- Heavenly Chocolate's Part 4 -

misi mencarik atomium

atomium bukan sejenis makanan yg korang boley kunyah2 smpai ianye terhadam dan jugak bukan toys yg korang boley buat baling2. kalau xtaw ape tu atomium tu ape sila google. kalau malas nak google pun xpe..jpg i tunjuk ape atomium tu..

lepas check in apartmen..bermula la misi kitorg menjenak atomium. asalnye nak g atomium + mini europe..tp kitorg berlangkah kiri. kecewa yg amat bile dpt taw yg mini europe closed for maintenance. lama jugak diorg close tu..berbulan jugak la. yg nak dijadikan cerita...ari yg kitorg dtg tu la 1st day die start tutup. memang hanginnn je rasa tp nak buat cmne kan...dah xde rezeki. xpe la..think +ve..ade alasan untuk pegi brussels lg sekali walaupun brussels tu xbest.


ni map train die. sgt complicated. beza gler dengan london tube.



ape la yg si bf tu pandang smpai macam tu sekali..


keretapi kotak









ini lah die atomium tersebut..






mmg banyak giloz gmbar kitorg kat cnie sbb da xtaw nak amek gmba kat mn lg. ni je pun tempat yg ade nk bergambar selain dekat grand place or dekat patung budak kecik kencing berdiri tu..

acara lompat melompat pun bermula




tgh2 melompat tu teringat pulak dlm bag mcm ade tripod yg comel gler tu..


check punye check mmg ade..


so berjaya la kitorang nak amek gmbar bertiga


:)




super hero saya :)


kenapa super hero?

sbb die mcm super hero slm gmbar bawah ni...kaki x jejak tanah..heeee


gambar bertiga lagi :)






bila dah ade tripod yg comel mmg secara semulajadinye jd seronok nak bergambar bertiga.




tq mr tripod yg comel


next update psl benda2 yg buat brussels ni best. entry penutup sbb i mmg da xberkuasa nak ckp psl brussels tp kena ckp jugak sbb rs xpuas kalau xtulis psl ape yg buat i suka sgt dengan brussels.


- to be continued -


- coming soon...iPad 2 -

sangat2 x sabar hokeyy nak tunggu apple release iPad 2

rmai org ckp apple akan launch iPad 2 on 2nd march ni. betul ke?? wait n c je la kn tp i mmg excited gler nak tgk spec iPad 2 ni  

 

org ckp lg iPad 2 ni akan ade camera depan belakang. ade jugak org ckp akan ade camera depan je untuk face time..camera belakang xde sbb mn ade org nak amek gambar guna gadget sebesar iPad ni. tp bagi i..i suka front and rear facing camera. xkira la amek gmbar ke xamek gmbar ke..facetime ke..xfacetime sgt ke..yg penting 2-2 i nak ade.

kalau all the rumors ttg spec ipad 2 ni mmg ade dekat ipad yg sebenar diorg nak launch ni...mmg la i hangkut 1 benda alah ni nnt..

dream dream dream

ngeh3~


- Heavenly Chocolate's Part 3 -

Our Apartment

hahaha..berangan je our apartment :p

ni la apartment yg kitorg duduk ms kat brussels ari tu

ok la apt die. apt 1 room utk 4 person. tp kitorg ber 3 je. mmg sgt selesa :) sape2 nak g brussels boley la stay kat cnie. boley booking kat booking.com. harga boley check sn sbb kdg2 boley dpt murah kdg2 mahal. kitorg dpt hrga so-so...tu yg boley duduk ni. 

nama apt ni residence grand place

ni bilik i n bf..opssss typo..bilik i dengan sha...muahaha.


dapo pun ade..tp xde maknenye kitorg nak guna. mmg xsentuh pun kecuali masak air..heeee



living room ni bilik si bf









toilet boley tahan best. towel sme lengkap..face towel hand towel n segala jenis towel la ade utk 4 org tu.












appple ni kitorg x sentuh pun...poison apple..bahaya :p



okeyyy...dah la..tgh xde mood nk update tp memaksa diri mengupdate. ni la jdnye enrty hidup segan mati x mahu..huk3.



- Heavenly Chocolate's Part 2 -

- halal food @ brussels -

dekat brussels xsusah nak carik makanan halal. ms kitorg smpai2 ari tu time lunch kan. so mmg perut ms tu mmg meronta ronta mintak diisi. nak check in apartment ms tu xboley lg. so sementara nak tunggu check in apartment tu kitorg g la crk mknn utk kenyangkn perut..

ni kat grand place


banggunan2 die cantek2


n kat cnie jugak bnyk gler kedai chocolate n waffle. nnt i buat entry khas pasal choc n waffle je k. nak buat entry tu kena ms perut kenyang klu x meroyan japg teringat kat waffle2 n chocolate tu

misi mencarik makanan


sebelum gerak amek2 gmba dulu


then baru la tgk map balik



xhabes2 si bf dengan map die :p


bergambar lg smpai lebam..muahaha



then baru gerak crk kedai makan. 

jalan punye jalan dlm 5 minit cmtu..jumpe la kedai kebab n its halal..

soooo..ape lg masuk n kenyangkan perut..



ni la lunch kitorg tuk that day


portion die besar sgt utk org kurus mcm i ni :p


ni chicken wrap tuk si bf..


sha yg mmg tgh kelaparan n xsaba nak mkn smpai x pandang camera da :p

i xingat dah nm kedai kebab ni ape..tp yg i taw...mmg bnyk kedai kebab ni sepanjang jalan tu. so dont worry..dtg brussels xkn kelaparan punye

- to be continued -