- The Legend International Water Homes -

tiba masa utk i clearkn entry2 yg duduk dlm draft. dah sehat kn..so kita lupakn kisah2 xsehat sblm ni n beralihkn kpd kisah cuti2 malaysia yg xtahu bile akan berakhir

ni adelah percutiaan yg tidak dirancang. mlm sebelum nk pegi tu baru terhegeh2 nk booking hotel. sbb xtahu nak pegi mn lg yg best2 n dekat dengan kl untuk bawak budak2 tu bersuka ria..smpai lah kitorg ke sini...


pord dickson ye kawan kawan...


ohhhh stress tgk gmba diri sendiri. rasa dah mcm buah nangka. xsuka bile bontot semakin membesar. mcm mn la xmembesar..keje mkn je kn...pastu tgk la..dlm gambar tu siap tgh pegang bag plastic kfc berplastic2 lg. ms otw nk kesini singgah r&r dulu utk tapaw kfc. mkn je yg ingt..sabar je lahhh

oh ye..btw i xpernah knalkn yg sblh i tu sape kat blog. baeklah i bg taw siap2 tu bukn kembar i dan juga bukn adik i. adik i sorg je. sblh i tu adelah pembantu ibu i. double stress bile i tgk i dengan die lebey kurang serupa...isshhh

ok..nk tune mood blk. mari tukar mood ke mood gembira.


gembira dpt membawa mereka ke hotel yg ade private pool walaupun bukn i yg bayar..hahahaaa..


selain itu gembira jugak sbb didalam bilik boleh melihat air laut yg hitam. kn best kalau ini adalah pulau redang..dpt la melihat hidupn laut yg cntek..ni x dpt tgk sampah n air laut yg hitm je...


bilik mempunyai 2 katil kings yg empuk.


sumbat semua sekali dalam 1 bilik. dah biasa buat walapun x selalu..ngeh3. almaklumlahh..xmampu kami nk amek 2 bilik di liwh ni. sebilik je nk cecah 700 per night. mati nk amek 2 bilik. lg pun x fun la klu duduk bilik asing2..sape nk mandi dekat pool lg 1 bilik nnt.

dekat liwh ni..setiap bilik ade pool. seronok kn. harga die pun menyeronokkan...


xsebesar mn tp ok la utk one famly. kn best klu rumah sendiri nnt ade pool mcm ni.


toilet n shower...


tok ayah n cucu...


ape la yg tok ayah tgk agaknye kn...

then activity berendam pun bermula...








alanna xdpt join skali...die kecik lg..so tgk dr jauh je kakak2 n makcik2 die berendam





selepas puas berendam dlm bilik..budak2 ni ajk g pool kat luar pulak...


penyebab kepada badan i naik dgn mendadak..


xsenonoh mkn berdiri n juga terkangkang. hopefully future mother n father in law xtaw kewujudan blog ini..kalau x malu i..haha

boley pilih untuk berjalan kaki or menaiki buggy sepanjang berada dicnie..


disebabkn dah ptg n redup..kami memilih utk berjalan sahaja...hidup udara x segar..

cantek kawasan keliling..





satu je yg i x berkenan..main building..petk macam kotak..xstyle lgsg..huhuhu


inilah yg dihajati mereka








baru lps call bf pujuk2 die dtg n bg alasan mcm2 nk suh die dtg jugak2 tp malangnye die xdpt dtg..keje kn.

weeeekkkkkkk


xpe..i pasrah..baiklah i main guitar rock i bg menghiburkn hati..


then berebut dngan ibu dan pastinye ibu yg akan menang..











pulanglahh..dah senja...habeskn ms bergolek2 didalam bilik sepanjang mlm..


bergolek sambil berebut main ipad..


lepas tu bergolek jugak sambil makan..haha

dinner x kuar mn pun..habeskn ape yg ade je sbb xde sape pun yg rajin nk kuar that nite. lepas dah kekenyangan habeskn mknn yg ade dlm bilik..tgn masih x dpt duduk diam jugak dari membelek menu room service..

hasilnye..desert jd habuan perut secara berjemaah..haha




banana split die jd sedap bila kongsi ramai2. paling seronok berebut ngan alany sbb die hantu ice cream..





pagi esoknye..bgn awal sbb nk pegi breakfast. mls je nk bgn. tp bgn jugak sbb klu xpegi rugi. lg pun sememangnye i tgh kuat mkn kn ms tu..mn boley tolak rezeki..


pinjam baju adik sbb i bwk baju x cukup. bising die.


bilik kami..


peserta2 yg pegi breakfast + kakak ipar yg sedang amek gambar. ibu ayah xjoin pun. ayah xlarat bgn sbb selsema so kakak ipar order room service je. harga room service punye breakfast set da sm mcm pegi buffet..pegi buffet lg nyumm nyummm


xmenyesal bangun pagi...breakfast die sgt best. ade mcm2. i kn mmg pencinta buffet. sepanjang balik ari tu keje pegi buffet je. gemuk!!


lps breakfast trus kn lg aktiviti berendam..ibu n ayah pun join skali..


baju putih tu maid. die pun mandi jugak lps kne tolak ngan i. kitorg sme xpnah xlayan die dengan baik. hope die pun ikhlas n buat keje dengan baik. rsnye die la antara maid paling bahagia. duduk dgn ibu x bnyk keje pun. hari2 boley tgk drama n bc novel. keje die jd bnyk bile sesekali sme org balik je.


alanna pun mandi sama...bagi die kena air sikit






lepas mandi kitorg pun siap packing2 n checkout...

comel nye nak sedara saya :)


lagend international water homes mmg best. lain kali boley pegi lagi. sesuai utk percutian keluarga. bwk budak2 mmg senang. diorg boley mandi sepanjang masa. sesuai jugk utk yg nk berhoneymoon sbb ade private pool kn..ngeh3~

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


1 comments:

Liya Laa said...

Aiskrimmmmmmmm =)

ptt la saya gemuk.suke tgk mknn. hehehe =)