- mixed up feeling -

xsuka xsuka xsuka. xsuka bile tbe2 ade rasa cmni. rasa yg mcm nak something tp xtaw nak ape. pastu mula la buat itu x kena..buat ini pun xkena.

help...help..helppppp


- Posted using BlogPress from my iPhone



- selamat hari kaya -

Cookies da serupa cake..siap bley letak icing. Comel bukan. So da alang2 nak g open house umah ikha bwk la cookies yg comel ni.



Orang suh die tulis selamat hari raya..tp die buat selamat hari kaya..aminnn..semoga kitorg sme Kaya lah nnt :p


Ni selepas d repair :)

Thanks ikha jemput kitorg dtg raya kat umah dengan hidangan2 yg super menyelerakan smpai xterkira bape kali tambah. Nnt korang2 sme dtg raya umah I plak k... :)


- raya lagi -

raya ke-3 yang agak meriah..
pagi2 lg abg i da ajak jiran2 tetangga datang breakfast raya kat umah kitorg. pagi x pg la kan...pg nak masuk tenghari..tula pagi kitorg :p
abg masak nasik lemak. die lah chef sepanjang bulan syawal ni.
lihatlah kakak yg posing smpai senget2. mak adik kata kakak gedik ikut mcm makteh..phewww..makteh jugak yg kena..
makteh rasa makteh xde la posing smpai senget menyenget..klu xcaya gmba ni dah menunjuk kn bukti :p
hehehe..tahun ni masih merasa mendapat duit raya..
senyum x hingat bila dapat duit raya. suka okeyy bile da besar2 pun dpt duit raya. 2 angpow yg bermakna utk thn ni..boley la buat nak bli camera baru bg menggantikn camera lama yg agak tak dpt menghasilkn gambar yg berkualiti skrg ni.
lepas beraya kat umah kitorg...kitorg gerak g umah lain plak secara beramai2...
rumah abg rebot
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rumah kak su
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rumah kak fidah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
n lastly umah kak rina
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yeay!! ini la yg kite carik...
puas hati dapat makan laksa..
sebelum balik bergambar kenang kenangan dulu utk raya 2010..
then balik timbang berat badan dengan harapan berat ku akan bertambah setelah seharian makan x ingat ape2...
ehem3..ade kemajuan..
tp org kata timbang selepas makan x accurate..kena timbang pagi2 lepas bgn pagi br accurate.
betul ke??
okeyyy...nnt maw cuba timbang selepas bgn tdo..


- congratz to yg berkenaan -

kawen
kawen
...kawen...
lately asal sme org duk sembang pasal kawen je. sembang ngan ibu..ckp psl kawen..ngan makcik pakcik n sme la org duk cter psl kawen. pastu kawan pun duk ckp pasal kawen. haha...sme tgh merenyam nak kawen kot...opppsss.
actually xde la nak kisah sgt bile org duk cter psl kawen. tp ari ni entry sbb kawen sbb i dpt invitation kawen dr someone. sentap kejap bile dapat invitation tu..muahahaaa. no no no..bukan sbb ade hati lg ke ape sentap tu. saje2 nak sentap je..hohooho
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
now feeling towards him zero dah okeyyy...i yakinnn
dulu ingatkn he is the one...
tp tidak...
jodohku bukan dengan mu..
tp mungkin dengan yg sekarang...hopefully.. :)
bnyk2 berdoa...aminn.


- practice make perfect -

disebabkan xlama lg nak dapat anak sedara lg sorang..skrg ni telah menjinak jinak kan diri untuk memegang baby. asalkn jumpe je mn2 baby terus rs mcm nak pegang. yess..eksperimen kat mn2 baby yang ade.. :p
ada gaya-gaya seorng ibu x??
da lama x pegang baby baru lahir. bukan setakat da lama..maybe xpernah pun. mmg xde dlm ingatan i yang i pernah pegang baby baru lahir.
selama ni mmg takut sgt nak pegang sbb terasa baby tu terlalu fragile. klu baby da 4-5 bulan tu berani gak la nak pegang sebab kepala die mcm da boley tegak sendiri kan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ecececeihh..gamba nak poyo aje kan..
current mode: sgt xsaba nak dpt anak sedara lg sorang.
boy or girl??
hopefully baby boy...


- 1st day of eid -

sedih x raya diperantauan??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hemppp..no feel at all..xsedih xhappy..
mcm biasa je
klu nak kata sedih..da lama air mata ni berjurai jurai berbaldi baldi menangis...tp xpun.
ape org nak kata kata la kan...hati keras ke hati batu ke. tp itu la yg sebenar2nye yg i rasa..
bgn pagi..call ibu call ayah..mintak ampun maaf mcm biasa..mcm salam raya..yang bezanye xde ayah ibu depan mata. nak buat cmne...da hidup berjauhan...redha je la kan. klu sedih menangis2 pun bukan ibu ayah ade depan mata :p
dr dulu2 mmg susah nak dpt 1 famly complete dpt raya sm2. mcm2 raya dah kitorg penah lalui..so tu yg x rasa sgt da..alah bisa tegal biasa org kata. lg pun ni bukan 1st time i raya cnie. dulu masa form4 n adik masa tu br lepas upsr *dua2 masih kanak2 ribenna*..kitorg penah je raya kat cnie ngan abg tanpa ibu ayah. tu
1st time raya berjauhan ngan ibu ayah.
pastu penah je yang 1 thn tu 1 famly raya kat dublin..tinggal i n abg lg sorg raya kat msia sbb kitorg x abes final exam lg.
hemmmppp..i wish
nnt akan ade one fine raya yg 1 famly ade masa 1st raya. kite tunggu tahun bila dapat raya sesama k adik beradik..


- ooohh..abg ronald -

masa balik ari tu menyesal xmakan mcd hari2. tu la..orang ckp..bile depan mata kite xnmpk..bile da jauh baru nak terhegeh2..hahaha.
balik 3 minggu 2 kali je mkn mcd. skali ms br turun dr cameron. skali lg kat klia b4 balik cnie.
masa turun dr cameron sempat la makan ayam grg spicy.
plg i suka kat mcd mkn spicy chic mcdeluxe..tp i xmkn pun on that day sbb nak nak sgt mkn ngan incik ttm atas sbb tertentu..hohoho. gedik x..mcm la xley mkn bnyk2 kali smpai nk kne tunggu die gak br ley mkn :p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
opsss..lupaaa. 3 kali mkn mcd la ari tu. tetinggal yg 1 lg ms rush nak g shah alam. yg tu mkn dlm kete je..tu pun menumpang incik ttm punye.
so yg 3rd time tu of course la yg saat2 terakhir dpt nak mkn. finally dpt gak mkn double spicy chic mcdeluxe. tercapai gak hasrat. tp dpt mkn skali je la. xpuassss!! so incik ttm...sila bawak spicy chicken mcdeluxe i 10 bijik k bulan 12 ni. nak makan secara rakus..muahahaha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sebelum berakhirnye entry ni..mari la i sajikn gmba i yg x seberapa sbb tgh sakit perut bersama abg ronald kesayangan..
walaupun sakit perut smpai rasa nak guling2...tp sempat lg senyum demi abg ronald ku..muahaha
- tamat -


- new record -

paling lama korang penah begayut kat fone bape lama? dekat fone taw..bukan dekat pokok :p
mlm td sedar x sedar 5 jam i pot pet pot pet dengan incik ttm. tu mmg keje gler. panas telinga dibuatnye. xpnah2 kot kitorg becakap smpai 5 jam. mmg pecah rekod mlm td. b4 this paling lama pun 3 jam je..tu pun masa baru kenal. lepas tu dah xde dah. klu call pun kejap2 je...10-15 min..agaknye la kot..xcheck pun.
5 jam besembang ngan die smlm mmg xrasa ape. kitorg sembang dr hati ke hati. mcm biasa..kdg2 kite kena luahkn ape yg terbuku dihati. ok..dahh..stoppp...sendiri nak baca nnt pun rs menyampah bile buat entry pelik2 cmni. bye!
psssssttt..ily :)


- selamat hari raya -

Selamat hari raya kepada semua yg mengenali si penulis ini
maaf zahir batin :)
oh yeee..selamat hari lahir buat ibu tersayang. semoga dipanjangkan umur n diberi kesihatan yg baik..dimurahkan rezeki and bahagia besama suami, anak n cucu2
i love u ibu..xoxoxoxo
tahun lepas 1st raya jatuh on my bday...tahun ni ibu lak :)


- hasil di bulan ramadhan -

sepanjang berpuasa kat dublin ni...i menjadi bertambah rajin untuk mencuba sesuatu. sepanjang di dublin je ye..kat malaysia puasa seminggu xcmni pun. yg tu hari2 duk sibuk rajin crk mkn kat luar.
skrg..hari2 pg2 lg da bukak lappy crk .resepi.
lepas tu mula la teringin nak itu teringin nak ini. kdg2 ralit sgt tgk resepi smpai keje lain xjd buat. xtaw la lepas bulan puasa ni cmni..masih rajin atau kembali malas..tetttt..
soto..1st time buat kot...nyummnyummm
nasik impit manual okeyyy. ini betul2 impit. i buat manual sbb yg nona ke ape sme tu dah xde. terel x..hahaha. org ckp klu salah buat boley x jd..nnt lembik la ape..
wooott wooottt
.
.
.
.
.
.
.
i buat tepung pelita juga...
chicken pie
nasik lemak ayam percik..
nasik lemak i buat...ayam percik beli :p
ade lagi...tp yillekk gmba..
- sekian -




- skype is gud but it cant give u a hug -

yesss..dengan dunia tanpa sempadan skrg ni..long distance relationship da xjd masalah sgt. ym, skype, voip call, email, fb n bnyk lg yg boleh menghubungkn or mendekatkn yg jauh. tp..ape pun..all those things xsama dgn in real...
tq matta fair sbb tlh merelisasikn impian kami walaupun tiket xbape nak bape murah sgt. eahhh...belum lagi 100% confirm ni..kire ade bau2 la. tiket dah bli..klu ade rezeki nnt berjumpe la 2 hati ni...tettttt



- bunga api -

kat dublin pun boley main bunga api okeyy.
ni bukan selected pix..ni sme random je. bnyk sgt gmba..xlrt nak upload sme. tp bnyk2 gmba sme nye blur..camera hp sipenulis xcanggih bile malam tibe..
stock bunga-bunga api ni sme lama2 punye. betahun2 da kot peram n dah bape tgn pegang stock ni x taw la. abg ckp ni abg KE bg masa haloween tahun bile ntah.
seronok kakak dapat main..
kakak lala pun sonok gak..tok ayah teman..
qistina dengan gaya yang tersendiri..
mummy2..duduk memerhatikn dr dlm je smbil sembang2..
ketua kanak2 of coz la daddy cool :p
teringat masa kecik2 main bunga api ngan sepupu sepapat..seronok okeyyy. tp masa tu kitorg bli sendri sbb si ibu n ayah sipenulis xnk bli..membazir katenye. so nak main kne la bli pkai duit sendiri secara sorok2. da bli xley nk ckp ape la kn.
okeyy..dah la..malas nak membebel...
bye!!



- happy birthday pakcik!! -

happy birthday to pakcik amzah..
ade acara potong memotong cake after bukak puasa n terawih.
semoga pakcik dipanjangkan umur..diberi kesihatan yg baik..dimurahkan rezeki n ceria2 selalu :)