- Photobooth -

Salam Everyone ^_^

Selamat berhujung minggu...

Sape nanti ade plan nak ade photobooth corner..

kalau ade..

Jom intai2 photobooth org lain...amek inspiration lah katakan :)


Photobooth theme ape pun xtahu la nih. siap ade boat bagai :p

tapi cool jugak kan


yg ni mmg selalu nampak org buat camni..





yg bawah2 semua ni made in malaysia punye photo booth..

suka sangat dengan bunga n ashraf nye photo booth. Photobooth merangkap deco sekali.


yang ni lak mahligai creative punye photobooth


i heart this one. dah macam pelamin pun ade. kalau sape2 xnak bersanding n pelamin..buat photobooth pun jadi la..boleh amek2 gambar kat cnie. 


Photo booth by MC ni harga die start RM1.5k

Agak2 kalau DIY boleh jadi mcm kat atas ni x :p

This one xsilap i by Ren-da Bellezza.. (kalau silap sorry)


This one pun nice...

ni by MC lagi...


ni photobooth maria elena ms e-day die..Ren-da Bellezza jugak kot..


.
.
.
.
.
.

i plan nnt nk diy je photobooth i. nak suruh MC buat mmg xberbaloi la kan nak spend bnyk2. so baeklah i diy je nnt. at least barang2 deco kat photo booth tu nnt akan jadi hak mutlak i :)

basically ni la roughly ape yg i nk buat nnt. 


nak kena ade frame macam ni. frame kat atas ni boleh kot nak upah mn2 tukang kayu indon yg berada dikawasan kejiranan. diorg kan pakar dalam bab tukang menukang ni..

dari segi size plak yg kat atas ni bg i too small..kalau amek gambar beramai2 nnt xmuat pulak kn. i ade perasan few ex-b2b yg buat photobooth size yg xbesar sgt..bile datang satu geng amek gamba dah mcm xmuat n gambar jd x bape lawa sgt. so kalau boleh nnt i nak buat frame die biar besar sikit. maybe 2m x 2m ke *over nak besar2..haha*

wall paper untuk cover frame photobooth i dah ade. 

semalam kebetulan ms cuci2 mata saje la masuk laura ashley sebab tgh sale. pastu belek punye belek tengok semua wallpaper half price. mula2 xde la plan nak beli pun sebab lepas half price pun still mahal lagi..dlm 25 per roll camtu. sekali ade satu section tu tengok €7.50 per roll. erkk..apsal murah semacam je kan. so i tanye la. diorg ckp tu roll yg ade minor defect. sebab tu murah. dengan hati yg gembira i pun ape lg...terus belek2 pilih design n ukur bape roll yg i perlukan untuk photobooth idaman i. 

wedding i xde tema lg...so i main belasah je pilih ikut sedap mata memandang


4 roll i angkut bawak balik.

satu roll 10m x 0.5m.

beli 4 roll tu mmg lebih dari cukup. kalau ikut kan i nak buat 2m x 2m tu...8 meter pun dah cukup. eah...tbe2 baru perasan yg 1 roll pun dah cukup. apsal ntah td i pegi beli 4 roll.

before pegi cashier i dah kire..4 roll tu cost me €30. sekali pegi cashier die ckp €15 je. i ingat die silap..pegi kire 2 roll ke ape. i ckp la i amek 4 roll. pastu die ckp yg ni pun ade 50% off. rasa nak melompat masa tu sebab xpernah jumpe wallpaper yg semurah mcm tu. xkisah la minor defect ke ape. nnt bukan ade org nak dtg belek2 tgk photobooth i punye wall tu ade defect ke x design die..haha.

so after all..sgt puas hati dengan pembelian wall paper i. next..nak carik barang untuk deco lak. barang untuk deco pun nk hunting yg sale2 n murah2. nak carik frame gambar, vase n anything la yg sesuai for deco. lepas kawen benda2 tu boleh buat hias rumah sendiri nnt..

untuk props..xpk lg nak buat ape...ade idea nnt i update k..



6 comments:

Rina Hamid said...

cantek sangat...kite pun nak buat tp mak x bg bazir wat bmd2 ni :(

jom xchange b2b link yer :)

nurul izayani said...

sokong u diy sendiri photobooth tu..mesti cantik punya!! :)

Iwanis A.m.d. said...

nice la photobooth yang ada basikal lama tu. Lepas ni nak spray basikal I kaler pink lah. hee

Serigala Maroon said...

nais dear ...

BLuRpL3 said...

Salah ukhuwah...

full of inspiration..
excahnge link plz..

http://blurplediary.blogspot.com/

Izyan Helmi said...

@rina - cantek kalau kreatif..kalau tgn keras mcm i ni ha...xtaw la hasil die cmne nnt. btw i dah follow u :)

@izayani - xtahu la cantek ke x...i xkreatif :( hopefully ok la hasil die nnt

@iwanis - nice kn? kalau u dah spray bike u nnt ley la u buat props for outdoor sekali :)

@serigala moon - kite xtaw nk panggil u ape..moon ke? hehe..

@blurpl3 - tq hanisah...dah follow u :)