- update pasal contest -

nampaknye bulan may dah nk hampir ke penghujung..makanya...2 hari lagi tamat la contest yang i buat ni. xrmai pun yang join so persaingan adalah xsengit. korang mesti suka kan sbb chance masing2 nak menang adalah tinggi..hehe



ade sape2 lg nk join?
sila2..still sempat lagi. tarikh tutup sebelum 11.59pm 31st May. kalau nak join click here


meh nak list sape yg dah buat entry psl contest ni..







see..memang x ramai pun kan. btw thanks sgt2 sbb bagi idea yg best2..bulan depan balik kalau cukup time nnt boley la i belek2 balik entry korang ni utk check nk g mn nk g mn. idea2 yg korang bg mmg best.

next week i bg taw k sape yg menang. hadiah 1 aje. so sorang je la pemenang kn. tp sbb xramai yg masuk...penganjur sedang berkira2 nak tambah hadiah saguhati untuk semua yg masuk. ape pun..ni xkomfem lg..nnt i update sekali ngan pemenang utama k.


- header baru n layout baru -

assalamualaikum


perasan x i dah tukar layout. jgn pening2 tgk layout i yg berterabur. still under construction. 

harap maklum 

:)




- onde2 or buah melaka eah?? -

ini cerita khamis lepas. baru sempat nak update. biasa la i kn..suka buat2 bz. 

khamis lepas tbe2 i dpt idea utk tunjuk rajin. 

korang panggil kuih ni ape eah??


ade org panggil buah melaka..ade orang panggil onde onde. mcm i..i biasa panggil buah melaka. mn kuih ni dpt nama pun i xtaw la.

nak buat buah melaka ni x susah mn pun. orang xpndai mcm i pun boley try. ceihh..poyo kn. i main try n error je...sedap x sedap belakang kira. janji da cuba. xde la nmpk pemalas sgt kn klu cmtu..

bahan-bahan utk buat buah melaka:

tepung pulut
jus pandan(pewarna pandan)
gula melaka
kelapa parut
sedikit garam

itu je bahan2 yg nak kena ada

1st skali gaul tepung ngan air(jus pandan). air ngan tepung tu ukuran die ikut je sesedap rasa tepung tu boley bentuk bulat2. 


i xguna jus pandan pun. kata pemalas. guna pewarna pun jadilah. at 1st i lupa nak bubuh pewarna siap2. lepas da siap uli bari teringat. then baru bubuh pewarna n jadi lah die warna hijau..



lepas tu cubit sikit adunan tu besar2 guli n masukkn gula melaka yg kite dah potong die kecik2 then bulatkn die mcm guli..


my special helper..die yg bnyk buat. kan i ckp senang je nk buat sbb budak2 pun boley buat :p

then masukkn die dlm air panas yg tgh mendidih. bila dah terapung2 atas air baru angkat die n tapis..

then gaul dgn kelapa






sedia utk menjadi habuan perut :)




thank you special helper. lepas ni boleh tolong makteh buat kuih lg k..


- so sweet of you -

sweetnye bf i..

siap buat countdown kat blog tunggu i balik


57 days lg...yeayy!!

suhail selalu ckp lamanye lagi lamanye lg nk kena tunggu i balik. die ckp 2 bulan rasa mcm 2 tahun..muahaha. adat org bercinta lah kn.

sabar k syg. 57 days je lg. 

lepas ni mesti die dah xrs lama sgt dah sbb skrg die tgh bz. now die kat penang sbb kena g site. esok baru balik. then next day tu balik kedah cuti 4 hari.sehari lepas balik kedah lak die kena g sabah. pegi site lg. g sabah mungkin for a month. klu betul sebulan die kne duk sabah maknenye tgh bulan 6 br die balik. lepas tu dah xlm dah nk tunggu i blk. 

yeay! xsabar nk balik..


- Say NO to Berjaya Vacation Club -

sakit hati sakit hati

nasib baik i ni bukan jenis yg maki2 orang mencarut carut. kalau x minah tu mmg dah kena maki dengan i. sakit hati dengan dia. ok..nama minah tu farah. staff berjaya vacation club. ckp ngan customer mcm hampeh. mcm tu la layan customer..tinggi2 suara. nak je i ckp..ckp ngan customer tu xboleh nak ckp baik2 sikit ke


disebabkan i dah sakit hati ni i nak advise semua orang kalau nak join vacation club/timeshare mana2..jangan join berjaya vacation club. siyes jgn join kalau xnk sakit hati. 


Berjaya Vacation Club dah nak bankrupt. 

kenapa i ckp dah nak bankrupt??

members privilage makin lama makin sikit. die potong sikit demi sikit. so dah xde value vacation club ni. 

 parents i join berjaya vacation club ni since 2003. masa 2003 BVC ni mmg ok. resort bnyk..overseas pun boley pegi. now makin lama makin sikit resort yg ade dlm list. resort yg best2 semua dah kena tarik and kalau ko nak pegi resort yg best2 tu sme ko kena topup la bagai. i know dlm agreement ade ckp subject to change. tp ini mmg dah melampau change die. semua changes yg die buat hanye nak menguntungkan bisnes die. bisnes je untung. customer or member rugi. buat la something yang win-win situation. ni x...die sorg je yg nak untung. 

dah..sape2 pun lepas ni kalau dapat call dari berjaya vacation club xyah la korang nk sign up. ms die call die akan ckp encik/puan/cik dah berjaya menang 2 hari 1 malam untuk menginap dihotel kami. yg tu mmg betul..once korang pegi dengar die ckp tu korang akan dapat voucher tu. i xhalang sape2 nak pegi yg tu tp dlm mind mesti set korang TAKKAN sign up. TOLONG JANGAN SIGNUP. ms korang dtg dengar die explain psl club ni..die akan bermanis mulut smpai korang pun akan termakan kata-kata die.

ms nak suruh kita join jd member dulu mulut bukan main manis lg. sekarang bila call mulut tu nak je aku cili2.

td si FARAH tu siap ckp kalau cik xpuas hati cik boley terminate je vacation club ni. kepala hotak die la nak terminate. orang dah habes byr berpuluh ribu ko nak suruh customer terminate. ko nak makan duit org la cmtu eah. sabar sabar.


- how to print screen on iPhone -

dah nak dekat setahun pakai iphone..ni baru i taw cmne nak print screen guna iPhone. ketinggalan zaman kan i. selama ni i ingat iphone x ley print screen..rupanye sm je mcm computer..die boleh print screen jugak.

okey..ni cara2 nak print screen guna iPhone/iPod untuk sesape yg xtahu lg..

korang press and hold button home tu n dlm masa yg sama korang press button yg nak unlock/lock/switch off phone tu. automatically screen shoots tu ade dlm photo folder korang.


senang je kan.




- nak jalan2 pegi tgk bunga -

ehemmm..da pandai printscreen from iPhone la :)



hari ni bank holiday. jpg nak g jln2 tgk bunga. minah bunga betul i ni..hehehe

- Posted using BlogPress from my iPhone


- Kenny G Live in Malaysia -

ade sape2 dah beli ticket nak tgk Kenny G x. korang mn layan kenny G kan. justin bieber layan la kan..euuwwww :p


24th May 2011
Plenary Hall, KLCC


td i google la nak tengok harga ticket. ingat nak beli kat ayah sbb favourite ayah. 


harga ticket die paling murah RM198. RM198 still mampu lagi la utk menggembirakan hati ayah tp sekali tgk2 RM198 punye dah sold out. harga ticket silver yg RM298 pun dah sold out..huhuhu. yg ade tinggal RM498 and RM888. huahuahuahua...xmampu i. so cancel la plan nak belanja ayah tgk Kenny G. nasib baik x ckp kat ayah lg. klu x nnt kecewa je die..huhuhu.

lain kali lain hari n lain concert la kita beli. xde rezeki ayah..


- 2 bulan lagi until that day -

assalamualaikum

selamat hari pekerja semua org! 

source: google

seronok la kan semua sebab dpt cuti straight 3 hari. cuti 3hari ni menfaatkan lah sebaik2nye k. pegi la balik kampung tanam jagung ke..picnic kat beach or waterfall ke..window2 shopping ke. xpun pegi kenduri kawen kawan2 or sedara mara sme. mesti bnyk je org kawen ari ni. dapat makan free :)

i ari ni kat umah ni pun ada buat mkn2 sempena abg i n tunang die nak balik malaysia for good. sedih woooo...lepas sorg, sorg balik malaysia. kenapa sme org tinggal kn i ni. ni yg lagi depressed lepas ni. i pun rs mcm nak balik je kalau boley tapi tapi tapi i kena simpan duit cukup2 dulu then baru dpt balik for good. hopefully i dpt la bertahan lg *bunyi mcm terseksa gila duduk cnie* muahaha. 

okeyla..lupakan kisah depressed i tu. xnk cerita depressed2 ni. baik cerita benda yg fun..yess..f - u - n..fun

perasan x i dah tambah gadget kat blog ni buat countdown nak balik malaysia. kalau xperasan tu pegi la belek blog2 i ni balik. tu pun kalau sudilah..



2 months to go

sabar sabar sabar. 

2 bulan tu anggap je la xlama. lepas ni kena buat2 bz hari2 baru x perasan yg 2 bulan tu lama