- tumbuh gigi baru -

gigi manusia dewasa ade bape ye. orang ckp 32batang tp td i kira2 xcukup 32 lg..skrg br ade 30 termasuk 1 yg baru tumbuh kat belah kiri bawah.

sakit oiiii...da 2 hari skt..tahan je ni. smlm mkn pun xbape nk selera sbb xboleh nk kunyah. sedihnyee :(


gigi yg baru tumbuh ni dikire gigi bongsu ke eah? ke gigi yg ke 32 tumbuh tu br kire gigi bongsu? dah besar2 ni tumbuh2 gigi lg mcm klaka pun ade..huhuhu.

2 thn yg lps ms jumpe dentist, doc penah suggest utk i buang gigi yg ke 29 i tu sebab die mengganggu gigi i yg lain..tp ms tu i takut..i xbuang pun. now tumbuh lg sebatang kena buang ke x ye. adoiii..takut nk pegi clinic.

hopefully esok lusa dah xsakit dah la gigi n dah xbengkak la gusi ni. xpayah nk jumpe doc dah. takuttttt...

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


1 comments:

teha said...

mesti sakit.. bnyk2 rehat oke :)