- Sponge Cake Pandan -

semalam terajin sikit. nampak jus pandan *eah..betul ke jus* dalam peti ais. pastu tbe2 teringin nak makan kek sponge pandan.

terus amek ipad n google resepi. crk resepi yg bahan2 semua cukup. bile bahan2 semua dah cukup terus dengan pantas nye i bersilat buat laju2 sebelum alanna menanges. kalau die dah start nk berdukung..terbantut cake i nnt.

hasil percubaan kali pertama

tadaaaaa



rupa ada..rasa bolehla. xde la tahap sampai boleh buat jual..muahahaha...

ni cake ke-2 untuk minggu ni. satu pencapaian yang boleh dibanggakan untuk diri sendiri. ari ape ntah baru ni buat cake oren. cake orange ku xde la menjadi sgt. tapi ade aku kisah..ni percubaan pertama. next time boleh cuba lg. practice make perfect.

kena rajinkn diri lagi lepas ni..br la layak nak miliki kmix idaman kalau rajin baking :)



1 comments:

dhiera said...

yan, yang sponge dia menjadi x?