- gelynis farm -

ok...kite sambung balik cerita wales. dekat cardiff ade strawberry farm. gelynis farm nama die. out of city centre sket. ye la kan...xkn nak ade farm kat tgh2 city centre. cuba bayangkan je la klu kat tgh2 kl ade dusun yg ade durian...mn mungkin kan...impossible.
so berbekalkn semangat nak crk experience strawberry picking..kitorg pun amek bus utk g sn. while waiting for the bus...study timetable bus dulu. study la balik nnt nak naik bus pkul bape ke ape. mn la taw terlepas bus terakhir ke nnt. sia2 je kena tdo kat tgh2 strawberry farm tu nnt..
ticket GBP3 je..one day ticket. naik la bape kali nak naik pun. pegi la nak g mn pun...asalkn area cardiff.
dimana boley letak kepala...disitu yatt akan tdo...
xamek masa la pun to get here. 20- 30 minutes cmtu smpai dah. kalau naik kereta lagi cpt. 10-15 min da ley smpai kot. kalau x sesat la :p
dari tempat turun bus..dlm 5-10 min je jalan. xde la jauh mn pun. tp klu kat malaysia da kire jauh kot..maybe smpai-smpai boley lenjun baju berpeluh-peluh. itu je la yg best kat cnie..jalan kaki jauh-jauh pun xrasa...xpns n xpeluh..
dr main road bley nmpk sighboard ni...
masuk dalam lg...jalan 5 min cmtu.
dalam percubaan nak tunjuk sesuatu. tp tersalah tunjuk plak. actually nak tunjuk kat tgh2 bukit. ade mcm castle ke ape ntah. xsure sgt. klu bukan castle maybe church. klu bukan church maybe rumah org. klu rumah org mmg cantek la kan umah die tu.
finally smpai jugak....welcome to gelynis farm :)
gembira dah smpai hajat tp terkecewa sebentar bile dgr pick your own strawberry is not available at the moment. kecewa hokey... strawberry xde. sepatutnye june mmg season for strawberry picking tp ntah kenapa ntah xde..
disebabakan strawberry xde..kite belasah je la ape yg boleh..asal ade. dpt la memuaskan hati yg xseberapa puas..huhu...
gooseberries picking ye tuan tuan dan puan puan..
macam main dalam semak samun je...
ini la die bentuk gooseberries itu. i pun 1st time tgk...kesian kan. xpe...lesson of the day...gooseberries..
2 petani moden...
look...gigih 2 orang petani kite ni...
ini petani yg x gigih..taw nk posing2 smbil tersengih je..
ini hanyalah lakonan semata-mata..tiada kena mengena yg hodup ataupun mati..
ini plak mmg da trademark fafau...posing baring2 meniarap2 tu mmg hobby die.
hasil gooseberries picking kami..
hooyeeayyy..happy dpt bawak balik gooseberries sebekas..

GBP1 untuk sebekas
gooseberries
org tu explain for 2nd time cmne nk mkn gooseberries. buat cmtu buat cmni..mkn dgn ice cream. penat je die explain sbb smpai skrg dah 2 weeks balik..x sentuh pun lg gooseberries i tu...
good bye gelynis farm yg agak mengecewakan. xpe...i g strawberry picking kat cameron highland je nnt...
ok..ade al kisah pasal tunggu bus masa nak balik.
tgk gmba kat bwh ni..
nmpk xtiang lampu belah kiri tu...tu tempat tunggu bus..
kitorg tunggu bus kat slh tempat. ni kitorg tgh tunggu bus kat opposite bus station yg i tunjuk td...patut la tunggu punye tunggu batang hidung bus x nmpk kat side yg kitorg tunggu ni..
apsal ntah happy sgt ni...ms ni tgh dok calling2 ikha. mintak tolong die check timetable train n bus..
ok...ni masa dah tunggu kat side yg betul. br sedar yg kitorg tunggu bus kat slh side. sedih hokey ms tu da terlepas 1 bus..bus lalu depan mata je kot tp x naik..
bile da selamat naik bus...fafau pulak yg tdo.
bye gelynis farm...


0 comments: