- nak iPad 2 pleassseeeee -

tengah2 buat keje mlm2 buta ni tbe2 teringat pasal iPad. hari ni secara rasminya iPad 2 dijual kat malaysia kan kan? sape2 yg nnt da beli ipad 2 tu jgn la show off show off kat i...nnt i jeles..huahuahua. kat dublin ni dah sebulan kot ipad2 jual..tp i xbeli2 pun lg. masih x berkemampuan *sigh*. tp bagus jugak i xbeli lg. harga ipad kat malaysia jauh lg murah dari harga ipad kat cnie.



Malaysia VS Ireland

wifi only
16GB RM1499 / 479(RM2100)
32GB RM1799 / €579(RM2550)
64GB RM2099 / €679(RM2989)

wifi + 3G
16GB RM1899 / 599(RM2637)
32GB RM2199 / €699(RM3077)
64GB RM2499 / 799(RM3517)

tgk la harga ipad2 kat cnie bila dah convert to RM. gler melampau harga die. tu i convert ikut rate semasa. now 1euro = RM4.402

 dari sebelum iPad 2 ni release lg i dah pasang impian nak beli dia(baca entry ini). tp bila ipad 2 dah release lain plak jadi. tbe2 sayang pulak nak kuarkn duit nak beli..mauahhaha. tahu plak i ni kan syg duit...ehehe. sayang la weyhh..tgh gigih nak kumpul duit kawen skrg ni. so sebolehnya nak ade saving bnyk2. tp dlm2 nk saving ni nak jugak ipad2 ni. 

mcm ne ni. help help. i taw ipad ni bukan keperluan. tp die lebeh kepada kehendak. so kena pk bnyk kali skrg ni. nak beli ke x. nak ikut hati + nafsu or nak ikut rasional. i ade masa sebulan lebih lg sebelum balik malaysia ni nak pk sm ada nak ikut hati+nafsu or nak ikut rasional. kalau ikut si bf..mesti die ckp..kalau dah suka tu beli je la...xpyah pk bnyk2 kali. die mmg mcm tu..kalau suka angkut je. tp i ni lain sket..kalau benda mahal2 mesti pk bnyk2 kali nak beli ke x walaupun i taw i suka benda tu.

beli

x beli

beli 

xbeli

semoga allah bagi petunjuk kat i


6 comments:

a.H.s said...

apple tak email i pun cakap da release kat malaysia... serius ke tu harga rasmi kat malaysia?

me220784 said...

org yg addict sangat pada gadget better beli kalau tak kempunan. :p

aisyah ahmad said...

nak ipad yek izyan..

AA belanje ye..nak bape?sembilanbelas??duapulohsatu??cakap jek..

ehhh..silap taip...ignore jek tau...;p

BTW..hai orang jaoh!!hehe..bile nak balik makan durian??hehe

Orkedanza said...

@Nua: tu harga rasmi la tu. i dpt je email. cpt la belanja i..muahaha

Orkedanza said...

@me220784: i nk kata addited kat gadget x jugak. Tp sbb iPad ni mcm best je..tu yg teringin nak pkai sebijik :)

Orkedanza said...

@aishah azmi: betul nk belanja? Xyah sembilanbelas or duapuluhsatu. Satu pun dah cukup kalau ade org nak belanja :)

Btw balik tunggu bulan 7. I xgila durian sgt. i gler cempedak. skrg belum musim kn. musim cempedak i balik :)