- home shweet home -

Hoyeaaayyy..da selamat smpai ke rumah tercinta few days ago. Touch down klia at 10++. Sepatutnye 9.30 tp delay sket. Ms smpai2 je tgk dah ade ayah ibu adik terpacak kat dpn arrival hall tu. Bahagia sgt dpt jumpe sme. Rasanye ni plg lm yg xjumpe ibu ayah. B4 this paling lm pun 6 bulan je.

Then gerak g umah Abg Nd n ticha...berkelah kat sn. Ibu bwk bekal utk anak2. Yummylicious..

Rendang daging..



Sambal udang...



n ketam gulai lemak masak lemak cili api.


Oppsss..tetbe ade org kat sebelah ni terliur tgk ketam ni.. :p

Lepas perut kenyang hati riang trus gerak balik umah. Dah mlm sgt dah pun. Esoknye tichaa n Abg Nd kena keje..

Ni dah 4 days menghabeskn cuti..ley x incik masa jln slow2..


- 11 days to go -

Klu bley buang 1 angka...I dah lm nk remove slh satu no dr no 11 tu biar jd 1 hr je. 11 hari ibarat 11 thn. Okeyyyy...tu tipu je. Tu saje nk tunjuk betapa excited nye I nk blk...

Start esok da nk start adengan campak2 brg dlm kotak. Nk tgk brg2 yg ade ni da overweight ke blum. Klu x campk x nmpk..kang sia2 je ade brg yg xdpt nk bwk blk. Haishhhh..da shipping brg pun still overweight ni. Musykil2. Hopefully ley sumbat mcm2 lg. Rs mcm ade bnyk lg yg x bli.

Okey..xnk pk psl bag. Buat sakit pale je. Off to bed. Niteee...



- Hug makteh -

Nak hug makteh nak hug makteh...2-2 berebut. Xnak share plak tu. Last last sikecik meraung la bagai nak rak sbb kakak xnk mengalah. Makteh lak ley je buat buat xtaw n amek fone tuk snap gamba die.









Bile makteh snap gmba taw plak sikecik ni benti nangis. Pndai adik cover ye dik.

Cian adik kena kacau ngan makteh ye :p




- Wicklow tour -


Thumbs up..!!!


- lampeter -

sambungan cerita yang dah basi..
kwn2 KIZ..ni lah lampeter...tempat en nasa kite sme sambung belaja.
inilah slh satu sbb i pilih lampeter utk destinasi berikutnye. dr kat ukm dulu dah dgr2 ura2 die nak smbung blaja kat uk..cuma ms tu x sure lg kat mn. so bile da taw die da ade kat uk..tu yg i plan nak jln ke tempat beliau...
lampeter ni kawasan die aman je. klu kat malaysia ni dah kire kawasan pendalaman la. tp kawasan pendalaman kat malaysia skrg ni belum tentu lagi aman mcm kat cnie. en nasa cter kat cnie klu xkunci rumah pun xpe. mmg susah nak ade kes mencurik merompak ni. kereta pun die ckp die xpnah kunci pun sepanjang die kat ctu. kirenye polis kat lampeter ni x bnyk keje la kot..agaknye la kan...
ok...ari tu sampai2 je en nasa amek n die trus bawak jalan2 lampeter. lampeter x besar mn. xsmpai setengah jam pun kitorg round.
ok...kat cnie kiri kanan klu nak taw ade ape..mcm kat gmba bwh ni la pemandangan die..
cantek kan..rasa tenang je tgk..
yatt n i bersama en nasa. en nasa dah kurussss.
1st jumpe die lepas beberapa bulan(nak dekat setahun) xjumpe ni mmg terkejut habes tgk die kurus. rahsianye..kurangkan makan nasik ye kawan2. bg sape2 yg rasa nak kuruskan badan tu...buat2 la jgn mkn nasik sgt ok..
ini plak rakyat2 lampeter..
rakyat2 lampeter ni lah yg telah memeriahkn lampeter ni...
xlengkap rsnye klu xletak gmba encik juru camera kite disetiap entry..
ni petrol station yg ade di lampeter. xsilap i kat lampeter ni ade 2 je petrol station..
university of lampeter
ni lah tempat en nasa buat phd die. uni ni dah lm gler ditubuhkn. 1822. kire diantara uni-uni yg terawal ditubuhkn. ari tu en nasa ade cter tp xingt no bape. biasa la kan..sejarah2 or fact2 ni mmg lembap sket nak lekat cter die..





masa kat cnie cuaca x bape nak elok..so kejap2 je turun dr kete amek gmba. buat cukup syarat org kata. klu nak over2 bergmba basah la alamatnye..
ok...itu je kot yg ade kat area lampeter ni selain dr pekan die.