- giant snowman -

last week incik snow mmg mencurah curah turun. ade 1 malam ni tbe2 abg i ckp jom buat snowman..lebey kurang mcm tu la die ckp. so pergi la kitorg 2 beradik + si kecik alany ke padang belakang umah tgh2 malam. gler x gler la...pukul 10 mlm baru turun nak g main snow. mmg sejuk x ingat la time tu..tp gigih jugak nak g buat incik snowman..

operasi menggulung incik snow..


nak buat snowman kena gulung snow tu utk buat snowball..


da jd besar sket snowball kitorg..


penat weyhh nk gulung benda alah ni...punya la berat x hingat. bile da besar cmni 2org kena tolak die. kalau sorg x begerak la benda tu...xpun gerak seinci dua boley la.


haaa...pancit terus abang i nak menolak benda ni. org ckp sudah2 la tu..da cukup bsr...tp die nak gak buat besar skit lg. kecoh gak la kitorg kat bawah mlm tu. jiran2 kuar kat balcony tgk kitorg. glamer kejap..ahakkss


tengah tengah buat tu snow turun lagi. 



besar kan??

ni la hasilnye snowball kitorg..2 bijik kesemuanye. 


yg kecik sikit tu kitorg kena angkat die letak atas yg besar. tp sbb die terbesar sgt..maka kitorg xlarat nak angkat die. mmg berat...sumpah x tipu. so kne la gulung lain. buat kecik sikit.

n lastly...ni la hasilnye...


our giant snowman..


kenapa giant?? sbb die lagi tinggi n besar dr abg..haha. bangga sekejap sbb ni 1st snowman yg wujud belakang umah. disebabkn snowman ni la esok tu jiran2 sme pakat duk turun jugak main snow n buat snowman. so esok nye tu giant snowman kitorg dah ade la kawan...



eahhh...abg memang dengki kan...saje amek gmba i sme xclear. 

marilah kite peluk encik snowman kita ni supaya die rasa disayangi...muahhhsss2...syg incik snowman...euuuwwww


kan da ckp...snowman lg besar dr abg...


incik snowman...sila tinggal kat bwh baik2 ye...


now after 1 week...snowman kitorg da x rupa snowman. die da start mengecil. mata hidung sme da jatuh. tinggal je la badan n kepala yg da start mengecil tu. Hopefully betahan la die smpai ibu ayah dtg nnt. boley la nak tunjuk incik snowman kitorg yg da xde mata xde hidung n kepala kecik tu kat diorg sme.


6 comments:

aish♥ said...

swonok nyew dpt wat snowman(>_^)
t'ingin nyew~~
hehe

cik pieja hut said...

snow..sejuk..

Izyan Helmi said...

aish: sronok mmg la sronok...tp kejap je seronok die sbb lm2 nnt snow tu bile da kena hujan ke ape die jd licin..nak jalan pun ssh. jln la mcm pengguin lepas tu...

cik pieja: mmg sejuk sgt...ms snow ari tu temp drop smpai -10c kdg2...

Liya Laa said...

cik izyan. bestnye maen snow.

bila nak bawak liya g sana ? T_T

nway, thanks links liya. :)

Liya Laa said...

cik izyan. bestnye maen snow.

bila nak bawak liya g sana ? T_T

nway, thanks links liya. :)

Izyan Helmi said...

liya: dtg la cnie..nnt sy bwk awk jln2..hehe :)