- 701 -

- lampeter -
penah dgr lampeter x. i rs mostly mesti xpnh dgr. lampeter ni bukan sejenis makanan mcm lempeng ke ape ye. lampeter ni nama tempat. in wales juga...west wales.
after balik dr gelynis farm kitorg trus pegi hotel utk amek beg yg kitorg simpan kat sn. lepas amek bag..tarik2 nafas sket then trus g tunggu bus utk ke lampeter..
siyesly nak g lampeter tu bukan senang klu xde kenderaan sendiri. hari ahad just ade 2 bus je yg akan ke lampeter ni. satu pkul 4 petang..n satu lg pkul 6. so klu ari tu we ol terlepas bus yg kul 6..mmg xdapet la nak ke lampeter..
yang nak naik bus ni kebanyakkan nye sme warga warga emas. kitorg je yg muda belia...
ala-ala seorg backpacker x i :p
mamat baju biru tu siap posing2 lg..over dr kitorg...
klu ade sape2 yg nak ke lampeter...tunggu dpn ni k..jgn tunggu kat tempat lain..
seronok cik yatt kite ni..
amacam...ade mcm bus kilang x. i mmg da feeling2 naik bus kilang da ms ni..
dah ckp kan td rmai warga emas dlm bus ni...tgk je la yg belakang2 kitorg tu. dah mcm rombongan warga-warga emas dah rasa.
tp seronok je tgk diorg ni..dah tua-tua pun still sweet je..ehem3..feeling da tua nnt hopefully i ngan partner pun still sweet mcm tu..bukan sweet ms nak mengorat je..haha
from cardiff to lampeter lm la jugak..jauh kot..3 jam. sepanjang dlm bus..i tdo je..xley nk bukak mata dah smpai la dlm 40 min nak smpai cmtu br bgn. amek2 feel lampeter...pandang kiri kanan..


mmg banyak betul kandang2 lembu n kambing biri2 sepanjang jalan tu..
finally smpai jugak. kecik je town die..comel. boley hye2 bye2 dengan senangnye. ms kitorg smpai ni da kul 7 cmtu. ingt ade la spar ke ape..nak bli buah tgn..tp sme kedai da tutup. pkul 4 ptg lg da tutup.
ini kedai plg besar kat lampeter. ahad pkul 4 da tutup ye tuan tuan n puan puan..
tingggg...bayangkan klu i duduk kat cnie selama setahun. n kemudian bayangkan klu anda yg duduk kat cnie. anda mungkin boley...tp i mmg xdapet la nak tinggal cnie lm2. setakat jalan 2-3 seronok la...
ok..jumpe di next entry...i bwk u ol jln2 sekitar lampeter nnt..


0 comments: