Hello mak adik



Adik n kakak miss mak adik.


- jatuh cinta -

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
siyesly fall in love..
ini agaknye yg org kata luv at first sight..haha
D&G L'Imperatrice 3
sedap gler bau perfume ni ok...i mmg suka kuasa super duper..mmg xpyah nak test 2-3 kali utk jatuh cinta...sekali test trus rs ini lah yg kucari selama ini..haha..*ayat nk poyo aje*.
adikkk..mintak hampun bnyk2 ye...i dah fall in luv dengan perfume yg awak suh org bli. nmpk gayanye klu org bli die xkn jadi milik awak nnt k. org taw mesti awk mesti x puas hati punye sbb dr dulu kite mmg xkan pkai perfume yg sm..tp ape boleh buatkan..kite jatuh hati kat perfume yg sm kali ni. i xkn berundur diri..tekad ni..cewwahh..


- 701 -

- lampeter -
penah dgr lampeter x. i rs mostly mesti xpnh dgr. lampeter ni bukan sejenis makanan mcm lempeng ke ape ye. lampeter ni nama tempat. in wales juga...west wales.
after balik dr gelynis farm kitorg trus pegi hotel utk amek beg yg kitorg simpan kat sn. lepas amek bag..tarik2 nafas sket then trus g tunggu bus utk ke lampeter..
siyesly nak g lampeter tu bukan senang klu xde kenderaan sendiri. hari ahad just ade 2 bus je yg akan ke lampeter ni. satu pkul 4 petang..n satu lg pkul 6. so klu ari tu we ol terlepas bus yg kul 6..mmg xdapet la nak ke lampeter..
yang nak naik bus ni kebanyakkan nye sme warga warga emas. kitorg je yg muda belia...
ala-ala seorg backpacker x i :p
mamat baju biru tu siap posing2 lg..over dr kitorg...
klu ade sape2 yg nak ke lampeter...tunggu dpn ni k..jgn tunggu kat tempat lain..
seronok cik yatt kite ni..
amacam...ade mcm bus kilang x. i mmg da feeling2 naik bus kilang da ms ni..
dah ckp kan td rmai warga emas dlm bus ni...tgk je la yg belakang2 kitorg tu. dah mcm rombongan warga-warga emas dah rasa.
tp seronok je tgk diorg ni..dah tua-tua pun still sweet je..ehem3..feeling da tua nnt hopefully i ngan partner pun still sweet mcm tu..bukan sweet ms nak mengorat je..haha
from cardiff to lampeter lm la jugak..jauh kot..3 jam. sepanjang dlm bus..i tdo je..xley nk bukak mata dah smpai la dlm 40 min nak smpai cmtu br bgn. amek2 feel lampeter...pandang kiri kanan..


mmg banyak betul kandang2 lembu n kambing biri2 sepanjang jalan tu..
finally smpai jugak. kecik je town die..comel. boley hye2 bye2 dengan senangnye. ms kitorg smpai ni da kul 7 cmtu. ingt ade la spar ke ape..nak bli buah tgn..tp sme kedai da tutup. pkul 4 ptg lg da tutup.
ini kedai plg besar kat lampeter. ahad pkul 4 da tutup ye tuan tuan n puan puan..
tingggg...bayangkan klu i duduk kat cnie selama setahun. n kemudian bayangkan klu anda yg duduk kat cnie. anda mungkin boley...tp i mmg xdapet la nak tinggal cnie lm2. setakat jalan 2-3 seronok la...
ok..jumpe di next entry...i bwk u ol jln2 sekitar lampeter nnt..


- gelynis farm -

ok...kite sambung balik cerita wales. dekat cardiff ade strawberry farm. gelynis farm nama die. out of city centre sket. ye la kan...xkn nak ade farm kat tgh2 city centre. cuba bayangkan je la klu kat tgh2 kl ade dusun yg ade durian...mn mungkin kan...impossible.
so berbekalkn semangat nak crk experience strawberry picking..kitorg pun amek bus utk g sn. while waiting for the bus...study timetable bus dulu. study la balik nnt nak naik bus pkul bape ke ape. mn la taw terlepas bus terakhir ke nnt. sia2 je kena tdo kat tgh2 strawberry farm tu nnt..
ticket GBP3 je..one day ticket. naik la bape kali nak naik pun. pegi la nak g mn pun...asalkn area cardiff.
dimana boley letak kepala...disitu yatt akan tdo...
xamek masa la pun to get here. 20- 30 minutes cmtu smpai dah. kalau naik kereta lagi cpt. 10-15 min da ley smpai kot. kalau x sesat la :p
dari tempat turun bus..dlm 5-10 min je jalan. xde la jauh mn pun. tp klu kat malaysia da kire jauh kot..maybe smpai-smpai boley lenjun baju berpeluh-peluh. itu je la yg best kat cnie..jalan kaki jauh-jauh pun xrasa...xpns n xpeluh..
dr main road bley nmpk sighboard ni...
masuk dalam lg...jalan 5 min cmtu.
dalam percubaan nak tunjuk sesuatu. tp tersalah tunjuk plak. actually nak tunjuk kat tgh2 bukit. ade mcm castle ke ape ntah. xsure sgt. klu bukan castle maybe church. klu bukan church maybe rumah org. klu rumah org mmg cantek la kan umah die tu.
finally smpai jugak....welcome to gelynis farm :)
gembira dah smpai hajat tp terkecewa sebentar bile dgr pick your own strawberry is not available at the moment. kecewa hokey... strawberry xde. sepatutnye june mmg season for strawberry picking tp ntah kenapa ntah xde..
disebabakan strawberry xde..kite belasah je la ape yg boleh..asal ade. dpt la memuaskan hati yg xseberapa puas..huhu...
gooseberries picking ye tuan tuan dan puan puan..
macam main dalam semak samun je...
ini la die bentuk gooseberries itu. i pun 1st time tgk...kesian kan. xpe...lesson of the day...gooseberries..
2 petani moden...
look...gigih 2 orang petani kite ni...
ini petani yg x gigih..taw nk posing2 smbil tersengih je..
ini hanyalah lakonan semata-mata..tiada kena mengena yg hodup ataupun mati..
ini plak mmg da trademark fafau...posing baring2 meniarap2 tu mmg hobby die.
hasil gooseberries picking kami..
hooyeeayyy..happy dpt bawak balik gooseberries sebekas..

GBP1 untuk sebekas
gooseberries
org tu explain for 2nd time cmne nk mkn gooseberries. buat cmtu buat cmni..mkn dgn ice cream. penat je die explain sbb smpai skrg dah 2 weeks balik..x sentuh pun lg gooseberries i tu...
good bye gelynis farm yg agak mengecewakan. xpe...i g strawberry picking kat cameron highland je nnt...
ok..ade al kisah pasal tunggu bus masa nak balik.
tgk gmba kat bwh ni..
nmpk xtiang lampu belah kiri tu...tu tempat tunggu bus..
kitorg tunggu bus kat slh tempat. ni kitorg tgh tunggu bus kat opposite bus station yg i tunjuk td...patut la tunggu punye tunggu batang hidung bus x nmpk kat side yg kitorg tunggu ni..
apsal ntah happy sgt ni...ms ni tgh dok calling2 ikha. mintak tolong die check timetable train n bus..
ok...ni masa dah tunggu kat side yg betul. br sedar yg kitorg tunggu bus kat slh side. sedih hokey ms tu da terlepas 1 bus..bus lalu depan mata je kot tp x naik..
bile da selamat naik bus...fafau pulak yg tdo.
bye gelynis farm...


- i ♥ hijau -

cantek x travel bag ni...
cantek kan cantek. i suka sgt kot kaler ni. lappy pun kaler ni taw. tgh pk ni bile plak i nak bli travel bag kaler hijau. ade jugak try nk tgk online hrga beg ni berapa tp x jumpe. smlm g bennetton pun xde beg ni. tp klu ade pun belum tentu i mampu nak bli..mahal kottt...muahahahaa. berangan nak bli mampu la :p
btw smlm kat BT2 ade travel bag's guess on sale. 50% lagi. after sale dlm 110 eu. teruja hokey tgk beg tu. siap tarik2 lg. yatt kata nmpk mcm gedik gler bile travel pun nak pkai guess...haha. i nak bli nk bli nk bli..tp xbeli..sbbnye die pink. i xnk pink..i nak hijau. tp mn mungkin guess on hijau. benetton je yg ade hijau. so nnt i akan mulakan pencarian travel bag hijau bg mereliasasikan wishlist 2009 i. baru sedar yang 2009 punye wishlist pun xcomplete lg..


- retail therapy -

today i mmg dah janji ngan diri sendri nak kuar berseorang utk selesaikn hal2 tertangguh. ceihhh..mcm penting je hal2 tertangguh i tu.
memandangkan keluar berseorangan...hasil pancingan hari ni tersgtlah memberangsangkan... :p
adik manissss...syikin...org da bli seperti yg dikehendaki..3 helai kesemuanye untuk 3 gadis yg berlainan size. ade s ade m ade xl. pilih pilih pilih mengikut kesesuian badan anda. bak kata org ukur baju dibadan sendiri :p

tshirts sahaje ye i luv dublin...tp i xluv dublin. i luv malaysia...malaysia the best...
hasil pancingan ke-2 i pun boleh tahan jugak. hadiah konvo utk gf2 kesayangan.
i bli siap2 sbb nnt ms nk konvo da xyah pk nak bg ape kat diorg. bunga mmg da out dr list i sbb i taw klu i bg bunga mmg bunga i akan jd tempat kedua selepas bunga yg diorg dpt dr bf masing2.
hasil-hasil pancingan yg berikut-berikutnye toksah duk citer. mmg ttp memberangsangkan. sejak summer sale ni setelah dikumpul kumpul bnyk la jugak baju yg terpancing. hari ni je terpancing 8. ok..lepas ni harus duk diam2 je jgn masuk kedai.
ni la bahana kuar sorg2 but its satisfied :p


- cardiff -

mari update cter dah basi. cita-cita balik ari trus nak update tp xde maknenye...mimpi je la.
here we go to...
cardiff city centre xde la besar mn. dalam few hours kitorg da dapat cover. cover cara kitorg la kan...jalan around the city centre

1st picture in cardiff..

perserta peserta rombongan terdiri daripada 2 gadis yg sgt comel *perasan*
yatt study map...mn nak pegi dulu...



ni kat belakang millenium stadium.
xde amek gmba from depan stadium..gmba belakang je ade.
then after posing2 jln lg jumpe market ni plak. not so sure ni market ape. maybe pasar pg kot sbb jual sayur2 n seangkatan dengannye.
at first dr jauh kitorg ingatkan carboot..nk jenguk2 jugak la. smpai2 tgk pasar pg. hampa jugak la bile tgk jual sayur2 je..
yatt excited tgk cheese...
pasar ni belakang millenium stadium je. dekat area ni br la nmpk bnyk b&b and hostel. mlm tu crk xjumpe plak.
ni ahli rombongan lg sorg..
incik fafau. my fren ms dekat ukm. skrg ni keje dengan petronas. he's single n available lagi. klu sape2 nak kenal sila2 la...haha. opsss..terbuat iklan la pulak kejap :p
next stop..
Bute park klu x silap i. kitorg amek gmba depan entrance je. nk menjimatkn masa la katakan. rsnye klu park tu sme sm je kot.
sebelah park cardiff castle.. marilah i hidangkan gmba2 sekitar cardiff castle..



sorang duk tgh sibuk study map..sorg lg baca ape ntah...


errr...ni friary garden kot...
nice pokok2 die kat cnie.. garden die berbentuk segi tiga.


then selang bape tapak city hall plak...


now i nak hidangkan gmba2 berlatarkn city hall plak. best amek gmba that day. weather pun cantik je ari tu...

scene lompat-lompat memang da wajib amek kat mn2 pun. keje melompat je la...nasib baik badan ni ringan :p


percubaan menendang bola..world cup fever...


us...us tu means bertiga la. tq incik tripod yg comel sbb berjaya merakamkn gmba kami bertiga. tripod comel sbb die muat masuk beg sling i..


adengan nepal...
suka betul fafau amek gmba baring2...tu trademark die. setiap kali die amek gmba mcm tu die mesti gelakkn diri sendiri...die kata ala-ala nepal dekat klcc
okey..ini belakon saje...
gmba kat signboard pun wajib ade...


gorsedd gardens depan meseum...
rest kejap..
start jalan balik...nk crk i-centre..
pecah rekod jalan tanpa shopping. bile jln sebelah shopping complex pandang sebelah mata je kali ni...terasa bangga disitu sbb berjaya rupenye x shopping..eceihhh
finally kat i-centre..
crk info how to get to gelynis farm for strawberry picking..


selepas mendapat layanan yg xseberapa dr that lady...kitorg cuba nasib kat org lain plak..
tq to the men in red. die sgt helpful.
sbb die kitorg berjaya smpai ke gelynis farm. sebab die kitorg berjaya balik smula ke city. sbb die ptg tu kitorg berjaya amek bus from cardiff to lampeter.
bile da dpt semua info..kuar je trus discuss for next journey..tepi jalan pun jadi..
cardiff library..
wagamama...sluurrrppp...da lm x g wagamama. anyone..jomm...


sementara tunggu bus..isi perut dulu...

lepas makan mula lah pencarian gelynis farm....
overall...mmg best jalan n yatt n fafau. bertiga lebih baik dr berdua. at least boleh la gilir2 amek gmba kan. n sbb gilir2 ley amek gmba...dekat 1000 shots jugak la yg kitorg amek. nnt i update lagi psl trip ni..
bye!