- mission failed -

mission puasa ari ni failed lg. pg tadi da bangun sahur siap makan udang masak lemak cili api + ayam goreng. ingat da 80% da berjaya nak ganti puasa lepas berjaya bangun pagi2 untuk sahur. rupanye...failed jugak mission ari ni 

nak taw failed sebab ape???

failed sbb kat bawah ni ha














tengah sibuk2 buat keje depan lappy boley pulak i kruppp krappp kruuppp krapppp makan chocolate. relax je makan chocolate smpai sepacket abes then sambung lagi buat keje. then tbe2 tgh buat2 keje tu mcm teringat something. eah2...aku puasa la. lagi sekali termakan ari ni. sekali dapat dimaafkan. ni kali kedua i termakan ari ni taw. mmg xdpt nak dimaafkn la. da la siap sepacket trus. pg tadi makan sosej lg. so dengan rela hatinya i decide i tangguhkan puasa ganti i ke hari lain. eah...xpe ke camtu? kalau ape yg i buat ni salah please advise k. i xarif sgt bab2 ni.

- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

FarhanaDr said...

Hak hak.. Kadang-kadang memang kita tak sedar.. Lagi2 bila bukan bulan puasa dan kita puasa.. Heehee.. :p

FarhanaDr said...

Oh ya.. Ada dengar orang ckap, kalau kita ganti puasa, tak leh nak batalkan suka2 jek.. Kalau puasa sunat takpe.. Tapi kalau tak tersengaja, tak pasti plak..

Izyan Helmi said...

tulaa..sebab bukan bulan puasa la jadi mcm ni. makanan ade kat merata-rata tempat..tu yg termakan je keje.

i pun ade dgr kalau puasa ganti saje2 xley nak batalkn. tp ni da termakan smpai kenyang...valid lg ke puasa kite tu. td was2 sgt sampai rs puasa tu da x valid.

esok2 bile nak ganti puasa kena gantung pkai tag kat leher tulis "aku puasa" dengan harapan bile rs ade benda kat leher tu boley ingat puasa..hehe