmeen Uyun

i dengan online shopping mesti xdpt dipisahkan. tapi i xkritikal mcm org lain :p seminggu sekali je kot pos laju sampai depan rumah ni.

td br lepas place order shawl shasmeen uyyun from Radiusite. Radiusite dah ada improvement. skrg nak beli xyah isi form manual mcm dulu. skrg ni register je sekali then bila nak beli log in, cuci mata, add to cart, n bayar. yesss, makin mudah urusan pembelian skrg ni. xpayah lg tunggu email request payment dr diorg.

shasmeen uyyun yang menjadi pilihan hati kaler putih


putih sebab nak pakai masa majlis khatam Al Quran nnt. baju dah siap n dah collect. x try je lg boleh x. ntah2 xmuat pun sbb dah gemok :p 

i suka kaler ni....


tp akan daya..putih lebih diperlukan




cat and bilik bakal pengantin

wedding progress..xtaw nak kata ok ke x...takut!!

esok nak cat rumah (hall n bilik pengantin). kali terakhir bilik i di cat 7thn lepas. mmg dah kusam habes. just in time untuk dikenakan baju baru. kaler xpilih lagi. esok la pegi beli cat. Weekend panggil abang2 balik..kerahan tenaga untuk alih2 kan barang semua sbb isnin tukang cat dtg. hope tukang cat ni ok la sbb xsuka kalau keje cat mengecat ni drag lama2. semak kepala nnt. Tukang cat janji dalam masa sehari boleh siap semuanya (2 hall n 1 bilik). hope die dpt tunaikan janji dia. kalau die buat keje okey...nnt i buat review ye.

Semalam dah pegi survey bedroom set untuk bilik pengantin. nape susah sgt nak jumpe yg kena dimata i xtahu la. kalau ada je..almari die telalu besar untuk bilik i yg comel ni. ingat nak bedroom set solid wood..tp dengan keadaan bilik i yg comel ni..teramatlah xsesuai untuk menggunakan solid wood. semua almari solid wood gedabak gedabak. HAMPA

Selamat tinggal bedroom set impian


nak kena pegi carik lagi lepas ni mengikut kesesuaian size bilik yg comel. takut kedai perabot xde ready stock. mane taw kena order 2-3 minggu sebelum. ibu ckp kalau dah order senang hati. seminggu sebelum baru suruh diorg hantar. xkisah la mcm mn pun asalkan dapat bedroom set baru..n yg paling penting...ianya percuma dimana pengantin xyah kuar sesen..hahaha...tu yg paling seronok :p

tq banyak2 ibu :)





- 34 hari lg!! -

omg omg omg..

34 hari lg!!!

dulu masa setahun lg nak kawen punya la semangat..survey sana survey sini sampai sanggup tido lambat. lepas start buat bisnes online..masa untuk survey2 pasal kawen dah berkurang. bz mencarik rezeki demi kehidupan yang lebih baik.

mcm xpecaya tinggal sebulan je lg. xpecaya sebab still sm mcm dulu..xde ape yg bergerak. sepanjang balik malaysia ni..kalau x kena push dengan si ibu selagi tu la progress kawen x bergerak.

masa untuk update checklist


34 days to go


Tarikh:
Khatam Al-Quran: 15 Dec 2012
Nikah: 15 Dec 2012
Bride's Reception: 16 Dec 2012
Groom's Reception: 30 Dec 2012



Masa:
Khatam Al-Quran: Pagi
Nikah: Malam
Bride's Reception: 12pm - 4pm
Groom's Reception:  12pm - 4pm




Venue:
Khatam Al-Quran: Home Sweet Home
Nikah: Home Sweet Home
Bride's Reception: Dewan Banquet MBSA
Groom's Reception: Dewan Ukir Mall, Alor Setar


Theme(Colour):
Khatam Al-Quran: White
Nikah:  Pastel Yellow, Baby Blue, Cream
Bride's Reception: Purple, Grey
Groom's Reception: White


Kursus Kahwin & Legal Docs:


Kursus Kahwin (Bride): Done
Kursus Kahwin (Groom): Done


Legal Doc - HIV Test - Bride: Done
Legal Doc - HIV Test - Groom: Pending - tengah tunggu result
Legal Doc - Borang Nikah (Bride): Pending
Legal Doc - Borang Nikah (Groom): Pending


Hantaran for Him:
1. Sirih Junjung: Consider Done. Package
2. Cincin: Pending
3. Wallet and Belt: Pending
4. Kasut: Done
5. Jam + Sunglasses: Pending
6. Set Baju Kerja: Pending
7. Perfume: Pending
8. Food: Pending
9. Food: Pending



Hantaran for Her:
1. Sirih Junjung: Pending
2. Mas Kahwin + Cincin + Duit Hantaran: Consider Done. Semua dah ready
3. Handbag + Purse: Done
4. Kasut: Pending
5. Jam + Sunglasses: Pending
6. Perfume: Done
7. Food: Pending



Hantaran Deco:
For Him: Consider Done (Package)
For Her: Pending



Catering:
Khatam Al-Quran: Done (Catering Makcik)
Nikah:  Done (Catering Makcik)
Bride's Reception: Done (Rass Deco Catering)
Groom's Reception: Pending



Canopy and Halls:
Nikah: Pending (Final Discussion xset appointment lagi)
Bride's Reception: Done (Paid)
Groom's Reception:  Done (Paid)



Pelamin and Deco:
Nikah: Done. Deposit Paid RM500. Balance bayar after finalise sketching. Maybe next week boleh settle
Bride's Reception:  KIV
Groom's Reception: Done




Photographer:
Pre-Wedding: Pending. Sempat lagi ke nak buat ni?
Nikah: Done. Deposit Paid
Bride's Reception: Done. Deposit Paid
Groom's Reception: Pending
Post Wedding: Pending




Videographer:
Save the Date: Pending. On progress. dah shoot tapi rasa mcm teeettt *mls nak comment*
Nikah: Done
Bride's Reception: Done




Wedding Outfit:
Nikah (Bride): On Progress. 1st fitting done. 2nd fitting on 3rd dec
Nikah (Groom): On progress. Tinggal nak carik songket + songkok.
Bride's Reception (Bride): On progress
Bride's Reception (Groom): Suit - done. kena crk kemeja n tie
Groom's Reception (Bride): Done
Groom's Reception (Groom): Done






Wedding's Shoes:
Nikah (Bride): Pending
Nikah (Groom): Consider Done. Mr S banyak kasut yang xpakai lagi..haha
Bride's Reception (Bride): On Progress. Package sekali ngan baju
Bride's Reception (Groom):  Done. Mr S banyak kasut yang xpakai lagi..haha
Groom's Reception (Bride): Consider Done
Groom's Reception (Groom): Consider Done






MUA:
Khatam Al-Quran: Done. xyah nak makeup sgt. tempek2 bedak je..haha
Nikah: Done. Paid Deposit Half
Bride's Reception: Paid Deposit Half
Groom's Reception: Consider Done - Package





Inai: Pending


Handbouquet:
Nikah: Done. Package
Bride's Reception: Done. Package
Groom's Reception: Consider Done





Kad Jemputan:
Nikah: Canceled. Xpayah buat :p
Bride's Reception: Done
Groom's Reception: Done





Doorgift:
Khatam Al-Quran: On Progress. Ibu settlekan and sponsor.
Nikah: On Progress. Baru tempah Yassin :p
Bride's Reception: On Progress. Bekas dah nak siap deco. Tinggal nak beli isi kandungan bekas
Groom's Reception: Pending





Bunga Pahar:
Nikah: On Progress
Bride's Reception: On Progress
Groom's Reception: Pending





Cake:
Nikah: Pending!! Pulut kuning. Xtempah lagi
Bride's Reception: Pending
Groom's Reception: Consider Done




Etc (Bride's Reception):

PA System (Nikah): Consider Done. Abg settlekan
PA System Bride's Reception:  Consider Done. Abg settlekan
MC: Pending
Baca Doa: Pending
Montage: Pending, Baru nak carik gambar
Playlist (Songs): Pending
Best Man: Pending
Maid of Honour: Done! Liyana Rashid
Bridesmaid: On Progress. Nak kena followup bridesmaid punya baju.
Flower Girls: Pending
Baju untuk Family: Done
Photobooth: Pending
Candy Buffet: Pending
Signage: Pending
Thankyou Card: Pending


Spa Treatment:
Date: Pending
Venue: Pending


Honeymoon:
Date: 12 - 15 Jan 2013
Location: Tioman
Air Ticket: Pending
Accomodation: Done


Banyak betul merahnya. rs macam br 50% settle. Yang lain pending n on progress. patut x risau ni???

Huwaaa..sila lah nanges sekarang..

Sob Sob Sob...