- saya syg awak -

sbb saya syg awak..

sy korbankan ape yg bekenan dihati saya tp x berkenan dihati awak

yg hari tu pilihan pertama sy...

yg ni pilihan kedua sy selepas yg pertama tu x berkenan dihati awak




sy harap awak suka..

sy sayang awak..

c u next week..





- my 1st Ray-Ban -

title entry dah mcm karangan zaman kanak-kanak ribenna dulu. kan best kalau buku karangan zaman sekolah rendah dulu still ade dlm simpanan. menyesal gler xsimpan buku karangan tu kalau x dah tua-tua ni boley baca balik karangan hingusan tu :p

berbalik pada title entry yg mcm tajuk karangan ms zaman hingusan..semalam i pegi buat lawatan sambil menderma ke kampung kildare(kildare village). ramai gler semalam kat kampung kildare yg menjadi dermawan untuk penduduk2 kampung kildare. bersesak2 semua org nak jadi penderma. murah la rezeki penduduk2 kampung kildare kan. 

nak tengok camne rupa kampung kildare??

Kildare Village yg x bape nak ramai org
Kildare Village semasa org tgh berpusu pusu dtg - time SALE
kalau ade sape yg xtaw kampung ape yg i melawat semalam..tu la rupa bentuk kampung nye. kampung yg terdiri drpd designers2 outlet yg menyajikan barang2 yg off season collection dengan harga yg di slash n slash.


best x semalam punye sale??

bg i..semalam punye sale biasa2 je la...xde la 'wow' sgt. maybe xcukup masa nak belek setiap satu yg ade so tu yg rasa xbape nak best. lg satu..factor rmai org pun boley jd buat x best kot. xpun sbb dah dtg petang sgt..so barang bnyk dah habes..tu yg jd x best.

ape pun..nasib baik la bnyk yg x best..kalau x koyak rabak la poket ku. pastu balik malaysia puasa sbb duit dah bnyk beli handbag..haha. ntah kenapa i pun xfaham..i sgt obsessed dengan handbag. kalau tgk handbag kat kedai tu satu persatu i nk belek. belek je..beli nye tak sbb sedar diri bnyk lagi nak pkai duit kat tempat lain. contohnye bayar duit ptptn ptptipu ke. korang dah byr duit ptptn ke? i byr tp sedih sbb hutang ku x bnyk luak. bile la nk mampu bayar bnyk2 sket supaya hutang tu berkuarang n berkurang n berkurang.

c..da terbebel panjang pulak. actually td nk buat short entry je sbb kerja menimbun nimbum..tapi tapi tapi..jauh terpesong sampai tercerita pasal ptptn ptptipu sekali.

sebelum i pergi menyambung menyelesai kn kerja yg menimbun tu..ni i nk tempek shades baru yg i rembat kat kv smlm.. 

*special request drpd si bf*

die yg nak tgk shades ape yg i beli smlm

pg td i ckp ngan die i dah beli shades baru...pastu die ckp nk tgk. i ckp tgk nnt..tp die nak tgk jugak2. so ni la die shades baru i tu..


pagi tadi die ade tanye..i beli shades ape. i ckp i beli ray-ban. pastu die ckp die xsuka ray-ban. i tanye kenapa..then die ckp die xsuka sebab mat rem*** pkai ray-ban. pastu die ckp budak2 yg suka lepak2 kat shopping complex tu pun sme suka pakai ray-ban..sbb tu die suka.

nasib baik x kawen lagi..kalau da kawen terpaksa la i derma kn ray-ban i ni kat org lain sbb husband xsuka ray-ban. kalau husband x suka xkan nak pkai jugak kan..nnt husband xnak tgk i pulak...haha. 

so skrg dah tambah lg 1 yg i taw ape si bf xsuka. maybe this is 1st n the only one. lepas ni kalau nak beli shades baru kena beli selain dr ray-ban. actually i xkisah pun brand ape pun utk shades. as long as i rasa sesuai dgn i..sedap memakai n xganggu rupa bentuk tudung/shawl i..i beli je.


td tengah google2 gmbar..nmpk britney pun pkai shades yg sm...ade geng la..hehehe

ok..kali ni siyes xtulis ape dah. betul2 kali ni nak kena sambung buat keje. 11 hari tinggal..n 11 hari ni nk siap kan keje yg super bnyk. 11 ari ni jugak nak kena buat mcm2. 11 hari ni jugak nak kena g bli barang yg kawan2 kirim. 11 hari ni jugak nak itu ini.

ok bye..


- baju baru si iPhone -

habes madu sepah dibuang. betul la tu :p


iPhone dah ade baju baru. on the right tu baju baru die..polka dot lagi. dah lm nk crk cover baru tp xjumpe2 yg bekenan dihati n bekenan dipoket. kalau bekenan dihati tp xbekenan di poket xjd jugak kn. sbb 2-2 dah bekenan..td jumpe trus grab n kat kedai tu jugak trus tukar..heee..gler semangat :p

- Posted using BlogPress from my iPhone


- Summer Sale -

u drive me crazy...

*tibe2 teringat lagu britney la*

ok..jap..nak layan lagu britney zaman dulu2..zaman masa muka die mcm suci habes...baru nak naik la katakan. mmg minat gler kat die dulu2 tp sekarang dah xlagi dah. die dah over sexy...xsuka..

dah2..bukan nk cter pasal britney..

nak cter psl benda lain yg buat i meroyan sekejap..

meroyan tgk poster kaler merah cnie sana..

nak taw ape yg buat i meroyan sgt??

nak

.
.

xnk

.
.

nak

.
.

xnak

.
.
nak bg taw jugak

.
.
.
.

ni la yg boley buat i meroyan



summer sale kali ni mmg drive me crazy..

opsss..not this summer sale je actually..actually ape sale pun i sm je..hahaha. 

dah sebulan x beli baju bajan..ade ke bajan? belasah la...tp mmg da sebulan la xbeli. dah bercita cita kalau ley da xnk beli baju ke ape...tp finally tumpas jugak akhirnye. cita cita tinggal cita cita. xpayah duduk kedai lama2 pun dah tersambar tu tersambar ni. mmg hebat ari ni. masuk je kedai...depan pintu mata ni dah terus scan nak pegi tgk ape. then dlm ms 5 minit dah ade kat cashier. xpyah try xpyah ape. pilih je size paling kecik..confirm akan muat punye. suka sgt sbb ari ni dpt sambar 2 dress. lately ni mmg i gler dress. ntah la..bile pkai dress mcm best je. rasa ayu gitu..muahahaha..dush dush dush..lesing kn bar taw..perasan ayu plak kan..

ok2..xboley nak bebel panjang2...sbb ade nk siapkn keje utk esk. lambat start buat lambat jugak la kang nak siap. lambat siap..lambat la dapat tido. da la mengantuk tahap nk gila dah ni sbb semalam tido 3 jam je. lepas tu ari ni lak seharian kat luar. mmg terasa nak pengsankn diri terus ni tp terpaksa2..keje kena siapkn jugak

btw..sebelum lupa. i x announce lg sape menang contest tu lg kan. by this coming weeks i akan announce k. sory lambat guys.

ok...tu je..jumpe lagi di lain masa yg x taw lg bile i nak menghupdate k. rajin i update..klu malas i update dlm mimpi je..muahaha

daaaaaaaaaaaaaaaa~






- countdown x abes2 -

18 hari lg je nak balik. 18 hari tu agak2 nye lm lagi x??

jawapan die 18 hari tu sekejap je. pejam celik pejam celik tinggal 8 hari..pejam celik pejam celik lg nnt esok tu nak balik dah. kalau kira2 balik tinggal lagi 2 weekends je yang ade sebelum nak balik. maknenye tinggal 2 weekends jugak la masa yg ade untuk membeli barang2 nak bawak balik. actually dah beli dah sme2 n dah selamat shipping pun sme tp biasalahh..last2 minute mesti ade jugak yg nak kena beli lg.

agak2 nnt overweight x bag? hopefully tak n tolong lah tak. xsanggup rsnye kalau ade yg nak kena tinggal.why la dah shipping berkotak2 pun still bag nak ber overweight bagai. xfaham betul.

esok lusa nak bawak kuar luggage. lepas tu nak letak siap2 baju2 yg nak bawak balik. lepas tu timbang bag then baru boley budget boley membeli pape yg patut lg ke x. this time xnk packing last2 minute lg. kalau boley seminggu sebelum dah siap. gler semangat nak balik pnye pasal ni :p



- mencari hati yg hilang -

lately ni dah jarang sgt update blog. ikut kn tiap2 hari nak update..bnyk je benda nak cter tp setiap kali nak letak entry baru..setiap kali tu la entry tu xde kesudahan. sekerat jelan je.

wahai hati..silalah kembali ke pangkal jalan..

agak2 nye la kan..mana lah hati ni menghilang. penat carik sana cnie..tp x kembali2 pun die. susah hidup tanpa hati ni. buat ape pun semua jadi x kena. buat itu xkena buat ini xkena. tunggang langgang hidup bila hati dah hilang. terbengkalai sme kerja2 bila hati dah tiada. bile keje2 tebengkalai makanye stress menguasai diri..

hati ohhh hati..sila la kembali dengan segera..