- Bonjour -


selamat datang ke kota romantica de amor(berangan je la ko yan). kota mana lagi yg romantic kalau x kota paris kan. itu org yg ckp..bukan i ckp. kenapa org kata paris kota romantic pun i xsure. 7 thn yg lepas i penah jejak kaki ke kota romantic ni tp at that time baru sweet 16..xmengenali lg erti romantika2 ni. masih budak hingusan la katakn..

EI520

.
.
.
.
.
.
.
.
.

EI520 tu sepatutnye membawa i, suhail n syikin pagi td ke kota romantica de amor. tp malangnye i sekarang masih lagi didepan lappy n masih di dublin. ahli rombongan ke paris x cukup..maka terpaksa la cancel trip to paris. burn tiket kami ke paris tu.
.
.
.
.
.
.
.


Syikin n suhail sepatutnye semalam pagi da smpai dublin. tp selepas 30 jam...diorg masih lg xsmpai. due to weather yg teruk ni(snowing merata)..diorg stranded kat doha since Sunday. kesian...tp syukur jugak stranded kat sn dr stranded kat heathrow. 

tgk BBC x? 

heathrow da jd mcm kawasan penempatan mangsa2 banjir. kesian sgt tgk diorg. dah la nak raya(xmas)..masing2 sibuk nak balik kampung..tp flight sme cancel plak. 



kesian kan. tdo merata-rata. atas lantai je. aluminium foil buat selimut. xdpt nak bayangkn tdo atas lantai dengan temperature mencecah -10c. mmg terseksa. 

yang ni pun kesian jugak...


nak kawen tp flight delay. klu korang nak kawen tp xdpt balik sbb flight delay n thats the only option korg ade(no road transport)..confirm meraung kan. dah la kenduri kat malaysia tu meriah.

ape pun..syukur sgt syikin suhail ibu n ayah x alami nasib yg sm mcm org2 yg stranded kat heathrow. ms diorg stranded kat doha accommodation n makan minum semua airlines yg tanggung. hotel da la dpt 5star..makan minum sme sedap. nasib baik sgt.

now diorg dlm flight to manchester. kitorg mintak diorg tukar flight ke man. smpai manchstr pkul 3.15pm. dr manchester flight diorg to dublin pkul 7.15pm tp maybe kemungkinan flight tu cancel jugak sbb dublin skrg heavy snow. mencurah2 turun. airport dublin pun da tutup smpai pkul 5. klu snow xbehenti xtaw la nak kata ape. 

backup plan. diorg kena amek ferry je mlm ni klu flight cancel. dah mcm amazing race. lari sana lari cnie.

ape pun...i doakn semoga parents i n adik n suhail dpt smpai dublin mlm ni. no more delay2 da. korang pun tolong lah doakan k.


## pict dlm en3 ni sme dailynail.co.uk punye. harap maklum  


0 comments: