- ajal maut telah ditentukan allah -

setiap yg hidup pasti akan pergi menghadap allah bila telah tiba masanye.

sebulan yang lepas...uncle kesayangan(pakngah salleh) telah meninggalkn kami secara mengejut. ajal xkira tua muda sihat x sihat. kalau tengah2 sihat tu kalau da smpai masa sekelip mata je boley sakit n pergi tinggalkan semua. macam pakngah i. mula2 demam biasa. then demam panas. bile demam terlalu panas ade virus attact die pulak. itu sme kite xsedar. sedar2 je virus da attact otak. dalam beberapa hari lps tu je pakngah i da mula start xkenal orang..xingat pape n kalau dengar cerita orang yg tengok keadaan die mmg keadaan die sgt kritikal sbb mcm org da x...x sanggup nak tulis. at one time tu die smpai kena ikat kat katil. xdpt bayangkn bertapa terseksa nye die. then die comma  seminggu dua cmtu. ms tu doc ckp da xde harapan. brain damage la bagai. lastly pakngah pergi meninggalkn kami semua. sedih sgt...xdpt nak tgk pakngah buat kali terakhir. hanya doa dari jauh yang dpt mengiringi die. ape pun...kami redha permergian die dari die terseksa mcm tu.

last week pulak..pakcik(paklang) lagi sorang meninggal dunia. paklang sakit. xingt ape nama penyakit die. tp something yg buat perut die jadi besar. lebey kurang mcm tu la. then ni baru dapat berita l 1 kematian famly terdekat. opah(sebelah ayah) pulak telah meninggalkn kami. 

dalam masa 2 bulan 3 org yg terdekat meninggalkn kami. berat sungguh dugaan yg diberikan.

ayah still xtaw berita pemergian bonda tercinta. pagi esk baru kitorg nak bagi taw ayah bila ayah da selamat smpai cnie. xnak bagi taw skrg. xnk ade perkara2 yg xdiingini berlaku. ayah masih tengah penat + stress after 3 days punye perjalan n masih xsmpai destinasi yg dituju. hopefully esok ayah tabah dengar berita ni.  yang pergi tetap akan pergi. yang hidup masih perlu teruskn kehidupan.

semoga arwah2 ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.

al fatihah




1 comments:

aish♥ said...

al fatihah
takziah..