- Hantaran: Kitchen Appliance -

salam everyone ^_^

 pernah x korang terfikir untuk letak any kitchen appliance like mixer, nespresso, food processor atas salah satu dulang hantaran. 

last month masa i tengah hangat2 taik ayam nak memiliki nespresso..ade lah i sembang sembang dengan kakak ipar i ckp nk beli nespresso tu. then kakak ipar ckp..bnyknye wishlist i...mixer(kmix) i nak..nespresso i nak. 

mmg betul pun...bnyk betul wishlist i. dah la nak kawen next year...nak guna duit bnyk..wishlist pulak panjang xingat. itu baru 2 benda..mls i nak sebut yg lain2 lg...xsedar diri betul..agagaga. 

okey..sambung balik perbualan i dengan kakak ipar i. kakak ipar i ckp lagi nanti hantaran letak la mixer and nespresso atas dulang hantaran tu. lepas tu i bantai gelak sebab xpenah dibuat orang letak mixer atas dulang hantaran *i xpenah jumpe lg*. 

tapi sape cakap x penah dibuat orang...cuba tengok video ni..


korang nampak x hantaran for the bride...ada mixer kitchenaid :)

pernah dibuat orang la rupanye. i je ketinggalan zaman selama ni..hahaha

so untuk sape2 yang ade budget lebih tu...boleh la buat any kitchen appliance yg korang rasa sgt berguna untuk kehidupan lepas berkahwin as a hantaran. best ape hantaran mixer. lepas je kawen boleh terus baking pelbagai cake dan cookies..muahaha *ke buat perhiasan kat dapur je* :p

okey...jom layan kMix idaman :)



- Band/Guitar/DJ Hero for Sale -

*Sticky Entry. Scroll down untuk latest entry *

Salam ^_^

Ingat lagi entry ini?

sejak dari tu i dah menjual lebih dari 15 set band hero...

dulu memang i buat pre order. sape nak bayar deposit dulu and baru i bli kan. tapi since ramai yg nak masa tu..so i beli je dulu n bila da sampai malaysia baru i advertise band hero ni untuk dijual. kira ready stock la. 

ini last 6 sets yg tinggal. skrg dah xde jual lagi dah kat cnie. so 6 set yg terakhir ni sape cepat die dapat.

When it's gone, it's gone :)

Normal price dekat kedai RM8**
Price dekat mudah / lelong RM6**

i jual RM450 sahaja :)

kalau korang nampak dekat mudah tu RM450..tu advertisement kitorg la tu. 

Boleh la kalau korang nak beli untuk insan2 istemewa yg kaki game tu. kalau kaki game dapat hadiah game..confirm diorg akan senyum smpai ketelinga *mcm bf i* hahahaha

selain dari band hero super bundle yg dijual dengan RM450 tu...ade lagi 2 benda yg i ade stock buat masa sekarang ni.. 

Guitar Hero for Xbox 360 (2 Sets only)

yang ni RM575 je

original set okey..
all in sebijik macam dalam gambar.

and lastly..

Dj Hero 2 for PS3 (4 Sets)


RM350

untuk band hero super bundle for PS3...mmg tinggal 6 sets terakhir je. Siapa cepat die dapat ye. Lepas ni mmg i xjual set tu dah sebab akan digantikan dengan guitar hero bundle yg mcm xbox punye.

sape2 yg berminat nak beli game set kat atas ni boleh la email i okey
nurulizyanhelmi@gmail.com

kalau korang beli thru blog ni(email)..korang akan dapat special price which is i bagi discount RM25 untuk setiap set. Khas untuk pembaca2 blog ni saje ye *bajet mcm bnyk org baca..muaahaha*. 

Kalau customer yg tgk advertisement kat mudah mmg xdapat la..hiksss.



- Transparent Canopy -

Salam Ma'al Hijrah ^_^



cantek kan transparent canopy ni kalau buat event malam.

i da jatuh hati n dah mula berangan berangan nanti majlis nikah i nak buat malam. Kalau buat malam xde la panas sangat nanti. Depan rumah i ade kawasan lapang...so selalunye malam2 mmg ade angin sepoi2 sebab xkena block dengan mana2 banggunan.

lepas da berangan2 nak buat akad nikah malam...berangan pulak nak ber transparent canopy bagai. Tengok dalam gambar tu omg cantek nye kalau dapat transparent canopy dengan fairy light sme tu tapi sekali tengok harga transparent canopy + fairy light + Chandelier = RM XXXX. 

Gulppppp!! Musnah harapan!!

Okey..fineee...ukur baju dibadan sendiri kan..huk3

Boleh berangan je la. Xsalah nak berangan kan..xkena bayar pun :p


** in my dream **

dengan harapan dream come true :)

.
.
.
.

Nak dijadikan cerita pagi tadi i nampak this promo dekat FB..

YSA Wedding - Ma'al Hijrah Promotion

Jarang2 i bangun pagi2 trus bukak facebook tapi tadi bgn je trus bukak facebook. Tbe2 boleh  tergerak hati lak kan nk tgk facebook...


Promotion Tahun Baru

Transparent canopy set from 

RM1000  >>>>>>  RM777

okeyy..pasrah lagi...still out of my budget.
* bajet ciput selera besar *
hahahaha

then i perasan something dekat wall diorg. admin salah tulis tarikh promo diorang.

Promo ni sepatutnye 27 November 2011(1 Muharram 1433) - 29 November 2011 (3 Muharram 1433 ). Tapi diorg tersalah letak date. Diorang terletak 27 Dec 2012 - 29 Dec 2012. I pun saje la email diorg n  bgtaw diorg salah letak date..takut org lain confuse lak nanti. Pastu i dpt reply diorg ckp thank you n tanye i berminat ke dengan promotion diorg. 

I mmg la berminat gler ngan transparent canopy ni tapi dengan harga promo ni pun still diluar budget i. Dengan itu..i reply je la ckp minat tapi sorry..out of my budget.

Then i ingat abes kat situ je la tapi rupanye tak...ade reply lagi dari diorg.

tuah ayam nampak dikaki..tuah(rezeki) manusia..hanya Allah yang tahu :)

diorg ckp since i bagitaw diorg psl tarikh yg diorg tersalah letak tu..diorg bg special rate dekat i.

hoyeaaaaaa...rezeki. see..xsalah berangan kan.


lepas dapat email quotation dari YSA terus call ibu tanye ibu tahu ke x pasal transparent canopy ni. bile i tanye je terus reaction ibu..oowhh..canopy mahal tu. muahahaa...dah agak dah. sbb tu klu nak tanye kena step by step. kalau x tekejut pulak ibu dgr anak die yg sorang ni berangan nak guna transparent canopy..


lepas tu baru la i explain normal rate canopy tu bape..promotion rate bape...n special rate yg i dapat berapa. mula lah perbentangan kertas kerja secara talian(by fone je). i explain ape yg dapat sme n bla bla bla.


special rate i yg i dapat mmg sangat berbaloi sebab all in. Tadi call Rass Deco tanye rate canopy diorg yg abg i amek masa wedding die last july. rate die sama je dengan transparent canopy ni.


so kesimpulannye...harus la i jangan tolak tuah tu ;)





- The Long Distance Relationship -


T_T


- Groom to be Blogger -

Salam all..

Uhuukk uhuukkk uhuukkk *batuk x behenti*. Lagi sekali kena batuk + selsema. Baru je last month demam + batuk + sakit tekak smpai x bgn bape hari..ni kena lagi. Antibody xkuat betul..huhu

Tadi i baca blog bf i. Yess..bf i ade blog tp die berblog saje untuk suka2 n xselalu update pun. Ape yg i perasan die akan update bile mood die tgh swing. Ingat perempuan je mood pusing sana pusing cnie :p

Entry latest bf i..die list kan nnt ape die nak cter dlm blog die..nak tgk list tu...

July - Nov

Bile i tgk list tu..i rasa sedih je sbb teringat every moment yg mmg best sangat masa balik cuti july and august ari tu. 








rindu lah!!

ok..sudah2..xnak emo2 kat cnie..

berbalik pada entry beliau. ade yg betul2 menarik perhatian i dlm entry die..

here come Novermber
1. About our wedding??

kahkahkah..die strikethrough pulak. cisss..i ingat betul die nk update blog pasal wedding...rupenye x :p

korang penah jumpe blog groom to be x. sepanjang i terlibat dlm dunia blog..i xpenah lagi jumpe blog groom to be. blog bride to be belambak la..muahahaha

i know kenapa i xpenah jumpe n i rs korang pun mesti taw kenapa xde. lelaki x kisah sgt pasal preparation wedding sme ni kan n mmg komfem la diorg xkan cter2 psl ni..

tp cuba bayangkan kalau lelaki2 diluar sana sibuk tulis n share pasal kawen2..mesti komfem kelaka i rasa. n cuba bayang kan lg...kalau lelaki2 ni ade blog kawen2...mungkin entry diorg dipenuhi dengan keluhan sebab penat nak layan wife to be diorg LOL




- Gift Set -

Salam (",)

Semalam i sempat beli something walaupun i duduk kat rumah xpegi mane2 *kirim dekat kakak ipar*


Nak beli 6 set tapi ada 5 set je tinggal. Beli sebab tengah sale. 50% off. Satu penjimatan. 

Dalam kepala otak dah taw ape nak buat ngan benda ni. Related to wedding things jugak la 

^_^



- Sunday 20112011 -

Salam readers ^_^
*bajet mcm bnyk org baca blog ni..haha*

Today..another date yg cantek untuk tahun 2011.

Hari ni mesti ramai orang kawen2 lagi kan. tarikh cantek memang selalu bnyk orang kawen2.

Tahun depan tarikh ape yang cantek eah. jap nak list jap..

01022012 (1-2-12) Rabu
01062012 (1-6-12) Jumaat
10112012 (10-11-12) Sabtu
20112012 (20-11-2012) Selasa
12122012 (12-12-12) Rabu
20122012 (20-12-2012) Khamis

Itu je pun yg terfikir buat masa sekarang ni..ade sape2 lg nak tambah..silakan :)

Penting ke kahwin on date yg cantek2 eah? For me..xde la penting sangat tp its an advantage kot pada kaum2 lelaki yg susah nak ingat tarikh2 penting dalam hidup die. Salah sorang lelaki adalah bf i. Die mmg failed pasal date2 ni.

Agak2 korang la kan..lucky date mn yg jadi pilihan kitorg. Ade dlm list kat atas ke x. Kitorg dah ade date tapi nnt la i bgtaw bile tarikh tersebut :) *insyaallah di lain entry*

Sekarang nak cerita pasal amazing Sunday.

Kenapa amazing??

Amazing sebab hari ni hari Ahad yang lain dari yang lain untuk i...kira luar biasa la...haha.

Selalu kalau hari ahad..kalau i xkuar pegi mana2 masa i banyak terhabes atas katil je duduk dalam comforter and tido tido dan tido :p

Today luar biasa bg i sbb i terajin sikit..huehue

Kenapa rajin? Rajin la sebab tadi  i vacum rumah..i sidai baju..n yg peling penting sekali i masak. Mungkin bagi korang2 semua eah baru buat 3 benda tu dah nak kecoh.

Mesti la kecoh..ni perkara luar biasa i di hari ahad. masak hari2 lain da biasa..masak hari ahad tu mmg luar biasa. So sesekali nk kecoh xpe la..xkacau org lain pun..

Ayuhhh..mari kite ke dapur masterchef izyan

Bahan bahannye...

Bawang Besar
Bawang Putih
Lengkuas
Halia
Serai
Cili Kering
Ayam
Santan
Kerisik
Daun Kunyit
Garam

Serai da layu...tu yg sedang cuba membuat sesuatu sebelum serai tu terkorban. Serai dah la susah nak dapat kat cnie..pembaziran serai adelah sangat merugikan...

Tahu x i nak buat ape..

I masak rendang...rendang ayam resepi ibu..

Kalau resepi ibu xde sukatan..main bedal ikut sesedap rasa asalkn bahan2 die adalah sama..

Terhasil la ini...

Erkkk...xsiap lagi ni...

Nampak x dah overload kuali tu. nak guna kuali lain...xde pulak calon yg sesuai. yg ade besar sesangat..so amat xsesuai. Belasah je la tunggu rendang ni kering. Abes termerecik2 kuah2 die masa ni. Pasrah je la..lepas da siap sme td jenuh menyental dapo..

Inilah hasilnye...

Rendang ayam resepi ibu bersama nasi himpit nona..

Hasilnye sangat menggembirakan. Lepas siap terus whatsapp adik beradik yg lain + ibu ayah + suhail. Siap msg kat diorg bnyk kali ckp sedap. Xcukup dengan msg..pegi call ibu cakap rendang sedap. Ibu cakap masuk bakul angkat sendiri...huahuahua.

Tapi memang betul sedap. I kalau masak xsedap i akan senyap x komen ape2 sebab tahu x sedap. Tapi kalau sedap mmg akan bagitahu satu kampung punye :p

Okey..cukup lah bebelan pada hari Ahad yg luar biasa ni. I nak pegi survey colour trend 2012 untuk kahwin nnt. Hari tu FMIL dah tanye tema kaler dah ade ke belum. Bakal menantu ni ingat kenduri lambat lagi so die boley main-main xyah pk lagi pasal tema bagai semua :p

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

:: Promo - Yassin ::

salam ^_^

sebelum2 ni jarang mulakan entry dengan bagi salam..lepas ni nak amalkan memberi salam :)

short entry saje kali ni sbb i nak kuar pegi makan. before pegi makan saje nak share promo ni dulu. da taw sgt kalau balik makan japgi komfem mls nak update sebab perut da kenyang..heeee

this promotion by Qzara.com.


Limited to first 50 customers only. 

No minimum order.

Yassin only < 1000 = RM1.90
Yassin + Box < 1000 = RM2.80

Yassin only - 1000pcs = RM1.60
Yassin + Box - 1000pcs = RM2.50

Deposit 50%

Tadi i tengok kat FB diorg tinggal lagi 13 slot je. So sape2 yang nak buat Yassin as doorgift boley la cpt2 tempah. I nak tempah untuk doorgift akad nikah tp rasa macam awal sangat la pulak. 


Pesanan dari Qzara..siapa cepat die dapat :)


- Nespresso anyone? -

untuk orang yang xreti nak buat air panas mcm i ni memang sesuai kena ade machine mcm ni bile dah ade rumah sendiri nnt...


dah lebey 10 kali play video ni sepanjang 2 hari lepas. cool bukan kalau ade this machine dekat rumah. xpayah nak risau sedap ke x aku buat kopi ni bile tetamu datang rumah especially bile dah kawen n dah duduk rumah sendiri nanti. kalau parents in law datang rumah hidang je cappucino instead of kopi...hahaha 

siyesly x tipu i mmg sangat xpandai nak buat coffee ke..tea ke..milo ke..horlicks n sme air panas la i xpandai. masak air panas je i pandai :p

dari kecik smpai lah ke besar ni jarang i tengok ayah i minum air panas. ayah i x mcm org lain yg hari2 mesti pekena kopi secawan. thats y la kat rumah i tu ibu jarang sgt buat air panas melainkan klu ade tetamu kat rumah. ayah i die more to minum air kosong je..bangun pagi air kosong..tengahari air kosong..petang smpai ke mlm pun air kosong je. even klu pegi makan kat kedai pun air kosong jadi pilihan ayah. menjaga kesihatan katanye. oleh sbb ayah kurang dengan air panas..jadi makanye itu lah sebab anak2 dara ayah xreti buat air panas mcm anak2 dara orang lain..haha..dont blame me :p

nespresso essenza c100


dekat malaysia harga die RM1500 *gulp!! pengsan nak beli*

ada 2 machines je i tgk kat official website nespresso. lagi satu lagi mahal so xpyah tgk yg tu. i xsure kat malaysia *i mean retail* ade jual ke x nespresso machine ni. ade sape2 penah nampak or tengok x. kalau ade sila share dengan i berapa harga kat malaysia. saje nak tengok malaysia lagi murah or cnie. kalau compare ngan website nespresso mmg kat cnie jauh lagi murah la. tp retail i xsure.

this one lagi comel..harga pun lagi comel..hahaha

red nespresso ni boley la nk match dgn kmix..heee :p

kalau korang tengok dalam video tu senang je kan nak buat. just letak capsules die then press button. then siap.

kat malaysia xde lagi butik nespresso. nearest kalau xsilap i dekat singapore. but dont worry..i dah check..capsules tu boleh beli online je. RM1.80 to RM2.20 each capsules depends on flavour. ade 16 ke lebih ntah flavour yg ada. RM2 x mahal kot untuk secawan coffee yg sedap. segelas air kat mamak pun sekarang ni dah lebey kurang harga tu kn. 


wishlist 2012 :)


- Mahligai Creative 2012 Promo -

hari ni i nak ajak korang semua cuci mata tengok pelamin. sekarang tengah mood kawen kawen..so haruslah update pasal kawen je :p










semua by mahligai creative. most of them kena dengan citarasa i. rs mcm nak kawen esok boley x. haha..gatal!

.
.
.
.
.
.
.


berita baik for all b2b like me


sape-sape yang mmg nak booking Mahligai Creative masa pameran pengantin ari tu tp xsempat still ade few days lg untuk grab this promo..

cepat cepat cepat before terlambat

ade free add on if korang grab this promo. yang paling best if amek pakej rumah dpt free carpet coverage for hall rumah. okey..sgt best if hall sme dicover dengan carpet bulu2 kaler putih masa nikah nnt *berangan*


i ade details promo diorang. if sape2 nak taw more about promo ni i can share with u. or else korang ley contact direct with them. that girl - farah nama die sgt lah friendly. xde la mls nak layan potential customer ke ape mcm sesetengah vendor

ok lahh..till here dengan harapan lepas ni masih bersemangat dengan projek kawen 2012. jgn hangat2 taik ayam je. time is running out so fast these day. rasa baru je bulan oct. tbe2 dah november. then now dah mid of november pun. xlama lg dah nk december. betul kn masa skrg ni cpt je berlalu  
*sigh*

Source: Mahligai Creative


- im no longer a shopaholic -

selamat hari sabtu..

sabtu n ahad adelah hari untuk mengukur tanah. eahh..itu dulu. sekarang dah xlg. sejak ade komitmen besar ni..aktiviti ukur tanah telah dikurangkan. 

niat dihati minggu ni mmg mls nak keluar. sebab utama xnak keluar - ade keje nak kena siapkan. sebab kedua xnak keluar - saving nak kawen..muahaha. 

tp dalam niat2 xnak keluar tu pun tadi terpegi jugak mengukur tanah lepas sebab utama yg xnk keluar tu da selesai. betul2 siap je keje tbe2 dapat call dr abg i n die ckp nak pegi mkn n die tanye nak ikut x. perut yg kata lapar ni terus menghasut supaya pegi n i pun bersiap lah. mudahnye kn i berubah fikiran.. :p

lepas je mkn bermulah episod i mengukur tanah.

hampir semua kedai fav i..i masuk tp xde satu pun tersangkut. masuk kedai A..belek2 baju itu baju ni tp xbekenan dihati. then masuk kedai B..belek2 lg ape yg ade..xde yg bekenan jugak. masuk kedai C..50% off for winter coat...grrrrr..terus tangan n badan menggigil nak belek satu persatu sbb murah. lepas habes belek 1 pun xde yg memikat hati

.
.
whats wrong with me. 
.
.

kalau dulu masuk kedai A..semua nampak cantek n kalau boley semua pun nk beli tp beli setakat yg mampu je. then masuk kedai B..sme nmpk cantek tp tadi dah beli..tp pk lagi..ni kalau x beli ni rugi ni..so end up tershopping lg. masuk kedai C..boley jadi terbeli jugak.

i bermasaalah ke sekarang ni yg sampai jd mcm ni..

no

n

no

i rasa nothing's wrong bila this thing happened..

 bile nafsu shopping jatuh menjunam. bagus jugak. itulah yg i nak pun selama ni. 

so..now i nak declare..

i am not a shopaholic anymore

.
.
.
.
.
.


i am a bride to be




?





yesss...im bride to be

:)


11.11.11

11.11.11..

alhamdulillah..selamat menjadi seorang isteri..

okeyyy2..tipu je. x baik menipu. mintak ampun semua. saje berangan tadi..haha

actually smlm baru perasan hari ni tarikh cantek. patut la ramai yg bernikah ari ni. congratz to kwn2 (huda n ninie) yg telah bertukar status dari cik ke puan. semoga kekal hingga akhir hayat.

tutup cerita pasal 11.11.11 n kawen2.

ade yg lg penting dari tu.

tahu x anda bahawasanye malaysia pun dah ade garrett popcorn. damn..kenapa malaysia yg ade garrett popcorn. kenapa x dublin. kecewa i.

1st outlet garrett popcorn - klcc

kalaulah i dekat malaysia..mmg dah pegi serang untuk lepaskn gian..

sedap kot popcorn die. xpenah mkn popcorn sesedap tu.

fav i..macadamia die..siyess sedap smpai x boleh nk behenti mkn..

i try ms g uss july ari tu. mula2 beli sikit try dulu. bile sekali dah rasa trus rs nk lagi..muahaha..

then trus borong bnyk sikit.




grrrrrr..stress bile pk xdpr mkn ni. kne tunggu 9 bulan lg ni br dpt. boley x nk buat countdown nk dpt popcorn ni..muahaha..

k bye..nk mimpi macadamia popcorn i...


- Posted using BlogPress from Orked's iPad