- kat mana boley dapat candy colour purple ye?? -

ari tu i dah tanye double A...bday party diorg nnt nak buat kaler ape. i suggest kaler pink..tp alany xnk pink..die nak purple. aleia pulak xcakap pape lg..tapi selalu nye aleia suka pink. kalau aleia nak pink so theme on that day purple + pink + white/creme. kalau aleia xnk pink maka nya purple + creme je la...



sweet can candy buffet kat atas ni. suka tgk macaroons tower tu 


menu for our candy buffet
cupcakes
macaroons
candy
lollypop
chocolate
love letter
swirly biscuits
jellybean
mini cookies
marshmallow

ini plan only. maybe akan ade yg tersingkir dari list and ade yg termasuk dalam list. depends on the situation nnt. makteh and mak adik double a sekarang mmg tgh semangat abes discuss psl benda ni. tq mak adik sbb tlg makteh pegi survey ape2 yg patut psl sme ni..

so far..yg kitorg dah habes survey..cupcakes, macaroons, and marshmallow. cupcakes and macaroons cheapest yg boley dapat RM1 each. cupcakes tu yg design simple2 je la. its okey..simple pun ok..nnt nak cuba meng creative kn diri so that cupcakes tu boley jd wooowww!! macaroons yg RM1 tu pun da tgk2 kat fanpage fb org yg buat tu...so far xnmpk la lg org complaint2 ke ape..tgk sme comment mcm ok je. so nnt nak start risik2 tanye psl macaroons tower tu. marshmallow pulak kitorg jumpe 1 blogshop yang jual marshmallow halal. RM45 for 1 kg. dah email n diorg boley buat colour purple pink and white.

the problem now bila tang candy2 ni. kat mn boley jumpe candy2 yg colour purple only mcm kat bawah ni





xnak mix dgn colour2 lain. mak adik kepada double a dah survey dekat kedai2 borong sekitar die..yg ade dekat kedai brong smenye candy in mix colour. dia kata adalah jumpe yg purple only kat kedai candy tp harganye..mak aihhh...1kg RM45 plus minus. hempp...kalau sape2 penah jumpe yg lagi murah...please let me know okey...


mn taw korang taw ade supplier2 yg boley supplies mcm kat bwh ni. ceihh..budget mcm nak beli bnyk je siap nak beli kat supplier terus..hehehe


candy2 mcm kat bwh ni la yg i nak crk..







ni candy stick pulak..







lollypop purple + white




n lollypop purple and pink





sme candy2 kat atas ni i tgk kat candy warehouse us punye website. xde ke kat malaysia yg boley beli online je mcm kat candy warehouse ni.

berangan je ni kalau boleh nak sme candy purple...tp kalau xkesampaian..candy yg mix tu pun belasah je la nnt..huhuhu


1 comments:

Anonymous said...

salam,found ur blog from kak ana suzana :)

i'm interested to comment sbb it's about purple ! my fav colour.t'baca yg u cari candy dkt Malaysia kan? There's one candy shop yg u boleh customize,originally from Aussie.

Candy shop ni nama STICKY,i dont know about ur budget,but this candy shop came across my mind bila u nak colour purple :)

Here's the link :
http://www.sticky.com.my/

here's my email in case ada apa2 nak tanya.
fatin.shuhada@rocketmail.com

Nice knowing u :)