- Hantaran Hunting Part 1 -

Salam Everyone ^_^

Semalam baru i taw membeli belah secara solo itu xselalunye indah. Dulu2 bile i g shopping..i suka jalan sorg2. i xsuka org lain ikut.

tapi smlm amat lah berbeza..i jadi stress bile pegi sorg2.

stress okey...bile kite nak beli something tu pastu xdpt nak buat pilihan mn satu...lepas tu xde sape ley tlg kite ckp itu ini. terpaksa la tanye org xkenal kiri dan kanan..buat muka tebal je..

benda kedua buat i stress smlm bile xde assistant untuk tlg i pegangkan barang. taw je la masa sale kalau nmpk je ape yg bekenan..terus kena pegang dulu. kalau baru nk pk2 n xpegang...alamatnye mmg xdpt la.

benda ketiga buat i stress smlm bile nak kena angkut barang2 sme nye dengan menggunakan 2 tangan dan 2 kaki. bayangkan bawak 4-5 paper bag yg berat2 n jalan kaki sejauh 1.3km. mmg pengsan i mlm td bile smpai rumah. siap bangun pagi ni sakit2 badan n tangan mcm baru lepas bersukan.

ohh..ade lg yg buat i stress smlm. handphone buat hal smlm. tgh2 nk whatsapp suhail nk tunjuk kasut yg i nak bli untuk hantaran die tu..time2 tu jugak la handphone hang n xley nak on. smpai kesudah xley nak on smpai la ke rumah. xboleh nak contact sape2 pun.

banyak betul yg i stress smlm.

so..encik suhail...lepas ni kena bg i reward k sbb dah berpenat lelah g crk barang hantaran kite..hahaha. kalau xnk bagi lebey2 pun xpe..iPhone 4s dah cukup syg :p

hasil boxing day smlm :-

For Him
Kasut for hantaran
Kasut untuk pakai masa akad nikah/reception
Perfume Set

For Her
Handbag + Purse
Perfume Set

Banyak lagi yg xbeli lg ni tapi da pokai..cmne tu..hahaha.

Next hantaran hunting trip..aim nak beli;
Kemeja + Tie + Cufflink
Belt and Wallet
Kasut for her (hantaran)
Kasut for her (pakai nikah)

Sme kat atas ni mmg wajib nak kena settle kan before balik bulan 8.

lepas tu nnt tinggal jam and sunglasses je.

Jam oh jam..xtaw nak beli jam ape. korang ade suggestion x jam ape n yg cmne yg cantek. untuk suhail mmg die dah aim dari tahun lps nak jam idaman die tu..so dah taw la nnt nk crk ape. mcm i...i xde hala tuju nak jam yg mcm mn.


8 comments:

dhiera said...

yan, kite pun xtahu nak beli jam apa. sobsob..
awal yan bli barang2 hantaran ni. pulun habis sebelum blk mesia~

Ms and Mr Red Ribbon said...

good luck cari2 barang untuk hantaran, saya ada wat GA contest fee baju kebaya untuk kahwin/salin, sila terjah blog yer...

http://redribbonboutique.blogspot.com/2011/12/peraduan-kebaya-kahwin-by-red-ribbon.html

miss ain said...

salam perkenalan.
best nye da shopping barang hantaran. kita belum lagi shopping. hehehe.nice blog dear. i link u.
http://nurulainlatif.blogspot.com/

mrs irmidrza to be said...

waaa...bestnyer dpt hunting barang kat sana....nak gak!!

hehe..pernah mengalami situasi yang sama...miza pun shopholic gak...suke shopping sorang2..tapi sejak dua menjak ni..tibe2 dah hilang nafsu shopping...huhu...

Izyan Helmi said...

@dhira - tu la..masih mencari2 lg jam..xtaw nk bli yg cmne. brg2 hantaran mmg yan nak pulun abes sme by hujung bulan 1 ni kecuali jam suhail and sunglasses kitorg. yg tu je beli kat msia. yg lain lepas ni sme masuk kotak n xyah pk dah. ley focus prepare bnda lain lak :)

Izyan Helmi said...

@ms red ribbon - xdpt nak join sbb GA tu tuk b2b up to sept..i b2b dec..so melepas la rezeki yg ni :(

Izyan Helmi said...

@ain - xpe ain..bnyk ms lg. u ade 9 bulan lg kn? i ni je yg semangat lebey *over* hahahaha

Izyan Helmi said...

@miza - mmg kadang2 bile shopping kite perlu bersendirian. kalau ramai2 mcm leceh n xselesa. xselesa tu bile org kena ikut kite je. kesian lak kat die kan nk kena ikut je..