- salam perantauan -

kepada semua yg mengenali i..family, saudara mara, kawan2 sksb..kawan2 segar..kawan2 teknik tarp..kawan2 kmp..kawan2 ukm..kawan2 maya n semua kawan2 yg lain...

selamat hari raya...




dikesempatan bulan yg mulia ni..i nak mohon maaf atas segala keterlanjuran sikap, kelancangan bicara, atau ape saja yg mungkin telah melukakan hati semua yg mengenali i.

sobsobsob..meleleh air mata. ok jappp..lap air mata dulu..tengah sedih x dpt raya disamping ibu ayah



ayahhh n ibu...selamat hari raya...tahun ni xdpt beraya ngan ayah n ibu lagi. insyaallah..kalau diizinkan olehnya..tahun depan kite raya sama2. mohon panjang umur kita semua..amiinnn

ok la..nak kiss ayah sikittt


n nak kiss ibu jugak...


syukur sbb masih diberi kesempatan untuk beraya dengan orang-orang tersayang walaupun dari jauh. jarak xmemisahkan kite kan :)

untuk abang nd, kak aisha, abg adi, kak lina n adik..selamat hari raya jugak untuk korang semua k. really miss all of you. abg nd n abg adi..duit raya jgn dilupakan untuk adik yg sorang ni k. selagi x kawen ley dpt duit raya kan kan kan :p

untuk kekasih hati...selamat hari raya untuk u jugak. tahun ni raya kedua sepanjang kite kenal n tahun ni jugak tahun kedua yg kite xdpt raya sama2 atau erti kata lain kite xpenah dpt raya sama2 lg..hehe

untuk mama n kak uji sefamily...tabahkan hati. semoga arwah pakngah tenang disana.

untuk wandak n family..tabahkan hati jugak. semoga arwah paklang tenang disana..aminnn

al fatihah untuk arwah pakngah, arwah paklang n arwah opah yg baru meninggalkan kami semua hujung tahun lepas. ni tahun pertama beraya tanpa mereka. allah lebih menyayangi mereka..

xlupa juga..alfatihah untuk arwah aki n arwah atok serta muslimin n muslimat

ok lahhh..cukup la salam perantauan i smpai cnie...kang banjir bilik ni *poyo*

p/s: makan ketupat rendang n segala jenis makanan tu ingat2 la i yg diperantauan

salam aidilfitri!!!!

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

Location:Mt Garrett Park,Tyrellstown,Ireland



- sedikit info untuk pengguna jalan raya -


pagi2 buta pkul 5 waktu dublin ari ni dah dpt email dr si abg. tajuk email adalah seperti berikut:

Lokasi Speedtrap di Semenanjung

aiyaaaaa abg ni..xperlu la nk forward lokasi speedtrap bagai kat i. i x blk kg pun beraya. mmg komfem xkena speedtrap punye. buat sedih je baca email ni sbb xdpt beraya mcm org lain...

sob sob sob *lap air mata*

ok lahhh..ni lokasi yg berkemungkinan ade speedtrap. hope berguna kat korang sme. jgn bg duit raya kat polis k...baek bagi kat i dr bg kat pak polisi tu...ngehhhh3~

--------------------------------------------------------------------------

PLUS Arah Utara (Dari KL):

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)


PLUS Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak



PLUS Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara

KESAS

1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom


ELITE (Dari arah KLIA)

1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ



JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)

8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)

9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)

10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)

11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)

12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)

13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai

14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)

15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)

16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)

17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)

18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas

19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang

20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju

21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

-------------------------------------------------------------------------------

kepada sme kawan2, saudara mara, adik beradik, ibu ayah...berhati hati dijalan raya k. biar lambat asalkan selamat. ingatlah orang orang tersayang.

selamat balik kampung :)


- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- where am i -





skrg no more lg cuti-cuti malaysia..

its over over n over...

ms baru baru smpai 3 hari lps.. tbe2 i terasa asing bile menjejakkn kaki dekat cnie. terasa asing tu rasa die mcm xpernah pun menjejakkan kaki kat cnie..hueehuee

tp sekarang..selepas 3 hari...dah dpt terima kenyataan. hati n jiwa yang tertinggal kat malaysia dah ikut sama..

ibu, ayah, encik bf, adik, ninie, abg nd, kak aisha, kak lina, abg adi...rinduuuu sgt kat korang smeeee...huhuhuhuhu :(

really had a great great time sepanjang cuti-cuti malaysia hari tu..korang sme mmg terbaeklahhh :)

jumpe lg tahun depan bile korang dtg cnie k...

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

Location:Mt Garrett Park,Tyrellstown,Ireland



- pesta buah -

eheemm..kejap ade kejap xde kn i ni. on off on off. ade masa update xde ms duduk diam2 xpandang blog. now dlm train xde nk buat pape so godek2 la gmbar yg ade..

ini kisah sebelum berpuasa ye. jgn ingat i xpuasa pulak mkn buah buahan tgh hari buta.

selesai kenduri abg adi ari tu tbe2 perasaan ingin makan bermacam2 juadah menjadi jadi. makanye ade satu hari tu i dengan tekat nye pegi memborong buah buahan tempatan..

kebetulan kawan abg adi still here in malaysia..so perasaan nak beli buah lg la membuak2 hari tu. seronok pegi membeli buah buahan smpai terbeli secara berlebihan.

bile dah pegi kedai buah..durian yg i xlayan pun i terlayan. sedap hokeyy bile org tu bg rasa.

















ape ke ntah jenis durian ni. xingat..bnyk sgt jenis..

malang sekali kawan abg adi xsuka durian..ruginye mereka. ruginye i jugak sebab sebelum2 ni xpenah nk menghargai durian.. :p

selain durian ade buah rambutan juga











selain rambutan terdapat jugak manggis





selain manggis ade mata kucing, pisang n cempedak kesayangan jugak. tp cempedak kesayangan x mkn terus..esok tu baru ibu buat goreng cempedak.

lastly penutup diakhiri dengan buah kepala...eh silap..buah kelapa





ni la kawan abg adi yg tgh cuti2 asia. merata die berjalan.





saje menempek nk bergambar ngan diorg...huahua





dan yg terakhir






- Posted using BlogPress from Orked's iPad



- candy buffet -

candy buffet for party double A :)




i'll update details about this candy buffet later k

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- membaca jambatan ilmu -

salam...

dah lm x membeli novel. mmg dah lm sgt sgt sgt. dulu ms zaman sekolah menengah membeli novel adalah perkara wajib. mmg layan la baca novel ms tengah zaman sekolah2 dulu. tambah lagi time duduk asrama. setiap kali beli novel komfem berderet lepas tu orang booking nk pinjam. smpai kdg2 at 1 time tu novel yg kite beli tu xdpt dikesan ade kat mn n lastly ade diantara novel2 tersebut diwakafkan tanpa rela.

sedih x??

of coz la sedih. ingat murah ke beli novel? mahal okeiii. tambah2 dulu..selaku seorg student lg la rs novel tu mahal. dah taw mahal tp beli jugak kn. adik2.. tolong la jgn ikut teladan yg kurang baik ni. dari beli novel baiklah pegi beli buku rujukan xpun beli buku skor A ke..muahahha

hari ni disebabkan dah lm sangat x beli novel...ni lah akibatnye bila berada di kedai buku



rs mcm buat keje gler pun ade..less than 2 hours i borong 8 novel. jumlah keseluruhan yg hangus ari ni dekat RM170 kot. xpe la..membaca amalan mulia kan...muahahaha..nak sedap kan hati :p



- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- cuti2 malaysia dilanjutkn -

1 July - 7 August 2011

pejam celik pejam celik dah nk tamat dah percutian cuti2 malaysia i. kejap je masa berlalu. boley x klu xnk balik dublin...huahuahua..sedih2

okey2..xpyah nak sedih sgt la kan

ade berita gembira sebenanye. i dapat extend cuti2 malaysia i smpai 22 August. bos besar bg extend cuti..yipppiieee!!

tq abg!! syukur sgt2. xdpt extend smpai raya pun xpe lah. ade hikmah xdpt cuti smpai raya. jimat duit sket..xyah nak bg duit raya...hahahhaa.

okeyy..gurau je. i xde la kedekut sgt :p




- Posted using BlogPress from my iPad


- amaran!! ini bukan kisah ubat batuk cap ibu dan anak -


perbualan ibu dan anak.

ibu: hari ni nak buka puasa apa
anak: buka puasa kedai je lah
ibu: hari2 kedai..masak la pulak
anak: ala..tgh x ramai ni masak kat kedai cukup

pastu bla bla bla bla bla kena bebel ngan ibu sebab si anak hari2 mls nak masuk dapo tlg si ibu masak

tibe2

ibu: eleyhh..kalau utk bf rajin plak nak masak2

opssssss...sentapp

okeyyyy...next week anak masak ye ibu :)


- Posted using BlogPress from my iPad


- dub ~ lhr ~ kul ~ rwg ~ kuantan -

tibalah masa untuk i korek2 balik gambar yg xbape nak ade masa baru2 balik ari tu. masa baru2 balik ari tu xbnyk pun gambar yg ade sbb ms tu mood berfoto gedik i x bape ade pun sbb 1st day smpai je terus i xbape nak sihat sgt. ms gerak from dublin sihat walafiat je..bape jam lepas je naik plane from heathrow to kl.. tekak terus rasa xbape nak sedap. kering tekak masa dlm flight. nk kata x minum air..bnyk je minum. sepanjang dlm flight tu keje i tido makan tido minum air tido balik then minum n tgk citer hikayat ape ntah ke nmnye then tdo blk then makan n tido balik. see..bnyk tido je sepanjang dlm flight tu. cover balik tido2 yg xcukp sebelum tu.

dah lama x naik MAS..last naik MAS few years ago. agak2 dlm 4thn lepas kot. MAS x bnyk improvement pun. plane die biasa2 je. xsecanggih company2 lain rsnye. yg best psl MAS just diorg punye flight attandance kot. stewardes die adalah sgt peramah n baik hati. yang lain2 biasa je. klu nak luar biasa agaknye kena naik business or first class kot..muahaha..dlm mimpi pun xdpt :p

ok jap..nk tanye korang..korang kalau da lm x jumpe bf ade rs pape2 x. i selalu kalau da lm xjumpe tu ms 1st nak jumpe lepas da lm xjumpe tu mesti rs kecut perut sbb malu. maklumlah..dah lm xjumpe..rs mcm 1st time jumpe balik..hehe. normal ke x eah rs mcm tu. untuk mengelakkan rs kecut perut ari tu sblm collect baggage i berduty free dulu. nak hilangkan rs nervous tu tepaksa jugak walupun taw ms tu i da lmbt :p sempat jugak la usha bag2 kat coach n perfume. perfume kat klia walaupun duty free bile convert to euro still mahal. ish2..down terus ari tu sbb duty free pun mahal. lastly rembat chocolate je n rokok abg pesan je.

ini je sempat rembat n rasa berbaloi nak beli kat duty free klia




adik's favourite ni..makan la puas2

nougat ni kat dublin xde..thats y rs bebaloi je beli. chocolate lain semua mahal nk mampus...huhu

lepas amek baggage..berjumpe lah i ngan kekasih hati yg da lm xjumpe..heee. xsempat nak bercintan cintun pun that day sebab in rushing. zassssss pegi sana cnie. mula2 balik rawang kjap amek org. then trus gerak g kuantan sbb nk kejar masa. nk attend nikah abg kesayangan. sme abg pun kesayangan...hehehehe

p/s:setelah dikorek2..ni je gambar yg ade..huahuahua

- Posted using BlogPress from my iPad


- kerja2 pengeposan 75% siap -

keje pos mengepos nearly done. da siap bungkus sme..tinggal japg nak g post office n pos. maaf la ye kawan2 sebab telah menangguhkan keje pengeposan sebulan lamanye. hope dibulan yg mulia ni xde la yg marah2..hehe.




actually ari isnin lagi da nak buat. i yg tidak berpengalaman membuat urusan pos mengepos ni dah ke post office pun isnin 2 hari lepas. ingatkn bawak barang2 then mintak plastic pos laju tu then activity bungkus membungkus boley buat kat post office. tp rupanye ka post office tu xde plastic pos laju. die kata kena crk kotak sendiri utk pos barang. so tergendala la keje pos mengepos i sebab nak kena crk kotak dulu.

pulang la i dengan mission yg xselesai lg. actually x pulang trus ke rumah. singgah kedai beli barang buat cookies raya. psl cookies raya nnt cerita entry lain k.

okey sambung balik cter psl pos mengepos ni. semalam activity pos mengepos tidak diteruskan. pg ni br ade sambungan..tu pun selepas si bf bising sbb xpost lg barang2 yg org kirim ni. die kata da sebulan x pos2 pun lg...huahuahuahua. so pg ni i bgn dengan mission nak siapkn keje pos mengepos ni. bgn2 carik kotak. jumpe kotak then balut2. pastu untuk tshirt2 yg org kirim xde plak jumpe kotak kecik2. tanye ayah kalau balut pkai pembalut hadiah je selamat x then ayah kata xselamat. ayah kata kena letak dlm plstic tu. i ckp la post offce xde plastic tu. then ayah kata ayah ade. ceyhhhhhh..membazir masa2 i sebelum ni pk cmne nak post brg2 ni sme. kalau i taw dr awal lg i da buat :p

so now siap la nak post brg2 yg kwn2 kirim + hadiah2 saguhati untuk contest yg i buat ari tu. untuk main prize i xyah post sbb nnt i jumpe pemenang die trus utk pass hadiah tu. hadiah saguhati tu ade 2 org lagi yg xclaim. sorong i da email die mintak address n lg sorang kawan i sendiri(cik nab). nnt jumpe i bg k hadiah u k cik nab :)

lega hati keje pos mengepos da nak siap. k..now nak mandi n nk g terjah pos office lepas ni.


- Posted using BlogPress from my iPad


- after 1 month 1 day -

assalamualaikum...

lamanye x update blog kn. bukan setakat x update..blogwalking pun jarang2 sekali. punye la seronok sgt cuti2 malaysia smpai lupa sekejap dekat blog. mula2 dulu before balik cuti becita cita la bila balik msia nnt hari2 nak update blog tp hampeh..sebulan 1 entry pun xde. sgt mendukacitakan..muahaha..

sebulan cuti2 malaysia ni mmg sgt menyeronokkan dan menggemukkan.

seronok balik kali ni telah mengalahkan keseronokan balik tahun lepas. tahun lepas punye seronok mmg xseseronok kali ni. tahun lepas balik kejap..tahun ni balik lama gler. sbb tu la balik kali ni lg fun. fun berkadar terus dengan berat badan. lagi fun maka lagi bertambah la berat badan. yesss..berat badan i dah bertambah. bertambah bukan sikit2 punye. bertambah dengan mendadak okeyyy smpai bagi impact besar kat fizikal n mental. sebulan balik cuti berat da cecah 53kg. dulu kalau normal paling berat pun 48kg..tu pun susah nak dpt. mmg pecah rekod kali ni smpai tinggal 2-3 helai jeans je yg muat. yg lain jgn mimpi dpt pkai. yg x cabut tag ade lagi 2-3 helai x muat. part ni sgt mendukacitakn.

ok la..mls nak cter psl kegemukkan diri. nak relax2 n xnk stress2 pk psl kegemukan diri. baiklah i cter psl keseronokan bercuti n keseronokan berada disamping orang-orang tersayang.

tunggu next next next entry psl keseronokan2 tu k. tu pun kalau rajin la..hehe.

p/s: imy boyfren


- Posted using BlogPress from my iPad