- Heavenly Chocolate's Part 1 -

Gedik okeyy nak buat part by part

hepppp...ikut suka i la..blog i. i punye suka nak buat part ke pot ke ape ke..
*dengan nada belagak*

muahahahaa

cerita psl winter trip xhabes lg. ari tu i bercuti jap. ni nak sambung balik.

lepas balik dr London ari tu...kitorg trus ke Belfast. cerita belfast nnt i update bile rajin. balik dr belfast bcak to work dengan kerja yg super duper banyak sbb da 10 hari cenggitu cuti.

then few days after that...kembali menjalankan diri untuk short break to Brussels

makanye pagi 10 jan tu kena la bangun pg lg mcm nak g liverpool ari tu. flight pagi2 buta..terseksa rsnye nak bgn tdo tu

ni kat airport kat boarding gate


kata naik ryan air..harus b4 nak naik kena beratur lama. untuk tidak memenatkan diri..duduk la kami di lantai.

kat lcct nak buat cmni?? akan dipikirkan. xpenah cuba lg. next trip balik msia kalau ade g mn2 from lcct boley  la nk cuba2..

sambil duduk..smbil mensegarkn diri dengan secawan coffee



xpergi berdua...pegi bertiga :)


ni sha yg dah balik ke msia 2 hari selepas kitorg balik dr brussels. balik for good. hilang lg sorg kawan kat cnie :(

si bf br kenal sha ms ni. budak engineering jumpe budak engineering..habes la diorg pung pang pung pang psl diorg aje. bagus..ade jugak benda nak cerita tu ice breaking..ecece..ade ice breaking session lg okey. smpai ke dlm flight la diorg bercerita. i duduk tgh antara diorg ni dengar je la pasal company tu company ni yg i xpenah dengar. sekarang da pndai sikit da bile org ckp psl gamuda ke psl oil n gas ke psl ape2 la..xde la tercengang xtaw pape bile org ckp psl tu

da smpai!!

Dublin - Brussels about sejam lebey je kot..




Welcome to Aeroport de Charleroi 



ryan air yg bnyk berjasa kat i membawa i kesana kemari dengan harga tiket yg mampu beli. tanpa ryanair..duduk la i senyap2 ni kat dublin je

Welcome to Belgium kawan-kawan




kuar-kuar airport je hilang arah..



nasib ade signboard yg bagi clue tunjuk arah

counter shuttle ticket to brussels city



easy way to brussels city tp bile smpai brussels city bersiap sedia la untuk menghadapi kesusahan plak nnt

return ticket bus €22




mahal okey. beli tiket flight return dublin - brussels pun belas belas je...muahahha..cekik darah. patut la easy..


bermula la kisah menghadapi kesusahan 



si bf smpai2 je bukak map...moga2 dengan bukak map dpt la serba sedikit petunjuk

pencarian mencarik hala tuju ke grand place



study study



susah nak faham system trasportation diorg. da la bahasa pun xfhm. tgk map pun xfhm sgt lg. so take time la nak kena crk.



nak tany org...org pun taw. sme org pun bawak beg besar2 mcm tourist lepas tu terpandang kiri kanan mcm kitorg mcm tgh crk arah. kalau tanye local people..diorg pun mcm fhm x fhm ape kite ckp. diorg mcm kat france jugak la. bnyk guna bahasa diorg je. bahasa jiwa bangsa..muahahha


carik punye carik...jumpe sales pulak..opssss



jalan terus jalan terus..jgn nak menyinggah2. mission x selesai lg nak crk grand place

lastly jumpe la brussels central



dah jumpe pun still xfhm2 lg cmne nak g grand place tu



apsal la susah sgt..kitorg je ke yg susah nak fhm or sme org pun sm je eah?

lastly ade sorg staff ni tolong bg tunjuk arah

so lepas bli2 tiket..settle la satu kesusahan. kitorg amek one day group ticket dlm €10 cmtu utk 3 org. untuk group ticket die boley up to bape org ntah. xingt tp rmai jugak la.




nasib la sha last2 minute jd jugak nak ikut kitorg g brussels ni. kalau x, xpergi la kitorg sbb pergi berdua adalah mmg tidak dibenarkn sama sekali..ngeh3




ade penghibur jlnn la dlm train..cool





dah smpai nearest station untuk ke grand place



ikut signboard je

da smpai area grand place..




misi mencarik apartment plak

apartment booked dekat booking.com mcm selalu. booking.com fav site utk i book mn2 hotel dekat cnie. rs mcm senang je kalau booked ngan diorg. penah gak sekali try booked hotel kat kuantan guna booking.com..okey je..xde mslh jugak




carik punye carik xjumpe. adoiii..ape la susah sgt nak jumpe. b4 dtg baca kat internet die mmg betul2 kat grand place ni. tp pusing punye pusing xjumpe



lastly...lepas betul2 crk baru jumpe.

die mmg die betul2 kat grand place tp xde signboard. apartment tu atas kedai jual table runners n seangkatan dengannye

ni la die no 46



- to be continued -



0 comments: