- am I a shopaholic? -

perempuan n shopping mmg xdpt dipisahkan. sape xsetuju sila tekan crtl+f4. okeyyy..I main2 je..I xhalau pun. sape xsetuju tu boley tinggalkn comment. Tp I rs mmg majority perempuan mmg xdpt lari dr sifat suka membeli belah. perempuan die kalau xshopping pun bukan sbb die xsuka..tp sebab poket tgh kering.

i mengaku I ni jenis kaki membeli belah. keadaan I skrg ni da jd makin parah sejak dua menjak ni. mula2 xnak mengaku diri tu shopaholic tp bile tgk bank statement td baru realize yg diri sendiri ni shopaholic. patut la saving yg ade makin susut..rupanye bank statement berderet transaction yg I membeli belah sejak 3-4 bulan terakhir ni.

I jenis kalau beli barang suka pkai card..senang..xpyah pegang cash bnyk2 n ditambah lg kat cnie kemudahan guna card die sgt2 sng. kat mn2 pun ade n yg penting kalau transaction €1 pun boley pkai card. easy peasy. ini I cerita psl debit card eah..bukn credit. klu credit I xsure berapa minimum transaction die kat cnie. xpnah guna.

ini la salah satu penyumbang I jadi shopaholic...





3rd markdown..up to 70% off

mmg menggugat iman. I da la mmg pantang tgk sale. tambh2 lg sale menggila cmni..dugaan dugaan.

sblm ni ade org kata eah ko ni shopaholic la. tp i ckp mn ade..tidak n bukan. skrg I sgt2 mengaku yg I mmg shopaholic lepas tgk bank statement.

pesanan untuk diri sendiri. kurangkan bershopping..tingkatkan saving :)

- Posted using BlogPress from my iPhone


1 comments:

p R i n c E S s _ N said...

totop mate nmpk 50%...70% sane cni...