- The 10 Most Romantic Cities for Honeymoon -

Salam semua ^_^

i taw...tengok title entry mesti ramai je click nak baca this entry. Hot topic untuk b2b kn honeymoon ni..hehe.

ok..ni source from The Knot

10 Most Romantic Cities for Honeymoon

1. Paris


Paris romantic city ke? bnyk source ckp paris romantic city. for me..dulu ms 1st time i g...kecik lg..umur baru 16..masih bawah umur..xrasa pun paris tu romantic city. tambah2 lg masa tu winter..sejuk yg amat..so xdpt nak feeling2 eiffel im in love with you

tapi baru ni..april lepas..i pegi lg sekali menjejak kota paris. seriously..paris adalah sgt best. kalau tanye i..i nak pegi lg sekali x..i will say yes...tapi tunggu dah kawen nnt. nak pegi ngan tersayang...muahaha

xdpt nak cerita best die mcm ne..pegi dulu baru taw. i rasa cuaca pun main peranan. so kalau nak g...pegi la musim2 bunga ke sbb xsejuk sgt n xpanas sgt. so-so.




fun okey lepak2 sambil tengok orang dengan pelbagai ragam..


dari siang..sampai ke malam..xbosan duduk kat cnie sambil minum2 coffee...


nak tulis panjang2 pun mls..bley rujuk entry lm2 kalau rajin :)

2. Venice


Yes, venice pun bagi i romantic city. Been there beberapa tahun lepas. walaupun pegi dengan ibu ayah n adik..dpt rasa aura romantic tu ade bile tgh naik gondola..haha.


lepas tu bagi burung makan dekat Piazza San Marco. Burung semua jinak2..siap naik atas bahu la bagai. ni gambar korek2 dr fb je. yg lain2 ade dlm hard drive..hard drive masih menghilangkn diri..


berlatarbelakang kn gondola2. abaikan posing i yg ntah pape :p


sila bayangkan anda dan pasangan je didalam gondola tu..ohh romanticnye *over*

nak lagi romantic sila amek gondola beserta dengan pemain music sekali. sepanjang trip die akan buat anda2 berasa diawangan nnt *double over*


3. Rome + Florence


rome boleh la tahan tempat die. xde ingatan sangat nak gambarkan mcm ne tempat die tp yg pasti best jugak kalau explore betul2. i pegi dulu xsempat nak menghayati tempat ni dengan betul.






satu2 nye gambar dekat florence.


florence ms pegi keje hujan je...dah la sejuk. malas nk explore betul2..just naik bus hop on hop off. sudahnye xde gambar. skrg rasa nak pegi lg. tapi tunggu kaya n bnyk duit dulu...boley shopping handbag bnyk2 nnt *berangan*

4. New York City



gambar hasil dari google image. xpernah pegi lg. romantic ke new york? tapi rs mcm best je bile tengok new york dlm movie.

nak berangan la...pegi honeymoon new york sempena anniversary ke 25 (Silver) nnt. masa tu umur 50 tahun. loan asb dah abes byr masa tu. boleh la nk honeymoon jauh sket :)

5. Honolulu, Hawaii



cantek...tapi rasanye xde dlm list nak pegi sbb nnt mesti bnyk ikan paus yg sexy2 and naked terdampar kat sini. xckp tempat lain xde yg mcm tu..tapi kat sini mcm lg bnyk kot. cacat pemandangan suhail nnt...hahaha

6. Barcelona


bagi i...not so romantic city


tp boleh la nak jalan2 amek gambar mcm ni dengan husband korang..hahaha


kalau dah agak berumur....mcm ni pun boleh. romantic ape pakcik tu pimpin isteri die. xsemestinye dah tua kena duk umah je. bile dah pencen nnt pun masih boley g jln2 cmni :)


beach from the sky. ni masa naik cable car nk turun ke barceloneta beach from montjuic hill


lepak2 tepi pantai best...pasir die halus yg amat...


7. San Francisco




baru berangan nnt kalau dpt pegi new york boleh la pegi san francisco sm. sekali google tgk tgk 2905mile dr new york ke san francisco...gler jauh. cancel lah. melepas nak naik tram kat atas ni. comel lah tram ni..

8. Vienna


i pernah la berangan nk pegi vienna tapi i sendiri xtaw nape i nak pegi cnie. antara vienna n new york...new york lg menjadi pilihan hati...muahahhaa

9. London

satu2-satunye tempt yg dalam list ni yg penah dpt g ngan suhail :)


romantic x kami *geli*

muahahahaaha


sorry la kalau korang dah boring tgk gamba2 ni sbb i dah bnyk kali upload gmba yg sm. xboleh nak stop dr recycle gmbar yg sm sbb i sgt2 suka sme gambar yg ade.


walaupun dah pernah pegi cnie bnyk kali dengan org lain n sekali ngan suhail...i trus akan tetap menyimpan angan2 nak pegi lg ms boxing day 10 thn akan dtg..


dah ckp kat suhail..anniversary ke 10 pegi london sekali lagi. kenapa ke 10 sbb lama sket dapat kumpul duit untuk shopping ms boxing day..hehe


10. Prague



xde dalam list nak pegi. kalau ade duit terlebey2 boleh la nak pegi :)

.
.
.
.
.
.

out of all tempat2 kat atas ni...

destinasi honeymoon yg ke-2 berangan nak ziarah ke sini..


insyaallah

eahh..ade ke org g honeymoon buat umrah. ok lahh..klu xhoneymoon..ziarah la kan..

Official honeymoon xtahu lg nak pegi mn. xpernah discuss secara serious pun walaupun bayang2 pegi mn tu da nampak.

okeyy..cukup dah berangan2. berangan x salah kan. disamping berangan..at least i letak target mn nak pegi n tahun bile nak pegi. kalau ade rezeki nnt sampai la :)


7 comments:

erin moshimoshi said...

terbaek !!!!!!!!!!!!! erin jeles

lenepawida said...

hehe. masa baca2 tunggu gak prague kot2 ada dlm list. sekali ada last sekali. hehe! i've been to most of the places above except belah us..personally sgt chentakan barcelona :) tp utk romantic city mmg i pilih prague. setiap kali pegi charles bridge tu selalu rasa aura romantic..lagi2 time malam :)

WaTy said...

yang top of the list tu best~ :P

dhiera said...

yan, dah banyak benua eropah yan jelajah..
membe kite yg belajar dekat moscow pun suggest pergi paris kalau ada duit lebih. hukhuk
selain tu, kite teringin nak pergi venice dan vienna. mungkin sebab baca satu blog ni kot ni, dia travel dengan hubby dia.

baru dapat blogwalking. sedih kan?

Kerry Mirza said...

bestnya yaannn,muda2 dah banyak melancong tempat orang. heheeh

Cik Zimie said...

izyan!! baru jumpe ur blog.hehe

btw, my honeymoon destination = rome. i jeles dengan u sebab u dah pegi.sekian terima kasut.bye :p

Fafau De Craft ( Zana ) said...

wowiiii...sgt best...belum termampu nk pegi...tgk pict awk daa rs happy.. :)