- Transparent Canopy -

Salam Ma'al Hijrah ^_^



cantek kan transparent canopy ni kalau buat event malam.

i da jatuh hati n dah mula berangan berangan nanti majlis nikah i nak buat malam. Kalau buat malam xde la panas sangat nanti. Depan rumah i ade kawasan lapang...so selalunye malam2 mmg ade angin sepoi2 sebab xkena block dengan mana2 banggunan.

lepas da berangan2 nak buat akad nikah malam...berangan pulak nak ber transparent canopy bagai. Tengok dalam gambar tu omg cantek nye kalau dapat transparent canopy dengan fairy light sme tu tapi sekali tengok harga transparent canopy + fairy light + Chandelier = RM XXXX. 

Gulppppp!! Musnah harapan!!

Okey..fineee...ukur baju dibadan sendiri kan..huk3

Boleh berangan je la. Xsalah nak berangan kan..xkena bayar pun :p


** in my dream **

dengan harapan dream come true :)

.
.
.
.

Nak dijadikan cerita pagi tadi i nampak this promo dekat FB..

YSA Wedding - Ma'al Hijrah Promotion

Jarang2 i bangun pagi2 trus bukak facebook tapi tadi bgn je trus bukak facebook. Tbe2 boleh  tergerak hati lak kan nk tgk facebook...


Promotion Tahun Baru

Transparent canopy set from 

RM1000  >>>>>>  RM777

okeyy..pasrah lagi...still out of my budget.
* bajet ciput selera besar *
hahahaha

then i perasan something dekat wall diorg. admin salah tulis tarikh promo diorang.

Promo ni sepatutnye 27 November 2011(1 Muharram 1433) - 29 November 2011 (3 Muharram 1433 ). Tapi diorg tersalah letak date. Diorang terletak 27 Dec 2012 - 29 Dec 2012. I pun saje la email diorg n  bgtaw diorg salah letak date..takut org lain confuse lak nanti. Pastu i dpt reply diorg ckp thank you n tanye i berminat ke dengan promotion diorg. 

I mmg la berminat gler ngan transparent canopy ni tapi dengan harga promo ni pun still diluar budget i. Dengan itu..i reply je la ckp minat tapi sorry..out of my budget.

Then i ingat abes kat situ je la tapi rupanye tak...ade reply lagi dari diorg.

tuah ayam nampak dikaki..tuah(rezeki) manusia..hanya Allah yang tahu :)

diorg ckp since i bagitaw diorg psl tarikh yg diorg tersalah letak tu..diorg bg special rate dekat i.

hoyeaaaaaa...rezeki. see..xsalah berangan kan.


lepas dapat email quotation dari YSA terus call ibu tanye ibu tahu ke x pasal transparent canopy ni. bile i tanye je terus reaction ibu..oowhh..canopy mahal tu. muahahaa...dah agak dah. sbb tu klu nak tanye kena step by step. kalau x tekejut pulak ibu dgr anak die yg sorang ni berangan nak guna transparent canopy..


lepas tu baru la i explain normal rate canopy tu bape..promotion rate bape...n special rate yg i dapat berapa. mula lah perbentangan kertas kerja secara talian(by fone je). i explain ape yg dapat sme n bla bla bla.


special rate i yg i dapat mmg sangat berbaloi sebab all in. Tadi call Rass Deco tanye rate canopy diorg yg abg i amek masa wedding die last july. rate die sama je dengan transparent canopy ni.


so kesimpulannye...harus la i jangan tolak tuah tu ;)





10 comments:

Aisyah Humaira said...

waa!!!!!!!! ni serius rezeki sungguh! bestnya!

Orkedanza said...

tulaaa..rezeki tahun baru...hehehee

alhamdulillah :)

fazlien said...

best best..hepy for u.tuah manusia mmg xde siape y tahu.hehehe..

Orkedanza said...

tu la kan fazlien. selalu i berangan je sebab taw mmg xmampu. xsangka lak ade rezeki i rupanye :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

alhamdulillah...rezeki kawin ni..:) bile nikah? nak datang? hahaha sibuk :p

Orkedanza said...

nnt da nk dekat2 nanti baru i announce n jemput k...heheee

cik.mila said...

wah rezeki tahun baru...amek2 jgn tolak rezeki..nnti boleh p majlis nengok! hehe

hana said...

owhh sumpah cantik transparent canopy..
tengah cari2 info b2b n jumpe ur blog.memang best!!

nia said...

cantik sangat2 ! untungkan kalau dapat :) btw follow u ^^

Madly Mad said...

dekat kuantan, transparent ni kinda mahal tau. x ramai orang mampu.uhuk.
Salam b2b 2012. b2b dari Pahang.
salam perkenalan dari kejauhan.
oh, ive linked u...hope x ksah.
selamat berkongsi tips menarik!


truly,
Syakilla