- cheap accomodation @ london -

bgn pagi ni mood da kembali ceria seperti sedia kala. malam td depressed sebab xdpt nak makan nestum. da lama sgt nak makan nestum tp xdpt..tu yg jd depressed sgt kot. 


oleh kerana mood da kembali sedia kala..mari la i berkongsi sesuatu dengan sesiapa yg memerlukannye. sharing is caring kan kan..






kalau agak2 nak g london n nak carik tempat tinggal(accomodation) yang murah n yang selesa boley la stay dekat MHH London

MHH London tu stand for Malaysian Holiday Home London


homestay own by orang melayu kita.


owner dia tersangatlah baik n service tip top


location: London - Zone 2


ape advantage pelancong2 dr malaysia stay homestay berbanding hotel??


pertama dari segi cost. harga bilik start from 50 pounds - 120 pounds. kalau duduk dekat central london mmg susah untuk dapat bilik yg murah2 mcm ni. paling murah pun boley dapat kat central london tu 80 - 100 pounds. tu yg paling murah. 


kedua. mhh london sediakn dapur yang tiptop untuk tetamu2 dia. untuk pelancong2 malaysia yang nak holiday oversea tapi bajet tight..anda bolehlah kurangkan expenses dari segi food. pagi2 sebelum mulakan misi penjelajahan tu boley la isi2 perut dulu. kalau agak2 rajin..bawak la bekal.




dapur bersih n lengkap. semua ade..kuali besar..periuk besar..periuk nasik..n sme benda ade la. u will feel like your own kitchen if korang stay ni.





bukan setakat tu je ade. milo coffe tea..minyak..gula garam n bahan2 untuk masak yg basic semua ade la. kedai halal pun dekat2 ctu ade je. so xsusah untuk korang crk makanan.


ni ruang makan. 


ceihh..semua orang pun taw ni meja makan n of course la meja makan tu tempat utk makan kan kan. susah payah je i sibuk2 nak explain panjang2. kat ruang makan ni tempat untuk korang jumpe pelancong2 lain yg stay dekat situ. pagi2 kalau korang bekfes kat cnie mmg komfem la ade org lain jugak. ms ade org lain tu..jgn la berat mulut nak menyembang. kenal2 la sket. sikit sebanyak boley tukar2 tips menjelajah kota london

kat homestay ni..sme skali ade 5 bilik. semua bilik dibahagi2 ikut nama bunga

ini lah rupa bilik serendah 50 pounds


Bilik Melur

cukup untuk 2 orang


kalau anda dtg beramai...jgn risau..ade bilik untuk 3 orang bilik untuk 4 orang n bilik up to 7 orang pun ade

Bilik Mawar (60 pounds)
Bilik untuk 3 orang


ada 1 double n 1 single bed


Bilik Kantan (85 pounds)
Untuk 4 orang


1 double and 1 bunk bed tp bunk bed nye xnampak dalam gambar. Bilik ni ensuite. Bagus..ade bilik air sendiri. privacy lebih seket


Bilik Teratai layu ditasik madu (85 pounds)
untuk 4 orang jugak



1 Bunk Bed n 1 double (ensuite)



ini bilik yang i duduk ari tu



Bilik Kiambang (100 pounds)
1 double bed n 1 triple bed

ensuite jugak. ms i datang bilik ni bersih as u can see in the picture. bezanye meja study n drawer tu owner da kuarkan. maybe untuk bg ruang lg bnyk dlm that room. towel juga owner provide. towel bukan die bagi yg cikai2. towel yg ok la..serap air, besar, tebal n yg penting bersih. xde kaler kuning2 kesan kekotoran degil ke ape.

Ni bilik yg paling besar ade kat rumah tu.

Bilik Kesidang. memang boley bersidang la orang yg duduk kat situ sbb boley masuk sampai 7 orang.



Ade 1 triple bed 1 double bed n 1 sofa bed



i da masuk bilik ni..saje tgk2. bilik ni mmg sesuai la untuk yg datang in big group.

3rd advantage duduk cnie. wifi free. bile da keluar seharian berjalan penat2 amek gambar..balik korang ley layan fb or boley blogwalking buat therapy. kalau rajin sikit..boley upload gmbar kat fb or update blog..haha. buat pengetahuan korang..kat london mmg susah nak dpt wifi free. kalau pegi hotel murah2..mmg susah nak dpt wifi free. kalau jumpe hotel murah + wifi free..itu mmg luck la. hotel mahal pulak kadang2 ade yg free..kadang ade yg kena bayar ikut per hours or per day. so pandai2 la crk hotel yg ade free wifi. mcm i...i mmg akan crk yg ade free wifi. xsenang duduk okeyyy kalau xdpt online. dlm sehari klu dpt online kejap pun jadi la. online sesudah dr bgn tido n sebelum tdo

4th advantage untuk orang yg berkereta. parking free..boley parking kat compound rumah tu je. ini dr pengamatan mata i la..bukan owner yg ckp..haha. kalau duduk london..siap la korang nak bayar parking. mmg mahal nak mampus n susah jugak nak crk parking. salah parking siap la korang sediakan duit nak bayar saman ke ape.

disadvantage stay cnie. bg i..penat sket la bile duduk luar central london. dr rumah nak ke tube station nak kata jauh x jauh. nak kata dekat xdekat. jalan laju2..10 min jugak la jalan. kalau jalan lenggang2 kangkung..dekat 15-20 min jugak la. then amek tube 15-20 minute lg. so bg i itu yg penat. tp nak cut cost sket..kena la berpenat sket. actually bukan cut cost sikit. cut cost banyak. mcm i ari tu kalau 5 orang nak stay central london tgh peak2 season mahu kena dekat 200 pounds per night. itu yg i check kat booking.com. i duduk mhh london..byr half je. so jimat kat ctu..boley bawak g bicester shopping bag juicy banyak2..haha

okeyyy..itu je kot yg i boley nk share2. xtahu la dpt membantu orang yg bercita cita nak melancong ke london or x. hopefully dpt la membantu. next time kalau ade kerajinan i share la pape yg patut lg.

btw, ini bukan iklan berbayar okeyyy. mhh london x bayar pape pun kat i. diorg pun xtaw psl ni. i saje2 buat review.

bye!


- xpayah nak sibuk baca lah -

tbe2 aku depressed malam ni

mood swing kiri kanan depan belakang

so jgn pelik kenapa aku bahasa kn diri aku

aku

aku

aku

xde mood. sekian terima kasih






- zara on sale -

cepat pergi serbu zara sekarang!!



zara oohhhh zara..ko buat org jd separuh gila. last week 2nd markdown..this week 3rd markdown.

semalam pegi menonton tangled yang super best. xmenyesal x pegi tgk. opsss..i terlambat. org kat Malaysia da lama kecoh2 pasal rapunzel. kat cnie rapunzel baru nak hidup. kesian kan. movie kat cnie mmg lmbt keluar. itu la hakikat yg patut diterima.

semalam juga.. leather jacket yg diidam idam selama ni pun dah berjaya dimiliki. mmg da lama nk beli tp postpone2 sampai tbe2 da masuk winter. bila winter..leather jacket bukan la jd keperluan I. rsnye ia xmampu nak memanaskn badan I yg kurang lemak ni.

sekarang bila winter dah menunjukkan tanda2 nak beransur..maka dah tiba la untuk kita menggayakan diri.

xsia sia selama ni mnangguhkan pembelian jacket tu sbb semalam I dapat good bargain. xpayah tawar menawar ke ape..mmg die bagi harga yg jatuh menjunam sampai kalau xbeli mmg rasa akan mengalami kerugian yg besar dan akan menyesal seumur hidup.

cantek x cantek x?? cakap cantek cepat..paksaan ni. tp kalau korang kata x cantek pun xpe la. i xralat sgt pun sbb jacket ni i dapat dengan harga yg amat2 murah sekali. nak taw berapa harga die?? betul nak taw??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

€14.99

haaaa..siap i besarkan font n bold kan lg sbb suka bagitaw org bile dapat beli ape2 dengan harga yg murah

kalau ade sape2 nak i belikan..jangan segan silu nak bagi taw. I sedia membantu setakat mampu.

selain jacket in brown colour..i juga berjaya merembat lather jacket dibawah...




















yg ni dapat dirembat dengan harga yg murah juga

€19.99

ehemmmm...kan da bagi taw awal awal lg yg x menyesal tangguhkan pembelian. bukan 1 i dapat..2 sekali dpt i rembat. kesimpulannye biar lambat asalkan dapat. yg penting puas hati. mmg puas hati yg amat.

n yg penting sme2 ni i beli xpkai duit..tp i beli pkai air liur. okeyyy..tipu :p

ms new year hari tu i ade dpt gift2 voucher sempena tahun baru n belated birthday gift from adik beradik..so ini la hasil nye. ade lg €30. boley simpan untuk masa hadapan. 4rd markdown pulak kot.

i heart zara :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

- Tag from Miss Tatie

tag kedua untuk blog baru ni. i kena tag dengan miss tatie. start baca blog die baru 2-3 hari ni.  i jumpe link blog die kat list contest cst production. rmai kot yg join contest tu. so i baca secara random. kalau korang nak baca dream wedding miss tatie..sila2..xkena bayar...cuma kena like je *tlg promote* hiksss.

ni entry die  >>wedding's dream miss tatie<<

miss tatie impikan nak kawen style minangkabau. okeyyy..unik..mmg jarang org buat. nnt bila kawin jgn lupa invite i okeyy..teringin nak attend wedding style minangkabau pulak :p

dah2...panjang pulak termerepek. so nak jawab tag pulak. rs mcm nak jawab exam je

1) apakah status anda?
>> single but not available. tengah tunggu bf tanye will u marry me. tp xtaw bile bf nak tanye....haha

2) ceritakan tentang diri anda...
>> xcantik tp x hodoh. sedap mata memandang. baik hati tp degil..suka xdgr ckp org especially bf. kadang2 ego. kuat menggelabah n mudah panic. so tolong jgn bagi i panic. independent tp bila bf ade dpn mata jd dependent. banyak ckp tp dengan org yg tertentu je. suka travel n bertambah suka travel bile dapat bf yg suka travel jugak. n yg latest i br discover psl i..im a shopaholic. okey..enough. kalau nak taw lebih2..sila follow blog i. kang kalau nak tulis dari a to z mmg x habes.

3) ceritakan tentang blog anda...
>> start blogging on off on off since 2008 dekat orkedanza.blogspot.com. then at one time i rasa i xnak org taw sgt psl blog i. so i privatekan. then bila i privatekan..i da xde feel on blog. suddenly..blogging mood dtg balik tp i decide i nak tukar link. so lahirlah blog baru ni. i da import sme entry2 lama to this blog. itu la serba sedikit psl blog i.

4) apakah pendapat anda dengan dunia blog?
>> xde pendapat sgt tp for me..dunia blog ni sgt luas. dengan blog org boley buat kawan..dengan blog org boley buat musuh. dengan blog org boley jumpe jodoh dengan blog orang boley dapat mcm2 information..dengan blog jugak org boley buat duit..dengan blog org boley dekatkan yg jauh n mcm2 lg la. guna la blog sebaiknye. jgn buat benda2 xelok sudah.

5) nasihat untuk orang yang baru buat blog
>> xde nasihat. i xsuka nasihat org sgt..

6) nyatakan keunikan blog anda...
>> xde yg unik2 pun. biasa2 je.

7) sampai bila nak menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
>> selagi termampu..i tulis la. impian dlm dunia blog mmg xde. impian yg lain bnyk la mcm impian hidup...hehe

8) tag 5 orang yang anda nak kenal ..
>> xde nak tag sape2 sbb xtaw nak kenal ngan sape

- Liverpool Part 5 -

final part untuk cuti cuti liverpool.

lepas makan nandos tu kitorg pun cont jalan ikut gerak kaki. jalan je la mn nak pegi pun sementara nak tunggu flight balik. flight lmbt lagi..malam. menyesal beli tiket last flight sbb liverpool xde ape sgt pun yg best nak explore.










albert dock



















liverpool - the beatles



kitorg xmasuk pun museum die..xminat!









lastly da xtaw nak buat ape kitorg just lepak minum2 coffee. coffee again. yelaa..ape lg nak buat. then layan la fb sambil lepak2 tu. berjam2 kitorg duduk ctu dengan secawan coffee.






arrghhhhh...bosan la entry ni. sorry korang terpaksa baca entry bosan ni

bye liverpool!


- tabung kahwin -


caption gambar:-
i: syggg..mcm ne nak kawen ni..duit dlm tabung kite baru ade bnyk ni..

bf: xpe la hneyy..lepas ni i akan keje keras lg so that dpt la meminang u cepat sket..

hahaha..termerepek sudah. itu caption yg direka2. actually tu tengah kumpul syiling nak buat tambang bus. xde kena mengena ngan kawen. kawen lambat lagi..target 2013

so memandang nak kawen tahun 2013..tahun ni punye aim..nak start bukak tabung kahwin. br start bukak tabung ye. xstart menabung lg..haha. mcm xsempat je nak menabung utk kawen..mana taknye..sibuk plan nak jalan sana nak jalan cnie..so bilenye nak kumpul duit kawen. tp xpe..bak kata bf..penuhkan 30-30 page passport tu dengan segala country punye cop dulu then baru kawen.

looking forward for our next trip on july

tgh plan nak pegi mn nnt. any idea??



stay tune



- pengganti cinta hati -

bebrapa hari sebelum bf balik malaysia..bf pegi meredah kedai secara solo. sepanjang si bf kat cnie..itu la 1st n last yg die keluar sorang2. kalau x...kitorg duk berkepit je tiap2 hari tiap2 masa kecuali waktu tido.

ini hasil daripada bf meredah blanchardstown sorang2

 

si bf mencarik pengganti diri die untuk teman i sepanjang i dekat sini. i namakan dia suhail jr. hi suhail jr..tq sbb temankan i tido tiap2 malam. tq to bf jugak sbb bagi teddy cute ni dekat i.

lagi cute bila bf kata he really mean it. mean whut?? eheehehe..he really think of me every day. n i am sure..for him i am gorgeous in every my own way. 

hakhakhak..terperasan sudey.

p/s: boyfie..ily from deep inside of my heart *auuwww..malunye*

- Posted using BlogPress from my iPhone


- Liverpool Part 4 -

Nando's...here we come


yeay yeay yeay!!

halal chicken serve here

happy!

tp kalau ade kenny lagi double triple happy

ape pun..syukur dengan ape yg ade. janji perut terisi :)


buat buat bz tgh choose nak makan ape


lagi sekali buat buat bz. padahal da taw nak makan ape


lepas da taw nak makan ape. pegi caunter buat bayaran ye tuan2 dan puan2.


jangan nak senang lenang tunggu orang datang amek order

table number 5


ni bill 2 orang makan


2 orang makan 13 pound je. lebey kurang mcm malaysia jugak

dis is mine


Quarter Chicken (Extra Hot)
n side dish coleslaw and mash potato 

ni bf punye


Quarter Chicken (Extra Hot)
n side dish fries and garlic bread

Quarter chicken makan xpuas.

sebelum balik ptg tu kitorang datang lagi sekali tuk tapaw bawak balik Dublin. Tapaw 2 ekor terus. 1 untuk rumah Tyrrelstown 1 lg untuk rumah abg adi.

puas hati sangat dapat makan nandos. sekarang counting days for kenny pulak. bulan 7 okey!!

sabar perut...sabar perut. xlama dah tu

- to be continued -