- nak dress ni please -

gatal tangan tbe2 pegi bukak website yg xsepatutnye bukak. punyelah sebulan lebey boleh menahan diri daripada membeli ape yg xsepatutnye beli tapi sekarang tibe2 mcm rasa dah hampir tewas. hati meronta ronta nak memiliki dress diatas ni walaupun bile tengok 10 kali mcm baju org pregnant.

jarang jumpe dress berlengan panjang. dress yg ade sebelum2 ni semua nye tiada lengan atau berlengan pendek dan pemakaian inner diperlukan bile memiliki dress berlengan pendek dan tanpa lengan. rasa dah bosan utk memakai inner. so skrg kne carik baju atau dress berlengan panjang.

*alasan untuk membeli baju baru*

haha..

okey..tolonglah siapa2 beli kn baju ini untuk hadiah hari jadi i yg ke 24 tahun :p


- Posted using BlogPress from Orked's iPad

- singapore trip -

nak cerita pasal singapore trip yg super duper best. tapi xtahu nk start dari mana.



pegi crk ilham dulu tido

k bye!

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- The Legend International Water Homes -

tiba masa utk i clearkn entry2 yg duduk dlm draft. dah sehat kn..so kita lupakn kisah2 xsehat sblm ni n beralihkn kpd kisah cuti2 malaysia yg xtahu bile akan berakhir

ni adelah percutiaan yg tidak dirancang. mlm sebelum nk pegi tu baru terhegeh2 nk booking hotel. sbb xtahu nak pegi mn lg yg best2 n dekat dengan kl untuk bawak budak2 tu bersuka ria..smpai lah kitorg ke sini...


pord dickson ye kawan kawan...


ohhhh stress tgk gmba diri sendiri. rasa dah mcm buah nangka. xsuka bile bontot semakin membesar. mcm mn la xmembesar..keje mkn je kn...pastu tgk la..dlm gambar tu siap tgh pegang bag plastic kfc berplastic2 lg. ms otw nk kesini singgah r&r dulu utk tapaw kfc. mkn je yg ingt..sabar je lahhh

oh ye..btw i xpernah knalkn yg sblh i tu sape kat blog. baeklah i bg taw siap2 tu bukn kembar i dan juga bukn adik i. adik i sorg je. sblh i tu adelah pembantu ibu i. double stress bile i tgk i dengan die lebey kurang serupa...isshhh

ok..nk tune mood blk. mari tukar mood ke mood gembira.


gembira dpt membawa mereka ke hotel yg ade private pool walaupun bukn i yg bayar..hahahaaa..


selain itu gembira jugak sbb didalam bilik boleh melihat air laut yg hitam. kn best kalau ini adalah pulau redang..dpt la melihat hidupn laut yg cntek..ni x dpt tgk sampah n air laut yg hitm je...


bilik mempunyai 2 katil kings yg empuk.


sumbat semua sekali dalam 1 bilik. dah biasa buat walapun x selalu..ngeh3. almaklumlahh..xmampu kami nk amek 2 bilik di liwh ni. sebilik je nk cecah 700 per night. mati nk amek 2 bilik. lg pun x fun la klu duduk bilik asing2..sape nk mandi dekat pool lg 1 bilik nnt.

dekat liwh ni..setiap bilik ade pool. seronok kn. harga die pun menyeronokkan...


xsebesar mn tp ok la utk one famly. kn best klu rumah sendiri nnt ade pool mcm ni.


toilet n shower...


tok ayah n cucu...


ape la yg tok ayah tgk agaknye kn...

then activity berendam pun bermula...








alanna xdpt join skali...die kecik lg..so tgk dr jauh je kakak2 n makcik2 die berendam





selepas puas berendam dlm bilik..budak2 ni ajk g pool kat luar pulak...


penyebab kepada badan i naik dgn mendadak..


xsenonoh mkn berdiri n juga terkangkang. hopefully future mother n father in law xtaw kewujudan blog ini..kalau x malu i..haha

boley pilih untuk berjalan kaki or menaiki buggy sepanjang berada dicnie..


disebabkn dah ptg n redup..kami memilih utk berjalan sahaja...hidup udara x segar..

cantek kawasan keliling..





satu je yg i x berkenan..main building..petk macam kotak..xstyle lgsg..huhuhu


inilah yg dihajati mereka








baru lps call bf pujuk2 die dtg n bg alasan mcm2 nk suh die dtg jugak2 tp malangnye die xdpt dtg..keje kn.

weeeekkkkkkk


xpe..i pasrah..baiklah i main guitar rock i bg menghiburkn hati..


then berebut dngan ibu dan pastinye ibu yg akan menang..











pulanglahh..dah senja...habeskn ms bergolek2 didalam bilik sepanjang mlm..


bergolek sambil berebut main ipad..


lepas tu bergolek jugak sambil makan..haha

dinner x kuar mn pun..habeskn ape yg ade je sbb xde sape pun yg rajin nk kuar that nite. lepas dah kekenyangan habeskn mknn yg ade dlm bilik..tgn masih x dpt duduk diam jugak dari membelek menu room service..

hasilnye..desert jd habuan perut secara berjemaah..haha




banana split die jd sedap bila kongsi ramai2. paling seronok berebut ngan alany sbb die hantu ice cream..





pagi esoknye..bgn awal sbb nk pegi breakfast. mls je nk bgn. tp bgn jugak sbb klu xpegi rugi. lg pun sememangnye i tgh kuat mkn kn ms tu..mn boley tolak rezeki..


pinjam baju adik sbb i bwk baju x cukup. bising die.


bilik kami..


peserta2 yg pegi breakfast + kakak ipar yg sedang amek gambar. ibu ayah xjoin pun. ayah xlarat bgn sbb selsema so kakak ipar order room service je. harga room service punye breakfast set da sm mcm pegi buffet..pegi buffet lg nyumm nyummm


xmenyesal bangun pagi...breakfast die sgt best. ade mcm2. i kn mmg pencinta buffet. sepanjang balik ari tu keje pegi buffet je. gemuk!!


lps breakfast trus kn lg aktiviti berendam..ibu n ayah pun join skali..


baju putih tu maid. die pun mandi jugak lps kne tolak ngan i. kitorg sme xpnah xlayan die dengan baik. hope die pun ikhlas n buat keje dengan baik. rsnye die la antara maid paling bahagia. duduk dgn ibu x bnyk keje pun. hari2 boley tgk drama n bc novel. keje die jd bnyk bile sesekali sme org balik je.


alanna pun mandi sama...bagi die kena air sikit






lepas mandi kitorg pun siap packing2 n checkout...

comel nye nak sedara saya :)


lagend international water homes mmg best. lain kali boley pegi lagi. sesuai utk percutian keluarga. bwk budak2 mmg senang. diorg boley mandi sepanjang masa. sesuai jugk utk yg nk berhoneymoon sbb ade private pool kn..ngeh3~

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- combo -

ingat kfc je ade buat combo?

sakit2 i pun didatangkan dengan combo kali ni tp die datang course by course..lepas satu..satu. redha je lah terima hadiah dr allah..

+ sakit gigi
+ sakit cabut gigi
+ muka bengkak sebelah
+ demam
+ batuk
+ nak muntah
+ period pain
+ sakit kepala

akibatnye sekarang ni lg bertambah lah tempoh i terdampar atas katil. akibat dari atas semua ni sekarang i mmg xlalu tgk makanan. siap bau makanan pun i dah xlalu. kakak ipar yg mengandung..i yg mabuk. konon2 je la..haha.

org sakit sempat lg update blog n sempat lg bergurau2 dlm blog :p


- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- lelaki ini -

dulu i xsuka die


dulu jugak..i selalu ckp die ni poyo...

die mmg poyo pun...ckp pung pang pung pang..mcm bagus..

tapi tu dulu la..

sekarang dah lain..sekarang dah xsama mcm dulu..

sekarang..semuanye telah berubah..

die xseperti yg i sangkakan..

dont judge a book by its cover

bak kata orang jugak..

xkenal maka xcinta kan :)

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- muka senget sebelah -

bukan tabiat i untuk hari2 amek gambar syoq sendiri then update kat blog. ini sempena mengingati sakitnye cabut gigi. bukan mcm cabut gigi yg biasa2 tu..

hari ke-2


muka dah senget sebelah. tgk betul2..pipi i kembung sebelah. sakit klu x mkn ubat. klu lps mkn ubat lega sikit. nak ckp pun susah nk bukak mulut. anak sedara i suka sbb diorg kata makteh xboley nk jerit2 dekat diorg dah. comel lah diorg ni. rindu nk bising2 ngan diorg. nnt lah..makteh dah baik nnt makteh start bising2 balik.

kejap lg diorg nk pegi tgk smurf..nk ikut tp takut tgh2 kuar jpg sakit bedenyut2 blk. lgpun xboley bnyk bergerak kn.

ok...pasrah je la duduk rumah.


- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- minor operation succesful -

tajuk xley blah kn..operation la sgt kn. saje nk bg over sket :p

alhamdullillah..sakit da berkurang..

lepas 8 jam baru lega rasa sakit. td balik je dr clinic terus mkn painkiller n baring atas katil tanpa mampu berbuat ape2..xtaw cmne nk ckp rs sakit tu cmne. mkn pain killer pun xde effect..

now sakit da berkurang lepas amek pain killer 2nd time. tp still xboley bnyk bergerak. kelakar kn..cabut gigi pun xboley bnyk bergerak. bukan nye patah kaki ke patah tgn. tp dengar je la ckp doctor tu. die ckp jgn gerak bnyk klu x nnt bleeding n lmbt baik. mkn pun xley mkn mcm org x sakit. boley mkn bnda yg xperlu nk kunyah2 mcm bubur. sakit buat cara sakit..jgn langgar pantang larang klu nk cpt baik.

mcm td..i mkn nestum je sebagai ganti bubur. mls nk buat bubur. nestum pun mcm menyelerakan. 2 kali i buat..tp bukan 2 mangkuk penuh la. 1st..test dulu buat sikit nk tgk lalu ke x..bile rs lalu..br la i buat lg skali. nmpknye lps ni tiap2 hari mkn nestum je la.

lps tu doc tu jugak pesan xboleh mkn or minum bnda panas. sejuk xpe. abg i ckp td ms die g pharmacy..diorg ckp mkn ice cream. okeyy..esk nk mkn ice cream la...nyummnyummm

next week kena pegi clinic lg untuk bukak jahitan. xpenah tahu cabut gigi pun kena jahit.

muka da bengkak sebelah





ok lahh..nk tdo..

bye!

- Posted using BlogPress from Orked's iPad