- Nespresso anyone? -

untuk orang yang xreti nak buat air panas mcm i ni memang sesuai kena ade machine mcm ni bile dah ade rumah sendiri nnt...


dah lebey 10 kali play video ni sepanjang 2 hari lepas. cool bukan kalau ade this machine dekat rumah. xpayah nak risau sedap ke x aku buat kopi ni bile tetamu datang rumah especially bile dah kawen n dah duduk rumah sendiri nanti. kalau parents in law datang rumah hidang je cappucino instead of kopi...hahaha 

siyesly x tipu i mmg sangat xpandai nak buat coffee ke..tea ke..milo ke..horlicks n sme air panas la i xpandai. masak air panas je i pandai :p

dari kecik smpai lah ke besar ni jarang i tengok ayah i minum air panas. ayah i x mcm org lain yg hari2 mesti pekena kopi secawan. thats y la kat rumah i tu ibu jarang sgt buat air panas melainkan klu ade tetamu kat rumah. ayah i die more to minum air kosong je..bangun pagi air kosong..tengahari air kosong..petang smpai ke mlm pun air kosong je. even klu pegi makan kat kedai pun air kosong jadi pilihan ayah. menjaga kesihatan katanye. oleh sbb ayah kurang dengan air panas..jadi makanye itu lah sebab anak2 dara ayah xreti buat air panas mcm anak2 dara orang lain..haha..dont blame me :p

nespresso essenza c100


dekat malaysia harga die RM1500 *gulp!! pengsan nak beli*

ada 2 machines je i tgk kat official website nespresso. lagi satu lagi mahal so xpyah tgk yg tu. i xsure kat malaysia *i mean retail* ade jual ke x nespresso machine ni. ade sape2 penah nampak or tengok x. kalau ade sila share dengan i berapa harga kat malaysia. saje nak tengok malaysia lagi murah or cnie. kalau compare ngan website nespresso mmg kat cnie jauh lagi murah la. tp retail i xsure.

this one lagi comel..harga pun lagi comel..hahaha

red nespresso ni boley la nk match dgn kmix..heee :p

kalau korang tengok dalam video tu senang je kan nak buat. just letak capsules die then press button. then siap.

kat malaysia xde lagi butik nespresso. nearest kalau xsilap i dekat singapore. but dont worry..i dah check..capsules tu boleh beli online je. RM1.80 to RM2.20 each capsules depends on flavour. ade 16 ke lebih ntah flavour yg ada. RM2 x mahal kot untuk secawan coffee yg sedap. segelas air kat mamak pun sekarang ni dah lebey kurang harga tu kn. 


wishlist 2012 :)


5 comments:

dhiera said...

best ye klo wish list jadi kenyataan. saya tak pandai jugak buat air. sebab saya terlalu sensitif dgn rasa manis. pada saya dah manis, pada orang lain tak manis. ermmm

Aisyah Humaira said...

".jadi makanye itu lah sebab anak2 dara ayah xreti buat air panas mcm anak2 dara orang lain..haha..dont blame me :p"

alasan terbaikk.. hahaha~~~

Khairiyah aka Kerry said...

wahwahwahwah.i pencinta coffee!boleh letak la wishlist hadiah ni :p :p

oh yan, i pun tak reti buat air panas until 25years old buat.sbb b4 tu bergantung kat arwah pakcik i buat.lps die meninggal baru terhegeh2 nk belajar buat i teh tarik sume tu ok?coffee sampai skang fail T___T.nescafe ok lg.

Orkedanza said...

dhiera: u xkuat manis kot...hehe. bagus tuk kesihatan.. :)

Aisyah Humaira: i bg alasan mmg pandai..haha

kerry: wishlist hadiah kawen ea..ok gak tu. i nak buat hantaran boley x..hahaha

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

bgs2. nanti mnetauu adaa kwn2 bagi sbagai hadiah kawin :D

rina bagi capsules je ble? hihi :)