- turn sape plak lepas ni -

bulan 11 n bulan 12 ni bersepah2 kenduri kawen kan kan. menjelang nak weekend je susun jadual siap2 nak g kenduri kawen yg mn. ade yg sehari smpai 2-3 wedding die nak kena attend. mesti korang sme kenyang makan nasik minyak. baguss..jimat duit. xyah nak masak..xyah makan luar. 

tp i dpt bayangkn bila da bnyk sgt attend kenduri kawen komfem da x lalu nak mkn nasik minyak. kan best klu g kenduri kawen yg x buat nasik minyak. jamu la nasik ayam ke..nasik lemak ke.. spaghetti ke sebagai main menu..ahaaakkss

eahh..korang penah ke g kenduri kawen yg ade menu2 cmtu. kalau ade bagus la. i je la yg ketinggalan zaman xpenah attend kenduri kawen yg ade menu2 cenggitu. 

al maklumlah...da lama sgt x pegi wedding org. wedding kwn2 yg setahun kebelakangan ni n setahun akan dtg mmg xdpt la i nak attend. dah bnyk sgt yg i terlepas. 

masa x dpt attend big day bestfren or org yg rapat2 ngan kite mmg la terasa sgt2.

mcm last year...my twin tlh menamatkn zaman bujang die dulu sebelum i. eceeihh..sejak bile ntah ade twin. okey fine..bukan twin yg duduk dlm perut sm2 tu. twin selepas dilahirkn. membesar sm2.


masa kecik2 bile membesar sm2 tu slalu berangan nnt kalau ana kawen..yan nak jd pengapit ana. xpun...kalau yan kawen..ana jd pengapit yan. xpun...kite nnt kawen sm2 k. haaa..mmg selalu berangan mcm tu. smbil main kawen2 smbil berangan2. tp last2 bile da besar bile die kawen dtg kenduri pun x. sedih betul. tp ape nak buat..jarak membataskn segalanye. ni la antara wedding yg ralat sgt bile xdpt pegi.

then ade lagi. wedding bestfren kat ukm. ana jugak nama die. org nama ana agaknye mmg sme kawen awal kot. eah...23 kire awal x. kalau bagi i...23 tu kire awal la jugak atau dlm erti kata lain..kawen muda..haha.

ana yg ni...xde angin xde ribut..tuptup ym i ckp bulan depan nak betunang then 2-3 bulan lg nak kawen. hamboii..laju je sme nak kawen. da jodoh kan. kawen je la k.


yg ni pun i sedih x dpt nak dtg. oleh sebab sedih sgt xdpt nak datang..i siap anta wakil ibu ayah suruh dtg2 jugak wedding ana yg jauh nun kat kelantan. siap bagi duit minyak tol + hotel lg kat ibu ayah sbb nak suh ibu ayah pegi jugak2. 


then...kak sya plak kawen baru2 ni lepas raya.



againnn...xdpt attend wedding org2 yg sepatutnye i kena pegi. tp xpe..ms kak sya tunang ari tu i sempat pegi sbb kebetulan ms tu balik msia..so mmg amek kesempatan kena pegi jugak2 kaksya betunang walaupun terpaksa redah karak utk ke kuantan. ini la semangat yg kite nak kan...eceihhh. 


yang ni pengantin baru. panas lg ni mcm pisang goreng panas. br selesai majlis diorg last week




yg pengantin lelaki tu kawan sekolah rendah i. lepas skolah rendah lost contact. then bile da final year kat ukm br kitorg contact2 balik. contact2 balik thru blog. husband n wife dua2 blogger. bagus..nnt anak pun ikut jejak korang.

haaa..ni la diantara kawan2 lelaki i yg kawen awal. sape ckp lelaki xboley kawen cpt2. ni ade je ha. da smpai jodoh kawen je la kan. ye x cekodop sedap?? cekodok sedap tu nama blog die. mmg terasa nak makan cekodok kalau bc blog die. agaknye ms kenduri die ari tu korg agak2 ade x die jamu cekodok. menarik gak tu kan..


nexxxttt...turn sape lak??


xkisah la sape2 pun. yg penting bukan lynn..bukan wani..bukan iylia..bukan intan..bukan safa..bukan yani n bukan ida. 


korang2 sme yg i list kn tu mmg xdibenarkn kawen selagi i xbalik. tunggu i balik..br boley kawen. hahaha...kejam kan. okey...itu gurauan semata2. klu da smpai seru korg nak kawen..kawen je la. nak buat cmne..mmg da xde rezeki i nak pegi wedding korang2 sme.


tp korang2 sme...sme taw...bukan yg kat atas tu je. klu nnt da tibe turn i smpai seru...jgn la korang2 sme balas dendam x dtg kenduri i nnt. i klu kat msia tu mmg akan gigih gak dtg wedding kwn2. ckp la kat mn pun...mn yg i x pegi lg. sabah sarawak punye wedding je i smpai lg. tu pun sbb xde yg invite lg. klu invite n i ade kat msia..i akan usahakn gak sbb sambil menyelam boley minum air. 


sob sob sob...tengah mengenang nasib.


1 comments:

p R i n c E S s _ N said...

cuti skola...musim mengawan dtg lg....