- sabtu yg fun -

i ade hobby baru. baru dapat ms lepas kuar makan omelette kesukaan i tu.

hobby baru i keluar masuk fitting room

siyesly sblm ni i x realize yg keluar masuk fitting room tu menyeronokkan. sebelum ni rasa sumpah malas bile nak bukak2 baju test baju sana test baju cnie. tmbah2 lg time winter ni..lg la mls gler nak try sbb pkai baju berlapis2..then kalau nak try baju berjam2 amek masa. tp smlm miracle..masuk fitting room tu fun gler. gler yg sampai masuk keluar 10 kali pun xpenat tp rasa nak buat lagi.

all this start from i amek few baju utk test fit ke x ngan i. so bile da masuk test tu da alang2 jalan sorg2 so boley la take time lm2 dalam fitting room tu. then i amek camera n took my pict utk email kat my dear wani nak tanye die nak ke x dress yg i pkai ni. bila da start amek gmba i jd SS. so mula la click sana click sini bile da SS tu. lastly xjd email sbb da telampau seronok..haha



sukaaaa okeyyy dgn this dress. dlm pict ni not so clear sbb pkai camera fon je. kaler die pun pudar2 je..purple xnmpk mcm purple. disebabkan suka sgt dress ni n cardigan tu...i pun decide nak rembat.



then..try dis one pulak. yg ni pun suka jugak sbb die longsleeve.




sudah...try sme benda pun suka. bahaya sgt ni..




so bile kuar i lepak2 jap pusing2 lg n then i terfikir dekat rumah ade dekat 10 dress yg masih bertag..i letak balik sme walaupun  mmg i suka sgt. lg pun ari tu mcm da berazam nak kurangkn shopping so...mmg la komfem i kena letak balik.

lepas da letak balik2 sme tu..xde pun rs sedih sgt. tp tbe2 die rasa gian nak masuk fitting room lg..haha. so i pun menjelajah sme kedai2 fav i yg ade kat sepanjang grafton street tu n masuk fitting room diorg. 

motif??

saje suka2 try2 baju. mmg  xde keje kan. mmg i xde keje pun..thats y boley buat cmtu. jalan sorg2..so ikut suka i la nak buat ape kan.

boley buat lg lain kali :p

hasil shoppingku last week



my new wedges yg x taw bile nye nk pkai

then a maxy from warehouse


a wide leg trousers from topshop 


and a jeans from topshop as well.

see..walaupun dah berazam nak kurangkan shopping...i still xdpt nak menahan nafsu membeli. dah xtaw nak buat camne da pun tambah2 lg tgh seronok sgt masuk kuar fitting room tu :p




- Posted using BlogPress from my iPhone


7 comments:

pRincESs_N said...

beshnyerr dpt sopim bj cun2...xpe2..N tggu abes pntg nti..

sh@r said...

ala.. awat skit sngt shopping 2.. mcm xbest je dpt skit2 ja.. shopping la bnyk2 skit k... bru la dpt feel btoi2.. u must njoy it.. heheh

wiwie s. said...

waaa, maxi skirt tu cantekkkkk =]

Izyan Helmi said...

N: lepas pantang nnt get ready tu da boom balik k..boley jd mama vouge nnt :)

Izyan Helmi said...

shar: kalau shopping bnyk2 nnt xdpt i nk g perth...hahaha

Izyan Helmi said...

wiwi: cantek kan...geram je..da la materials die best. biler tgk rs nak sme. eah..kat msia senang x nk crk maxi cantek2?

wiwie s. said...

kat malaysia so far byk yg berkenan tp alahai diri ni pulak rendang.. tp de tau sorg ni kat fb dia buat custom made maxi skirt.. cantik.. ikut potongan yg kita bg..