- gigi bongsu punca segalanye -

seperti yg dijangka kn..memang betul sakit gigi yg dialami selama 5 hari ni berpunca dari gigi susu bongsu

pagi smlm..buat kedua kalinye i merajinkan diri untuk ke clinic *terpaksa* (2nd time sepanjang 2thn dkt cnie)

sebolehnye i memang nak mengelak dari jumpe doc selama i duduk kat cnie. bukanlah nak mengelak tu sbb i takut nak jumpe doc..doc bukan haiwan liar..so i xtakut doc. sbb musabab i nk mengelak dr jumpe doc adalah kerana i rasa kalau sakit teruk baru berbaloi jumpe doc. jumpe doc kat cnie xsm ngan doc kat malaysia.

# jumpe doc kat malaysia xsemahal jumpe doc kat cnie. sekali jumpe doc kat cnie €50. itu consultation fees je ye..xtermasuk ubat ubatan. ubat ubatan sila bwk prescription yg die bg ke pharmacy.

# kat malaysia bnyk doc2 muda yg hensem..kat cnie alahai...susah nak jumpe doc muda yg kacak :p

kesimpulannye...klu sakit demam biasa tu i xpegi klinik pun xpe. xpayah nak membazir €50 untuk dptkn prescription yg sudah tentu sm je setiap kali demam biasa tu. eahh..betul ke :p

isi form dulu...1st time dtg clinic ni..huhu


jgn comment tulisan i yg buruk tu..

then isi borang medical history pulak.


senang je..semua tulis no..

lepas siap sme jumpe la i ngan doc. masuk je bilik doc bagi salam. senyum i dpt doc muslim. sgt baik doc nye. die tanye sakit kat mn..then i bg taw skt bla bla bla..then die check tengok2 sket n die ckp i skt psl gigi bongsu. betul tekaaan i before this..

lepas tu amek xray n die pun xplain bla bla bla...


nmpk x gigi i yg paling kiri sekali tu die tumbuh secara x normal. gigi tu die tumbuh bukan keatas mcm gigi2 yg lain..die tumbuh senget ke kanan n die tolak gigi yg sblh die tu. disebabkan pertumbuhan xnormal die tu la yg telah menyakitkn i n skrg kite perlu hapuskn die. then doc tu ade xplain cmne die nk remove gigi bongsu i tu. lps die xplain tahu la i betapa sshnye nk buang gigi tersebut. kesusahan yg diaalami terbahagi kepada dua. satu dr segi kesakitan n lagi satu dr segi kepayahan membayar..muahaha. bukn murah ye nk buang gigi tersebut kat cnie. psl byr2 ni nnt2 la i cerita bile da selesai.

ptg ni kne pegi klinik lain dulu buat xray full. klinik yg smlm die xde buat xray full tu. lupa dah term ape yg die bg utk xray tu. lps da dpt xray tu baru boley buang gigi yg skt ni. nmpk gayanye esk la baru dpt nk buang gigi bongsu i ni. bertahan la gigi utk beberapa hari lg ye...

cost yg terbakar smlm: €40. hari ni plak xsure lg bape yg nk hangus

phewwwwww~

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


0 comments: