- bicester village -

hari tu dah ke kampung kildare. ni ke kampung bicester pulak. xsah agaknye trip ke london if x pegi bicester village. nak nak pulak pegi time2 sale tengah menggila.


1st day...sampai2 je...g letak barang kat bilik terus kuar balik. ketua rombang trip kali ni adalah i. maka ketua rombongan kata ari ni kita akan menjelajah kota london. tbe2 ahli rombongan bersuara. ahli rombongan kata ari ni kite ke bicester village. ahli rombongan yg bersuara tu adalah ibu. ibu kata die rasa x tenteram kalau hari ni x d ptpegi bicester village. haha..hambek..xtenteram langsung kalau x dpt pegi bicester. parah tu..

so i selaku ketua rombongan buat decision..kite akan ke bicester village dulu bg hati tenteram.

pegi bicester village naik chiltern train ye. tiket return dalam GBP20++ cmtu. amek train ni dr marylebone station.



dalam sejam cmtu nak ke bicester north tu


gorilla terlepas :p


dari bicester north akan ade shuttle bus yg akan bwk anda2 semua ke bicester village

sepanjang kat bicester village..lg sekali i terlupa nak amek gmba. sejuk2 ni mmg selalu sgt lupa nak amek gmba sbb malas nak bawak kuar tgn dari poket. tangan simpan elok2 je dlm poket.

trip london kali ni i ade niat mmg xnak shopping. ceyhhh..poyo je kan ko yan. selalu je niat xnak shopping. lepas nampak kedai kau yg histeria bershopping...hisshh. tp mmg betul..i mmg niat xnk shopping. niat i dtg ni nak bwk parents, bf n adik jalan2. actually bicester village ni mmg xde dlm list i. tp dah ibu yg nak g sgt..so i bawak je la.

dalam kata2 xnak shopping tu...i la yg paling terbanyak tershopping

ni 1st barang yg tersangkut dekat i


ms tu pk xkan nak balik dgn tgn kosong. penat2 dtg naik train sejam n byr 20pounds..tbe2 nak balik dgn tgn kosong. so i angkut la beg tu.

then tbe2 dlm nak balik nak balik tu termasuk dkny. siyesly dkny kat bicester village tu mmg murah menggila. dah jd mcm barang kat jusco da dkny tu. tp biasa la kan...outlet...brg2 die stock2 lama sket la...bukan new arrival..

ini la yg i angkut bawak balik


i x angkut 1.. tp angkut 5 terus..haha..tamak okeyy.


nak taw bape harga payung ni?? 

klu convert to RM pun still murah. GBP4.50. korg convert la sendiri. murah kan? sama ngan harga payung2 biasa kat malaysia tu.

angkut 5 bukan untuk i sorang2 k. 1 untuk myself. 1 untuk ibu. 1 untuk lynn n 1 untuk wani. lagi 1?? xde pemilik lg. kite tgk nnt sape yg bertuah sgt jd pemilik payung tu.

then ini pun jd hasil tangkapan


niat beli ni nak bagi present kat lynn tp hajat x kesampaian lg. terpaksa tunda sbb yg dulu i beli kat wani punye xjumpe2. tula..da lm sgt beli tp duk perap2 smpai xingt letak kat mn. to be fair..lynn punye pun terpaksa hold dulu smpai jumpe balik yg nak bg kat wani.

okey2..i rs da habes da membeli belah utk dat day.so kitorg pun nak gerak balik.

otw nak gerak balik tu still kena lalu depan kedai yg mcm2..

jalan punye jalan...tersangkut lg dlm 1 kedai


juicy couture

ini lagi menggila sales die

80% off weyhhhh


masuk2 kedai je belek2 handbag then tbe2 wooowww..boley tahan sme nye..boley rembat ni. then tgh belek2 lg tu diorg duk kuar kan stock baru

diorg bawak kuar yg ni


pucuk dicita ulam mendatang

i dah la mmg da bertahun2 crk lappy bag yg diidam tp xjumpe2. so bile nmpk je die letak tu i terus rembat. die letak 5..4 i rembat..tamak sangat. mintak maaf org lain yg pandang2 tu...i dapat dulu :p

ko nak buat ape yan dengan 4-4 bag tu? ko ade 4 lappy ke smpai yg ko tamak sgt tu?

tidak2...i bukan tamak nak pkai sorang2. 1 untuk i..1 untuk kakak ipar..1 lg untuk kakak ipar n satu lg utk bakal kakak ipar. so kakak2 ipar n bakal kakak ipar..nnt kalau kite jln mn2..sme pkai lappy bag yg sm k. boria gitu.

gamba2 dlm ni i google je. mls nak amek gmba yg sendiri punye. tgh2 google tu jumpe lappy bag yg sm i bli tu in green. wahhhlaaa...yg green ni lg i suka. tp ari tu ade itam je. xpe l..hitam pun hitam la. janji murah


kenapa i kata murah? murah la sbb few days before ms jalan kat brown thomas ade jugak i jumpe lappy bag juicy. harga die dlm nk dkat 100euro cmtu after 40% less. dah nak beli bag tu tp belek2 bag tu tgk ade gmba anjing. so x jd beli. ade hikmah rupanye ari tu xbeli. dpt beli yg jauh lebih murah. xsilap i xsmpai 30 pounds la 1 beg tu. 

kalau kat malaysia i da google yg org jual..lebey kurang bag sm

RM499 hokeyy. xmampu i nak beli lappy bag je smpai harga cmtu. mmg puas hati. sorry xdpt beli untuk kawan2(berbayar..bukan free). i xcukup tgn nak beli

ini untuk ibu pulak
.
.
.
.
.
.
.
.
.



i ckp kat ibu ni hadiah hari jd. tp ibu ckp xnak. hadiah hari jadi die nak lain. ibu ckp kalau bg die saje2 bag ni die nak la. so..bg je la. hadiah hr jadi kena bagi lain nnt

yg ni..i amek 1..adik amek 1 beli utk kawan die. yg ade stock ari tu yg kaler brown je. yg puteh xde stock pulak



ade satu ca ya nun alif ni xpuas hati kitorg dpt bag ni. die nak2 jugak bag ni tp diorg x bwk kuar stock bnyk2 kn..so bnda limited ni la mmg org suka berebut. habes die suruh bf die ikut bontot kitorg kot2 kitorg ubah fikiran nak letak balik bag ni. mintak maaf la..lg i rs bag tu org nak..lagi la i xletak balik bag ni. busuk hati kan..muahaha

bag ni pun hasil jd hasil rembatan utk hari tu


sling bag mmg favorite i. tp malangnye size die agak kecik. i kalau kuar mn2 barang mmg bnyk..sme nak bawak. so mmg susah la nk pkai bag kecik2 cmni. tgk la nnt mn boley ku bwk pegi bag yg kecik comel lote ni 

yang ni yg last i amek


tgh beratur kat counter dah nak bayar. tibe2 diorg duk bawak kuar stock baru lg. i pun terus amek je. xpikir panjang n trus bayar. eah..macam orang kaya pulak aku ni beli bag mcm beli gula2. tp xpe la..sekali sekala da alang2 benda murah.

yg ni i beli dgn harga 40 pounds. kat malaysia org jual 

benda sama..sebijik..serupa org jual dgn harga RM1090. mmg suka betul i dpt beli dgn harga 5 kali ganda lg murah. 

ade bnyk lg yg best2 tp xcukup cash. apsal ntah acc i  xboley bawak kuar cash bnyk2 sehari :( :(

xpe la...simpan duit untuk lain kali pulak

ibu ckp i obsessed dengan handbag. eahh..betul ke?

bf..u jgn nak pening kepala sgt okey tgk i beli bag. lepas ni setahun i xbeli handbag dah

next target
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yg ni kena lepaskn setahun dulu baru boley beli. kata da bercita-cita xnk beli handbag setahun kan :p tp klu beli yg ni xde la smpai nak beli 4 5 bijik. 1 pun da cukup utk buat hati ni happy :)

sudah2...balik2..bahaya lama2 kat bicester village tu




0 comments: