- beraya jarak jauh -

pejam celik pejam celik hari ni dah masuk raya ke-6..kejap je masa berlalu. kejap ke? agak la..kdg2 rasa kejap..kdg2 rasa lama. hows korang punye raya? surely meriah kan. dari seminggu sebelum raya i tgk kat news feed fb tu xabes cter pasal raya. mmg raya kat msia adalah most enjoyable raya lahhh.

ohhhh rindunyee nk raya kat malaysia. insyaallah tahun depan raya kat malaysia. xsaba nk raya kat malaysia meriah2. 2 tahun rs da cukup kot raya jauh2 mcm ni. tahun depan kalau boleh nk raya ngan ibu ayah pulakkk. raya last sebelum melangkah setapak sebelum bergelar dot dot dot....grrrrrrrrrr

raya aidilfitri di dublin

ade orang tanye..seronok ke ko raya jauh2 xjumpe famly. apsal ko xtunggu balik dublin lepas raya je. ko mmg xnk raya ngan famly ko ke?

heyyy..gler ape kalau i xnk beraya ngan ibu ayah. mmg tu kot setiap orang nak. klu boley mmg la i nak raya sgt ngan diorang tp nak buat mcm mn. xpe lahhh..orang mmg susah nk faham orang lain n kdg2 sesuka hati nak buat andaian bukan2. yg penting ibu ayah faham..

malam raya di dublin

ingat dublin xde takbir? dublin pun ade buat takbir raya. setiap tahun pun ade. mungkin takbir kat dublin x semeriah takbir kat malaysia..tp who cares. quantity x penting kn



6 orang yg datang takbir tahun ni. hidangan malam takbir..popia goreng segera + soya bean *gambar lupa nak amek*

ini je gambar yg ade ms mlm raya..makteh n alanna berposing on mlm raya.





better than hari raya 1st. 1st raya boleh x lupa langsung nk amek gmbar..adoiiii adoiiii adoiiii..ingat ape pun xtahu lahhh. berangan kuat..muahaha

raya di dublin - day 1

beraya dengan ibu ayah


jauh pun boley beraya ape. xdpt pegang tangan mintak ampun..tp dpat la jugak tengok muka n mintak ampun pun jadilah. siap suh ibu ayah posing ms tgh facetime ni semata nak amek gambar tengah beraya..hehe


1st day raya kitorang pegi 2 rumah je yg sempat. pkul 2 baru kuar umah sbb before that siap pape yg patut dulu untuk ptg nnt org dtg beraya.

manu 1st day: nasi impit, kuah kacang kak aida yg super sedap, ketupat palas segera, lemang segera, rendang daging, soto kak aida n abg rizal yg super sedap jugak, sagu gula melaka all time favourite, puding jagung, n puding lagi satu xingat ape nama.

alhamdulillah malam tu ramai yg datang. makanan pun cukup..

mcm biasa..gambar2 lupa nk amek ye

raya di dublin - day 2

keje tetap keje. siang buat keje...mlm beraya. raya kedua pegi 2 rumah. rumah abg borhan n kak nana.


bajet ayu..haha.

khas untuk tatapan mak adik...saje nak bagi jeles...muahahahhaa























ok lahhh...mak adik jgn jeles yeeee

raya di dublin - day 3

raya ketiga pegi satu rumah je sbb esoknye budak bedua ni nak sekolah. so diorg kena tdo awal. raya ketiga pegi umah kak tany. kak tany..if you read this entry...tq for nasik lemak yg super best tu n cookies2 umah kak tany mmg best. rasa nak pegi lagi skali makan cookies raya aci x..heheee

lupa nak amek gambar masa beraya rumah kak tany

raya di dublin - day 4

xpegi raya mana2. sbb raya keempat xpegi raya mn2..i telah merajinkan diri memasak nasik minyak n nasik minyak telah dimasak dengan jayanye..yeayy!! lepas ni sape yg teringin nak makan nasik minyak i..jgn lah malu2 tanye..i boley hidangkan nasik minyak i tu nnt..muahahaha..suka sbb dah pandai masak nasik minyak. lauk hari tu i masak ayam masak merah n jelatah. 2 je lauk i buat. dhal i xpndai lg..yg tu kak aida yg buat :)

gambar lupa nak amek lagi. menyesal xamek gamba nasik minyakk..haihhh laa

raya di dublin - day 5

yeayy..weekend datang lagi. hari yg ditunggu tunggu oleh semua orang rasanye sbb boley bermalas malasan..muahahaha. semalam pegi beraya 3 rumah. semuanye open house. kenyang kenyang..bertambah lagi lemak2 i yg ada.

gambar..lupa lagi nak amek :p

raya di dublin - day 6

baru balik beraya ni.. 3 rumah lagi hari ni.

klu kat msia.. weekend mmg full dengan open house kn..rs mcm goreng pisang panas je open house kat msia tu.. mmg sebulan xpayah masak. buat je list nak pegi mana nak pegi mana bile menjelang weekend. mmg seronok duduk malaysia. tp cnie pun ok la..xde la teruk sgt kan.

ok lahh..penat dah cter pasal raya. cukup la seminggu beraya.

agak2 minggu depan ade open house tak. kalau ade boley je pegi. kalau xde i dah taw nak beropen house kat mana nnt.

aci x kalau pegi open house kat cnie..



cnie..


or kat cnie


or..


muahahaa...tu bukan open house namanye. tu open purse..kahkahkah

selamat hari raya!!!

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

Location:Mt Garrett Park,Tyrellstown,Ireland



2 comments:

taniafiza said...

Selamat hari raya Yan & family! Maaf zahir & batin heheh. Thanks juga datang beraya umah kitorg. Nak datang makan cookies lagi boleh jeeee hehehe.. Ada byk lagi kat dapur. Yan, next year raya msia ek.. Okehh jomsss kita semua balik haha! :p

pRincESs_N said...

selamat ari raya yunk..