- our love story -


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
true love tu ape??
anyone can help me to explain what's true love?? i mmg lembap sket bab cintan cintun ni
cst production skrg ade buat contest yg i pun x bape sure ape contest tu. yang i taw kena buat entry our true love story. i pun nak buat entry ni walaupun i x masuk contest die :P
rite now im in a relationship with someone.
will our story will be the true love?? selagi kitorg x officially
announce akan bersama sehingga akhir hayat(married)..selagi tu la xdpt nak declare he's my true love. tp i sgt mengharap he will be my cinta terakhir k *wink*
"ya Allah...ko dekatkan kami jika dia yang terbaik untuk membimbingku"
this is the match maker
it back on last march. match maker ni suddenly ym i n ask me something. die ckp kenal2 la ngan kawan die sorang ni. kenal2 je...die xsuh lebey2 pun. i yg masa tu br recover dr putus harapan ngan someone pun dengan rela ok je utk kenal2 ngan someone itu.
someone itu adalah match maker punye ex skoolmate dimana selama ni someone tu nama die mmg lah tidak asing dlm hidup match maker tu. i dengan match maker berkawan rapat dr 1st day kat ukm untill la skrg. so mmg taw la someone itu berkawan baik ngan si match maker cuma i xpernah pun terjumpe si someone ini smpai lah saat i berhijrah ke dublin ni.
sebelum sesi i kenal mengenal ngan si someone ni, match maker siap ade pesan kawan elok2..kawan je...die xckp pun suh kenal lebey2. ade lg few things yg die ckp i ngan si someone 2x5..5x2..sm2 rmai kawan in opposite sex. so in case kami berkawan xde la yg akan sakit2 hati nnt sbb 2-2 pun sm je.
tiba la si match maker memulakn agenda die
.
.
.
.
.
.
.
.
match maker tlh memberi arahan supaya i add YM si someone itu
heloooo..i perempuan kot...kenapa i plak yg nak kena add someone itu. kang xpasal2 die ingat i plak yg syoq2 tergedik2 kat die
.
.
.
.
.
.
.
.
.
no no no..not me yang gedik2 nak kenal ngan someone itu. so die yg harus mula dulu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dipihak yg 1 lg...i xtaw cmne match maker suh someone itu mulakn dulu.
seperti biasa..dulu n skrg...i xpnah berubah...ym akan diinvisible. i mmg xgemar ber ym2 klu tiada hal penting or ber ym ngan org yg x penting dlm hidup i.
then si match maker ckp someone ade contct x. i ckp xde. rupenye i lupa i invisible. then when i appear online
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
die pun bUzz bUzz i
.
.
.
.
.
.
.
.
.
thats the 1st step of us
.
.
.
.
.
.
.
.
.
at that time xde pun terfikir yg we ol akan berkawan dengan lebih rapat
yang i taw...POYO okey mamat ni...kePOYOan die mmg maximum..
tapi
day by day
.
.
.
.
.
.
.
ym telah menjadi rutin harian. kami berkawan mcm biasa. ckp benda2 biasa. semua biasa2. ko kutuk aku...aku kutuk ko. aku kata ko poyo..ko pun kata aku poyo
hari2 ym...dr ym jatuh ke hati...tetttt!!
ok...its normal okey
diam2 sudey...xde nye nak bg taw die. tp ms tu klu dpt ym ngan die mmg excited habes.
hr2 ym...ms tu la dpt taw die ni cmne2. masa tu i taw..die ni mmg belum ready utk commit in any relationship. die ade RAMAIIIIII sgt kwn perempuan n semua die layan sama rata including me. i xtaw bape rmai yg die melayan sm rata..tp i taw ade sbb die sendiri bgtaw selain die bekwn rapat ngan i..ade org lain jugak yg die bekawan rapat. tp die da warning...die xde memberi harapan pd sme yg die tgh berkwan including me..
i pun xde la kisah sgt sbb i pun not ready yet to get into any relationship sbb i br recover kn. so assume je dengan die just for fun...fun fun fun..why not kn
- st patrick day -
klu nak taw ape st patrick day..sila google. xpenting utk i explain psl st patrick day. yg i taw...ms tu la i br 1st time contact him thru mobile. on that day i telah membodek cik yatt(his fren) untuk dptkn no die.kebetulan kan...his fren..my fren kat cnie jugak. so senang keje i. match maker..cik yatt n die sm2 satu skolah dulu.
bila dpt no that nite..i trus text die before i tdo. lm tunggu die xreply. kecewa i okey smpai terus tdo.
ms tdo br la i dpt msg die. rupanye die x reply sbb time malaysia - dublin yg tidak sm. dpt msg hepy x terkire. after that da start contact thru msg n ym. slowly step by step.
- 7th april -
bad guys turns 23. ms ni both of us da start bersyg2 la bagai. teman tp mesra. okey finee.. i know im taking a risk. maybe one day i akan kecewa. maybe yes maybe not. i xbercinta..so y must i nak kena kecewa. so layan je la game ni. on his bday...i taw i jauh..tp i nk buat something memorable to him. plan nak order cupcakes theme liverpool..tp cupcakes maker yg i bekenan sme da fully booked n not taking order anymore. so terpaksa i batalkn hasrat tu.
so..this is my plan b
that's how i celebrate his bday. ms tu kwn2 lg kn...so harus i selit2kn skali bday die ngan occasion2 lain skali. xke over semacam klu tbe2 nak celebrate bday die sorg je. lg pun..i jauh..itu je yg i mampu buat sebagai tanda i ingat die.
hari-hari seterusnye..kami menjalani kehidupan seperti biasa. tp up sket. lm2 kitorg da pandai bergayut mcm monyet. yg bezanye..monyet bergayut kat pokok..kitorg bergayut kat fone. kadang2 bergayutnye sekejap..kdg2 lm smpai berjam jam smpai ape yg disembangkn pun xtaw.
- 1st may -
kusangkakan panas smpai ke petang...tp hujan ditengahri. that day..i mcm kena tembak je rasa. i tbe2 terasa i ade rival. i bukn xtaw selama ni i ade rival..tp on that day rasa lain mcm sket. xtaw nak ckp cmne tp i jd stress semacam bila die kuar jumpe someone. satu hari i xdpt buat pape n jd xtentu arah.
sila bc entry ini
ms tu rs kecewa sket tp bukan slh sape2. die mmg da warning dr awal itu ini itu ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
then i pun berfikir la ngan waras. xperlu nak emo2. just follow the flow. i xde serious relationship pun ngan die. lg pun kami X pernah jumpe pun. ajaib kan..xpernah jumpe tp dah i dah jatuh hati
so
que sera sera...whutever will be...will be :)
- july & august -
hari yg dinanti pun tiba
cuti cuti malaysia
i rs ms ni kitorg da makin close n masing2 pun excited sgt sgt nak jumpe
.
.
.
.
.
.
our 1st date went well
jumpe x lama...tp 1st date jgak la yg memberi arah tuju relationship kitorg. malu okey 1st time jumpe tu tp malu masa 1st 5 min je la. then dpt sesuaikn diri. die didunia maya n real life sm je. i like the way u r dear!
lepas 1st date...seminggu xdpt jumpe. i sibuk dengan famly..n die sibuk berholiday dgn ofismate ke indonesia. seminggu rs mcm lm sgt2..thats we called angau :P
balik 3 minggu...seminggu da habes mcm tu je. balance 2 weeks harus digunakan semaximum mungkin
.
.
.
.
.
.
.
.
.
that 2 weeks kitorg mmg spend time hari2 jugak
.
.
.
.
.
.
.
.
.
both of us r sooooo in loveeee
hari2 dating x ingat
i xkn lupa 1 pun dr our 1st date..
2nd date..
crk baju convo sm2
crk kasut convo sm2
moment time die jumpe parents i
then jumpe famly i plak(abg n sis in law)
then i attend convo die n i jumpe parents die
next day convo i...then die join lepak ngan famly i kat hotel for the whole day..jln2..mkn2
teman die siapkn keje smpai 2pg smbil i x behenti2 mkn..
bukak puasa sama2..


n kitorg trus habeskn ms bersm hari-hari smpai la saat terakhir yg kitorg kena berpisah buat sementara waktu
sorang di malaysia
n sorang di dublin
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
i sgt x sangka our relationship dah smpai tahap ni
n die pun da bnyk berubah berbanding ms kitorg belum berjumpe
klu dulu die xnk commit in a serious relationship...tp skrg da lain. kalau dulu die layan ramai dengn sama rata..skrg xlg. kalau dulu superbike no 1 bertakhta dihati die..tp skrg superbike da jatuh no 2
betul la...once kita da fall in luv..kita akan berubah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok x hubungan jarak jauh??
for the time being...we r okey n hopefully kitorg akan okey smpai saat kitorg disatukn
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pstttttt, 30 days to go
next month we will spend another 1 whole month together. he will be here wif me. cuti tanpa gaji okeyy!! cant wait to c him.
our 1st trip
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
eiffel, im in love :)
jgn risau..xpergi berdua
tp pergi bertiga..ngan my sis..merangkap our photographer. nak hire cst production x mampu :p
tunggu bile kawen nnt okeyy!! br boley buat ending our true love story
:)


6 comments:

sayang said...

owh my god.. bla msa my honey b'tukaq mnjadi sngt jiwang.. haha.. sweet gitu.. :)

sarah al -idrus said...

weh!! bestnyeeee spend masa sebulan kat sane. snap pic byk2!

Izyan Helmi said...

heeee...kan sara..mmg best bile dpt sm2 ngan org yg kite syg. lepas lm x jumpe ni la kot reward die. dpt spend time together. menghitung hari nak jumpe die ni. mcm u hitung hari nak jumpe fitri..hhehe

elle.y.n said...

yan...happy for you!!!! ;)
*speechless tp nk komen gak hihi*

laila said...

Yannn!
kte suke korang together!
suka.suka.suka.suka.!

Izyan Helmi said...

lyn: doakn kitorg together2 k..hehe

laila: sy pun suka kitorg together2..hikss..gedik x :p