- Sunday 20112011 -

Salam readers ^_^
*bajet mcm bnyk org baca blog ni..haha*

Today..another date yg cantek untuk tahun 2011.

Hari ni mesti ramai orang kawen2 lagi kan. tarikh cantek memang selalu bnyk orang kawen2.

Tahun depan tarikh ape yang cantek eah. jap nak list jap..

01022012 (1-2-12) Rabu
01062012 (1-6-12) Jumaat
10112012 (10-11-12) Sabtu
20112012 (20-11-2012) Selasa
12122012 (12-12-12) Rabu
20122012 (20-12-2012) Khamis

Itu je pun yg terfikir buat masa sekarang ni..ade sape2 lg nak tambah..silakan :)

Penting ke kahwin on date yg cantek2 eah? For me..xde la penting sangat tp its an advantage kot pada kaum2 lelaki yg susah nak ingat tarikh2 penting dalam hidup die. Salah sorang lelaki adalah bf i. Die mmg failed pasal date2 ni.

Agak2 korang la kan..lucky date mn yg jadi pilihan kitorg. Ade dlm list kat atas ke x. Kitorg dah ade date tapi nnt la i bgtaw bile tarikh tersebut :) *insyaallah di lain entry*

Sekarang nak cerita pasal amazing Sunday.

Kenapa amazing??

Amazing sebab hari ni hari Ahad yang lain dari yang lain untuk i...kira luar biasa la...haha.

Selalu kalau hari ahad..kalau i xkuar pegi mana2 masa i banyak terhabes atas katil je duduk dalam comforter and tido tido dan tido :p

Today luar biasa bg i sbb i terajin sikit..huehue

Kenapa rajin? Rajin la sebab tadi  i vacum rumah..i sidai baju..n yg peling penting sekali i masak. Mungkin bagi korang2 semua eah baru buat 3 benda tu dah nak kecoh.

Mesti la kecoh..ni perkara luar biasa i di hari ahad. masak hari2 lain da biasa..masak hari ahad tu mmg luar biasa. So sesekali nk kecoh xpe la..xkacau org lain pun..

Ayuhhh..mari kite ke dapur masterchef izyan

Bahan bahannye...

Bawang Besar
Bawang Putih
Lengkuas
Halia
Serai
Cili Kering
Ayam
Santan
Kerisik
Daun Kunyit
Garam

Serai da layu...tu yg sedang cuba membuat sesuatu sebelum serai tu terkorban. Serai dah la susah nak dapat kat cnie..pembaziran serai adelah sangat merugikan...

Tahu x i nak buat ape..

I masak rendang...rendang ayam resepi ibu..

Kalau resepi ibu xde sukatan..main bedal ikut sesedap rasa asalkn bahan2 die adalah sama..

Terhasil la ini...

Erkkk...xsiap lagi ni...

Nampak x dah overload kuali tu. nak guna kuali lain...xde pulak calon yg sesuai. yg ade besar sesangat..so amat xsesuai. Belasah je la tunggu rendang ni kering. Abes termerecik2 kuah2 die masa ni. Pasrah je la..lepas da siap sme td jenuh menyental dapo..

Inilah hasilnye...

Rendang ayam resepi ibu bersama nasi himpit nona..

Hasilnye sangat menggembirakan. Lepas siap terus whatsapp adik beradik yg lain + ibu ayah + suhail. Siap msg kat diorg bnyk kali ckp sedap. Xcukup dengan msg..pegi call ibu cakap rendang sedap. Ibu cakap masuk bakul angkat sendiri...huahuahua.

Tapi memang betul sedap. I kalau masak xsedap i akan senyap x komen ape2 sebab tahu x sedap. Tapi kalau sedap mmg akan bagitahu satu kampung punye :p

Okey..cukup lah bebelan pada hari Ahad yg luar biasa ni. I nak pegi survey colour trend 2012 untuk kahwin nnt. Hari tu FMIL dah tanye tema kaler dah ade ke belum. Bakal menantu ni ingat kenduri lambat lagi so die boley main-main xyah pk lagi pasal tema bagai semua :p

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

10 comments:

Aisyah Humaira said...

sedapnyaaa pos sini sikit :P

Asfiza said...

hai B2B...

as ingt thn depan nk khwin tarikh bezday incik tunang..tp xder rezeki sbb tarikh tu jatuh hari raya haji..huhu

anyway..salam perkenalan...dah follow kamu..:)

http://asfizashary.blogspot.com

dhiera said...

nampak sedap la~ saya tak tahu nak panggil kamu apa. erk

20.11.2011 tarikh lucky sebab e-day
10.11.12 insyaallah tarikh sanding kami~ wink wink

Orkedanza said...

Aishah: dtg la cnie..i bg sekuali..hehehe

asfiza: dah link u. selamat membuat preparation wedding :)

Dhiera: panggil yan je :) btw congratz da jd tunang org smlm. eahh..da 2-3 kali ni ckp congratz kat u..haha. i xbetunang..nnt trus nikah je. xmerasa la nk bergelar tunang org. reception u 101112 eah..best2 :)

cik.mila said...

hai..u also b2b..jom kenal :)

wahh..nampk sedap rendang tuh..

ESYAH AZMAN said...

wow..bestnya izyan ..nk kawen.jgn lupe ajak :) congrats

Orkedanza said...

mila: ade link ur blog x..i xjumpe dekat ur link dekat profile blog u

ecah: insyaallah..nnt kitorg mesti ajak u ngan hafzan punye :)

Miss Shikin said...

salam orked..
b2b selangor ye...nnti tryla buat felt flowers utk hantaran u...mesti lain dri yg lain :)

Orkedanza said...

hi shikin, panggil i yan je..hehe :)

nnt nk kne blaja buat felt flower dulu. klu jadi br ley apply kat hantaran ^_^

Aisyah Humaira said...

sekuali? hahahhaha saje kan nak bagi i gumuk2 patu tak muat baju nikah.. ahaha~