- Frontier Paintball -

ini kisah 2 bulan yg lepas..yess..2 bulan. bukan sebulan yg lepas..bukan seminggu yg lepas n bukan semalam. punye la entry ni duduk dalam draft berkurun lama..sekarang baru die nak bersiaran

.
.
.
.
.
.
.
.

penah rs kena tembak?? 

fine..klu xpenah sila cuba main paintball. ini 2nd time i main paintball. 1st time dulu ms study kat ukm dimana ms kitorg main tu kurang sungguh ciri2 keselamatan yg ade smpaikan bile kena tembak mcm betul2 kena tembak sbb lebam die meninggalkn kesan yg agak lm. so klu nak main paintball crk tmpat yg mempunyai ciri2 keselamatan yang tinggi. jangan main belasah je. kang lebam sana lebam cnie

nak main pun kena isi form jugak. macam nak apply keje pun ade..



sebelum main harus amek gmba dulu :)


tadaaaa..askar da siap nak berperang. jgn ko tanye sape kat bwh ni..itu xpenting..


perasan x kat tangan askar yg belah kanan skali ade tape kaler choc. itu cr nak bezakan team. mine is chocolate. team lagi satu in green.


besar okeyyy kawasan paintball ni. siap ade stage stage lg. sbb da 2 bulan lebey punye cter kn..i pun dah x ingt ade bape stage. tp mmg pancit la main. start main pg..petang baru abes. 

kawasan main die agak besar so 1 group seafdalnye ade 20 org main. nak dijadikan cter...kitorg g main dlm 20 org cmtu je. sepatutnye lg ramai..tp biasa la..jgn pecaya pd janji melayu.

disebabkn 20 or je yg ade..kitorg terpaksa bergabung dengan 1 group polish. adalah sgt x best kena mix dengan diorg ni sbb diorg jenis yg x faham bahasa.

ape pun..abaikn je org2 polish yg xbest tu. enjoy je the game..tembak sana tembak cnie mcm kaya sgt dengan peluru..hahaha. ms 1st game tu bnyk gler peluru abes k. tembak mmg x ingat dunia. main tembak ikut suka je..kena x kena belakang kire. 

2nd game kena beli bullet baru. 100 bijik 10euro kot. rs mcm ade 5-6 game..xkn nak habes 60 euro kot tuk bullet kan. so start 2nd game da pandai berjimat cermat..muahahaa. dr berhabes bnyk utk bullet...baik berhabis untuk mendapatkn winter coat baru..ngah3. 


okeyy..itu adalah i. pegang gun pun x betul. berat sgt gun tu..xterdaya i nak mengangkut. dah la kena naik turun bukit setiap kali game. mmg pancit la dengan xde warming up ke ape.

last game kat cnie. last game br berani nak angkut cik epal i..so ade la sikit2 gmba 




juara berpihak pada group i. yeayyy



- tamat -


0 comments: