- bazar ramadhan -

ini rupa bazar ramadhan di dublin...xde la semeriah param param dimalaysia. jauh panggang dari api..
tp besyukurlah...ade jugak dr xde langsung kan..
tapak 14..
diketuai oleh cik zalikha yg mmg super duper pandai memasak..
lihat aje lah kuih cara berlauk yang dibuat oleh beliau...menyelerakan...
berikut..yang berada duisebelah kanan cik ikha kite tu adelah pembantu2 cik zalikha..diorg pun sme mmg pandai memasak...hebat hebat...si penulis mmg sangat kagum dengan mereka..
sebelah kiri tapak cik ikha kite menjual char juew tiau..
then ade la lg few tapak yg menjual mcm2 mknn lagi...
mmg macam2 ade..ade yg sedap..ade yang x..opsssss
n ini lah sipenyibuk yang mengganggu kententeraman ikha memasak..hahahaaa.
mentang2 tidak berpuasa...sibuk nak jadi tester. dialah tester yg melampau. dah la tester melampau..lepas tu kat bazar ramadhan pun membuat pembelian secara melampau..ish3...
- tamat -


- pesta buah -

i bukan lh hantu buah...tp bile ayah bawak balik buah yg bnyk2 cmni tbe2 rasa xcited semacam tgk buah2 yg bnyk ni.
sehari sebelum buat kenduri doa selamat n kesyukuran..ayah dpt call dr abg die(pakicik i la kn) yg duduk kat lepar utara, pahang. pakcik i tu kata tengah musim buah. so ayah pun bertemankn midi ari tu trus g pahang amek buah.
hasil pancingan ayah n midi.
durian
rambutan
duku ke langsat ntah..i xsure..
manggis
ayah muka bahagia dapat bawak balik buah yg sengat bnyk.
kebetulan hari tu buat kenduri..so dpt la kitorg hidang buah2 ni sme kat tetamu n sedara mara yg datang.
actually masa ayah bwk balik buah ni i tengah bepantang dr mkn mcm2. i pantang smpai hari nak convo sbb baru baik demam n batuk..takut la bile mkn main belasah je tbe2 batuk blk n demam. disebabkn pantang tesebut..i just dapt mkn manggis beberapa bijik je lps convo ari tu. buah yg lain sme da xelok.
kesian


- despicable me -

satu satunye movie yg sempat i tgk masa balik ari tu.
despicable me
lokasi kejadian: ou
peserta-peserta terdiri dr abg nd..kak aisha..abg bobo..ibu..i..adik n peeka. ajak ayah join tp ayah bz dengan kerja2nye. so kami anak beranak(without ayah) je la g melepak. incik ttm juga dijemput untuk join tp die jual2 mahal lg nak join famly i masa tu..malu2 kucing konon...ahahaa.
penat i memujuk tp 1001 alasan die bagi.
kecewa i :p
.
.
.
.
.
.
.
.
tp
kecewa i kejap je....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sbb masa tgh tgk mvie tbe2 dpt msg die ckp nak dtg
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hooraaaayyy
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
xdpt tgk mvie sm2 tp dpt mkn sm2 pun jadi la *angau*..hehe.
the day b4 hari memperkenalkn incik ttm secara rasmi kat ibu ayah..yg ni memperkenalkn secara rasmi kat abg nd n kak aisha plak.
lepak2..gosip2..then balik. xdpt lm2 sbb kedai pun da tutup. b4 balik g kat kete amek tie tuk bg kat incik ttm pkai masa convo nnt. tu last jumpe die b4 convo die. esok tu mama die da turun kl..of coz la da xsempat nk jumpe2 smpai convo die. so bg siap2. settle pasal ape yg die nk pkai ms convo die. i pun settle sbb da rembat 1 kasut masa lepas tgk mvie.
bahagia :)
- tamat-


- 2 date in a day -

on that day i ade 2 date. hambek..2 date in 1 day. t'hari g date ngan org lain...petang date ngan org lain. pandai i bahagi masa kan. abes tu xkn la nak date ngan incik ttm je all the time..org lain pun harus i xlupakan...
-----------------------------------
tengahari punye session..dating bersama twin. twin amek i kat putrajaya central then bawak i g bli segala mak nenek makanan kat pasar tani ke pasar malam. ms tu br kul 3 cmtu..psr tani ke malam ke xjd mslh pun..yg penting makanan.
lps da beli segala mak nenek makanan...bergerak la we ol ke tempat lokasi dating...umah baru twin. xperlu nak dating kat tempat lain ye sbb lg best dating kat umah die. free n easy.
hasil rembatan...
laksa yg yummyyyyy *da selamat duduk dlm perut..xsempat amek gmba*
air kelapa
kuih muih
n ayam percik
fuhhhh..alhamdulillah...dpt mkn ape yg teringin nak mkn.
disebabkn ni rumah baru die..die pun xduduk lg..so dpt la i merasmikan pinggan mangkuk rumah twin. bangga2..dpt rasmi pinggan umah org. bukn setakat pinggan i rasmi..sofa kat depan pun i rasmi..siap tetdo2.
lepas mkn..lepak kat sofa..gosip2...lastly tetdo. comel...dh lm xbuat cmtu..tdo sesama...hahaha. i miss u twin. skrg da xdpt la nk tdo sm2 mcm dulu. cik puan twin da ade incik husband..komfem la mlm2 die da xnk tdo ngan i...hahaha. kesian i :p
tdo..tdo..tdo
zzzzZZZZZZZZZZzzzzzz
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
xsmpai 10 min pun. tbe2 incik ttm msg die da otw. ceihh..mmg xbg peluang lgsg *dalam hati actually excited*
--------------------------------------------
hooorayyy...dapat jumpe lepas seminggu xjumpe. poyo okeyyy..dulu x jumpe xpe je..ni seminggu xjumpe nak feeling lebey2 plak :p
double happines on that day. dating ngan twin da seronok..dating ngan incik ttm lg la membahagiakan..hahahaa.
mission dating on that day utk beli baju convo die n kasut convo i. baju convo incik ttm berjaya dibeli dgn jayanye...kasut convo i...dah tentu2 x berjaya. sebesar2 mid valley...1 pun xde yg bekenan?? itu mmg mengada..haha.
lastly decide mission kasut kne tangguh ke hari lain. dr penat nk crk kasut..baik g kenyangkan perut.
had our dinner @ chillies lepas tu incik ttm hantar pulang. die kata xley hantar lmbt2 sgt...xbaik anta anak dara org balik lmbt. ms tu da kul 11..lmbt incik ttm agaknye2 kul bape ye..hahahaaha
1st date hantar smpai dpn umah...2nd date agak2 hantar smpai mn??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2nd date hantar smpai dalam rumah. sbbnye sblm kuar si ibu kepada penulis da pesan balik nnt ajak incik ttm masuk dulu. ibu si penulis nak knal gak mlm2 ni anak dara die ni kuar ngan sape smpai balik nak dkat kul 12am :p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
okeyyy...mari kite tanye ape perasaan si incik ttm apabila die kena berjumpa dengan si ibu bapa penulis
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jawapan incik ttm biarlah menjadi rahsia kami berdua tp yg pastinye muka die ada ala2 pucat gak la ms da smpai tu..hahaha. ni i typing smbil tersengih2 sbb mengingatkn jawapan incik ttm masa i tanye die ari tu :p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sejam lebey incik ttm lepak2...1 lebey baru die balik. ibu sipenulis ajak incik ttm tdo umah..tp esok keje la wahai ibuku...mmg xdpt la. actually, si penulis pun sebenanye kalau bley nak je incik ttm tdo umah die hari tu *gedik kn*...tp apekan daya...esok die perlu bekerja bagi mencarik sesuap nasik..hahaha.
heeeuuwww..baru si penulis taw cmne rasanye bile hati dah suka :p


- yang ditunggu telah tiba -

hooorayyy..parcel da smpai.
tq ayah n ibu yang settle kn sme barang2 yg terpaksa ditinggalkn. ari tu luggage 33kg...ni ade lg 25kg.
model2 xmandi :p
actually hari nak balik ari tu mmg pening kepala nak packing barang. dr pg2 lg i da bekerja keras smpai ke petang nak settle kn sme2 ni. okeyy...tipu je...bukan i yg bekeje keras..incik ttm yg buat sme2 smpai settle. i buat kejap pastu surrender sbb pening kepala tgk barang bnyk sgt. die la yg masukkan barang dlm beg n then timbang pastu overweight then kuarkn barang timbang lg pastu kuar brg tu masuk ni smpai la ke petang. da komfem2 barang bnyk harus la buat cmne pun tetap overweight. lastly abg call ckp brg yg xmuat anta parcel. phewww..settle 1 masalah..
bnyk x bnyk gak la barang2 yg nak bawak balik cnie. ape nak sme ade. cili kering..sotong kering..udang kering..ikan kering..kuah pecal..segala jenis daun..kuih raya..n mcm2 lg la...nak ape sme ade. luggage 33kg ari tu just bwk balik mknn semata-mata. xde baju langsung. parcel ni la baru letak sme brg2 lain termasuk baju raya sme orang. klu xsmpai parcel ni xde baju raya la kami sme.
ok...ckup takat ni..nak smbung buat keje...
- tamat -


- mother n daughter -

ckup seminggu balik...baru la nmpk batang hidung kat umah..
hari utk
memanjakan diri jugak on that day..take my own sweet time sbb xde nak rush nak pegi mn ke ape. so lepas breakfast lepak2 jap then kuar g saloon...yuhuuuuuu...potong rambut. da lm nak potong rmbut tp xpotong sbb da niat nk potong rmbut masa balik msia. nak potong rmbut pun kne ade niat okey.
ms nak potong rmbut msg incik ttm ckp nak g potong rambut..pastu die ckp g esok je la ms kuar ngan die. tp xde la tuan punye blog nak ikut ckp incik ttm. klu bley mmg la sme benda pun nak buat ms kuar ngan die tp masa mencemburui kami setiap hari. so mn yg bley dulukn..kite dulukn. xkn la dlm 3 jam nak dating esok tu la nak crk baju konvo incik ttm..3 jam tu la nak crk kasut convo i..3 jam tu la nak itu ini...
~ puas hati ade rambut baru ~
------------------------------
petang...
mother n daughter session
ayah tinggal kat umah..hehe
dah lama x dating ngan ibu. lepas seminggu balik baru la ade kesempatan nk dating berdua ngan ibu :p
lokasi kejadian..ou la kn..mana lg..fav spot
seronok dapat dating ngan ibu. jalan2 smbil pegang tangan..tgk2 baju..tgk2 handbag..tgk2 kasut...makan roti boy kesukaan ibu..beli handbag..makan lagi...n lastly pedicure bersm ibu.
fun
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
fun
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
fun
ibuuuuuu...rindu nak dating ngan ibu lagi..
- tamat -



- xs or s only -

ini la sbb2 kenapa gerak g kuantan lmbat..
disebabkn kami2 sme ni comel2 belaka...harus la 1st day ley g amek robe kitorg dah berpusu2 nak g amek mcm dah xde hari lain. klu g collect lmbt mmg akan dpt la stock robe yg gedabak2 atau erti kata lain stock yg mmg org lain dah x nk..
3 wanita yg sgt comel itu...euwwwww~
kitorg hanya layak pkai baju size xs or s shj...comel kn :p
thanks to wani n lynn sbb tolong collect utk aku. hasil dr balik jumpe baby hadif n baby raisya dah lmbt..tdo pun lambat. akibatnye tuan punye blog terlajak tdo...
percubaan menyarungkan robe pd badan masing2...sementara nak tunggu kwn2 lain settle..
anak raja rusman :)
hehhhhh...rindu la kat 2 org ni...
si bf n si gf...
baru perasannn...gmba i xde langsung ms ni kecuali gmba yg bertiga atas skali tu.
- tamat -




- from kuantan..with luv -

lepas cameron..kuantan pulak yg dituju..
bejalan tanpa henti..
cameron dengan famly..kuantan dengan gf. actually bersama gfs..tp si lynn gorgeous xdpt join atas sbb2 tetentu. its okeyy...nk buat cmne...pasrah..
motif pegi kuantan bukan ske2 ye. motif utama nak memeriahkn majlis kak sya betunang...tp finally xdpt pun nak memeriahkn majlis kak sya. kitorg smpai kuantan after majlis da selesai pun. da alang2 smpai lmbt..kitorg g umah kak sya sehabis lmbt yg mungkin. pegi check in hotel dulu..pastu rest2 jap then br gerak g umah kak sya.
soryyyyyy kak sya....kami lambat. plan asal mmg nak g awal..da siap dgn baju2 cntik nk g begamba ngan kak sya..tp sbb nak kne amek robe for convo terpaksa la terlambt gerak. smpai umah kak sya ms da nk magrb..tinggal sedara2 kak sya je..kak sya pun da tukar uniform..xdpt nak gedik2 amek gmba ngan kak sya. tp ape pun...niat tu da ade k kak sya..tinggal xde rezeki je
---------------------------------------
org kata sambil menyelam minum air...lepas g umah kak sya tuju tempat lain pulak.
tanjung lumpur
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
time 4 ikan bakar n sotong goreng
selera nak mkn tinggi..order mcm nak mkn rmai..tp mkn nye sikit. xtaw nak salahkn ape. maybe slh diri sendiri. perut da kenyang sbb da mkn kat umah kak sya tp nafsu xdpt nk kawal ms order. nak itu nak ini. kebetulan tesalah pilih kedai agaknye..sotong grg die adlah x menepati criteria perut...
------------------------------------
next
buah chempedak diluar pagar..
-teluk chempedak-
be4 meneruskn pejalanan pulang...singgah teluk chempedak dulu...amek2 angin..amek2 gmba. wajib amek gmba kali ni sbb the day b4 da puas peram camera..xamek gmba langsung..
selamat manjamu selera dengan gmba2 kami yg sangat comelsss..hehe





nasib baik la ade si wani...dpt la kami begamba sakan. tp i xkejam...gmba diorg pun bnyk cuma i tempek kat cnie. tunggu cik iwani yg tempek gmba die. bajet mcm die ade blog :p
------------------------------------------------
next..
keropok lekor time
singgah tanjung lumpur borong kopok lekor. bnyk i borong. siap smpai dpt bwk balik dublin. puas hati...!!
---------------------------------------
tamat


- baby hadif n baby raisya -

cameron - kulim - kota damansara dlm masa 24 jam lebey sket..
hebat x hebat si tuan punye blog...
kulim jumpe opah...lepas jumpe opah..kejar balik kl balik..nak jumpe baby hadif n raisya plak. n xlupa..mama raisya jugak. baby hadif rsnye mcm ade harapan nk jumpe len kali..tp baby raisya kali ni klu xjumpe mmg thn dpn br dpt jumpe. so gigih la lps smpai je umah letak2 brg kuar balik.
seronok dpt jumpe hadif...1st time hokeyyy. hadif sgt comelllsss..hensem mcm ayah die. opssss...papa hadif jgn over perasan k.
makteh yan bg hadiah kat hadif. hadif da dpt hadiah mmg xnk lepas. tdo pun still pegang hadiah die...
gerammmm tgk hadifff...
ni pun geram jugak. geram tgk pipi baby raisya. makteh bg raisya dress purple. mama raisya trus bg raisya pkai...
hooorayyyy...raisya ade dress baru...