- pengsan -

korang penah pengsan x?

dulu ms xpenah ade pengalaman pengsan slalu i tertanye2 cmne pengsan tu. ape rs die. then bile dah terkena skali..br taw pengsan tu cmne.

kisah pengsan - 1
masa tu kanak2 lg..umur baru 17thn. 17thn tu kire kanak2 la lg kn...baru lepas spm. ms tu I demam. demam panas la jugak. disebabkn demam tu satu bdn I rs skt..skt sendi2 kot. memandangkn hari tu opah kesayangan ade kat umh I pun nk bermanje2 la ngan opah. suh opah urut badan2 I yg skt ni. then opah kata klu nk suh opah urut g amek minyak gamat n kain batik.

I yg xlrt2 ms tu pun dgn menurut perintah bgn la nk g amek kain batik kat bilik Ibu. x ingt plak np opah nk kain batik tu. tp I pun ms tu x bnyk tanye. bgn je trus nk g bilik Ibu. I bgn n I jalan then I rs I tgh nk tekan switch lampu bilik Ibu. I rs da tekan. tp klu korang nk taw I xsmpai bilik Ibu pun lg waktu tu. rupenye da pengsan sebelum masuk bilik Ibu. sedar2 je opah tgh tolak bdn I. n bile I sedar je badan I tarik. alaaa..xtaw cmne nk explain..yg I taw skt. die mcm kejang2 pun ade gak. opah pun kelam kabut panggil ayah n Ibu kat luar yg br nak naik kete. Ibu pun ms tu masuk balik umah dgn kelam kabutnye tgk ank die yg tgh tarik mcm kena sawan..muahaha. diorg amek minyak panas n sapu kat bdn2 I tgn2 kaki2 I sme sambil urut2. then mcm da lega ayah pun angkat I masuk dlm kete anta kat hospital. tamat sudey kisah pengsan 1.

kisah pengsan - 2
baru sekejap td. jgn xpecaya...td pengsan..skrg lepas pengsan masih sempat nak update blog. muahahha...xde la lepas bgn2 dr pengsan terus ngadap lappy n update blog. sempat jugak la mengadu2 dlm tepon dulu...then lepas ngadu2 dlm fone sempat nanges sorg2 sbb sedih bile mengenangkn nasib. then bile da ok br amek incik apple n ngadu kat blog lak. nak hilangkn sedih.

ok...kisahnye cmni. td lepas makan ubat trus i baring2 balik atas katil smpai tetdo. then bile bgn tdo rs mcm da xdemam lg dah. i pun bukak la fb tgk news feed. tgk dr fone je ms tu...sbb tgh xlrt2lg kn. then tbe2 rs eah...da mlm..gelap. so i nak bukak la lampu. then trus bgn n nak tekan suis lampu bilik. tbe2 bile tekan je suis lampu bilik x on2 jugak. pelik okey. pastu i rs i mcm tgh pk2 lg psl lampu bilik ni terbakar ke ape kn. then tbe2 tersedar tgh baring kat lantai depan pintu bilik. pastu pk balik. cmne aku ley tdo kat cnie. bukan td tdo atas katil ke. xkan la i tdo buas sgt smpai tegolek2 smpai depan pintu. kalau tegolek2 pun xkn la siap boley pusing 180 deg plak kn. then mula pk ade hantu angkat i ke....tetttttttttttt..itu mmg mengarut. then i pun recall balik td i nak buat ape. pastu br ingt kejadian nak bukak lampu tu. pastu baru terpikir yg i telah memengsankn diri td kot. scary uhhh pengsan sorg2 kat umah. buatnye jd mcm dulu bgn dr pengsan trus tarik satu badan la bagai..xpasal2 mcm kena sawan sorg2.

tamat sudah kisah pengsan versi org tgh sakit. entry pun sakit2 je. hidup segan mati x mahu. ape ntah yg i merepek ni. dlm2 demam pun gigih nak membebel kat blog. ms tgh sihat dulu xla rajin cmni.

ok bye


- Posted using BlogPress from my iPhone


1 comments:

jee yunus said...

sy belom penah pengsan lg..hrp2 jgn la....;>