- cik sri siantan -

ting tong...ting tong..ting tong..
kehadapan cik sri siantan...
da lama x nmpak cik sri siantan. tgh jerit ni panggil cik sri siantan..hopefully cik sri siantan i dgr.
da lama x berstory mory dengan cik sri siantan ni. cik sri siantan..i ade cerita baru..sila roger2 k nnt.


- pilih kasih -

lokasi kejadian: umah paklang
Paklang: adik nak chicken ball x?
alany: geleng geleng kepala *xnak la maksudnye*
tbe-tbe ade satu suara menyampuk..die ckp die nak..ishhh..org xtanye die pun..menyebuk btul..
tanpa menghiraukan suara yg menyampuk tu..paklang tanye kat aleia plak
paklang: kakak nak chicken ball x?
aleia: xnak n geleng-geleng kepala jugak
ade suara latar lagi ckp die nak chicken ball..
paklang: yan nak yan buat sendiri!!hahaha *sambil gelak jahat*
cissss..pilih kasih rupenye...xpe2.
tp xlm lepas tu paklang g dapo goreng chicken meatball. tq paklang :)


- kesukaan adik -

tengok nougat teringat adik. tengok adik teringat samivelu...opsss...sorry dik...tumpang lalu.. :p
da lama x layan nougat. td ternmpak nougat ni. kenyit2 mata kat abg adi..buat muka kesian..abg adi pun belanja. haha..saje nak mengada2 sebenarnye.
actually dulu dulu..ini bukanlah fav i. ini kesukaan adik. adik je yg melayan benda ni. tp sejak adik ajak i melayan benda ni sekali..i pun tergoda sm. sedap je layan krup krap krup krap.
**td i layan krup krap krup krap sorang2 x best pulak. kena tunggu layan ngan adik skali br best kot**


- macaroons -

pix2 berikut adelah hasil drpd gmba yg diambil curik2. adalah menjadi larangan untuk mengambil gmba walaupun die xde tulis no pix please.
dalam i duk curik2 amek gmba tu ade terkantoi jugak. then die bg bahasa isyarat sila jgn amek gmba. ok..fine2..i x amek tp lepas dr tu amek balik. da kata blogger kn..ko larang la mcm ne pun..tetap jugak la i nak amek.
-----------------------------------
alamak..da terbebel panjang..actually i nak cter psl macaroons. penah dengar pasal laduree macaroons x. klu xpenah sila teruskn membaca. jgn jadi mcm i...agak terkebelakang sedikit lately ni. before2 ni ade la i duk baca orang bercerita pasal laduree macaroons tp i dengan gigihnye buat endah x endah sebab i mmg xde idea langsung laduree macaroons tu ape. bunyi da mcm duri or cameron ke ape. so keinginan nak taw tu xde la sgt.
skrg..i da taw ape ke benda laduree macaroons tu. kesian2...tertinggal train...mcm ni la jdnye. tp xpe..tertinggal2 train pun i da dpt rasa. sape yg xpnah cuba lagi tu..cuci mata je la dulu ye...
must try
laduree macaroons
suka dengan decoration die..suke jugak dengan beg2 yg die duk display tu. paling suka dengan beg yg kaler hijau then kat tgh2 ade gmba macaroons yg berwarna warni tu..
ade bnyk flava...pilih aje flava ape yg anda suka. mcm i ari tu i try chocolate.
kaler die mmg la menarik perhatian mata yg memandang.
tadaaa....ini la hasil pancingan. bukan i yg memancing..abang yg memancing. die mmg sgt hebat pancing memancing ni. seketul kecik tu 1.50..agak mahal la jugak. agaknye klu jual kat m'sia bape diorg nak jual seketul besar tu. tp klu mahal pun ape nak kisah kan..org kat malaysia sanggup berhabes habesan untuk makanan. ceihh..ckp org..padahal i pun sm :p
##perhatian...itu bukan tangan tuan punye blog. itu tangan abg kepada tuan punye blog. harap maklum :p


- vote for Azrail Khaidzir -

undilah azrail khaizir..
semua yang baca entry ni wajib untuk ambil bahagian hokey..ini paksaan dari i. paksaan ni..jangan ambil mudah. ok..fine2..i taw...ntah2 br baca smpai cnie korang terus da click tanda pangkah kat belah kanan atas tu. tp ape pun xpe..i gigih ni..gigih jugak nak habeskn entry ni untuk support my lovely cuzen.
cuzen i ni..die mmg ske la sgt masuk2 benda2 cmni. dr dulu smpai skrg itulah hobby die. klu kat hitz/fly/era/hot fm sme tu die ni kire da agak fofular la sbb rajin je join contest2 yg ade n die slalu gak menang. kadang2 tu dgr je suara die kat radio pg2 time org nak g keje.
menengok semangat die ni la yg buat i semangat nak promote die.
so..korang korang sme....marilah menyumbang sedikit tenaga korang click2 kat pc/lappy korang tu ye. xsusah pun...
1st korang jadi fan/like friends of MyEG kat fb..
2nd step..tbe lah masa utk korang vote for my cuzz-azril. cara tuk vote korang like je pix Ep8 - Azrail Khaidzir.
then selesai tanggungjawab mengundi korang tu. terima kasih tak terhingga diucapkn..xterbalas jasa korang2 yg vote for him.
untuk nama-nama yang berikut..
kak lina - iwani - lynn - dira - nua - wawa - cik puan ct yusuf - juan/khai - oyen - boy - all reader's orkedanza
korang mmg wajib utk vote...
nak tulis lg sme nama kalau boley..tp kang habes berjam jam tuk tuls nama org je kan.
pendek kata sme orang wajib vote..


- question no 1 -

sedang ber pung pang pung pang dengan ..*fill in the blank*.. tbe2 dpt soalan yg bercirikan cepu emas..ting!!
macam final exam...ada bahagian A..bahagian B and juga bahagian C. Bahagian A-MCQ..bahagian B-isi tempat kosong and bahagian C-essay. total 40%..60% lagi based on assgnmnt *ini dah merepek*
kwn2..tumpang lalu...mari i perkenalkan incik ttm. incik ttm adelah bla bla bla bla bla bla bla. beliau adelah bla bla bla bla bla bla.
ape pun..status i..i masih single n available. klu ade sape2 yg nak mengorat i..sila isi borang *ayat bercirikan kepoyoan sedikit*
ok..mari kite smbung soalan cepu emas dr beliau yg tergendala td.
incik ttm tanye ape benda yg i paling nak buat dengan die. teeettt...i suka soalan ni. dengan lajunye tanpa berfikir panjang i telah menjawab i nak marathon menonton movie smpai lebam.
ye ye..itu jawapan i..so incik ttm..sila reliasasikan permintaan i yg xseberapa itu. lagi bagus kalau kite dapat menonton
n
secara marathon. tp yg ni i mmg pasti tidak akan berlaku. mn mungkin incik ttm menonton hsm...
selepas itu..tbe giliran i menyakan soalan itu kepada beliau. slalu ape die tanye..i akan tanye balik kat die. easy peasy..copy n paste je soalan tu..xyah pk bnyk2.

menurut incik ttm...benda yg plg die nak buat dengan i..jeng jeng jeng..
ok...fine fine...i tgh tunggu masa untuk menunjukkan bakat terpendam i kat u :p



psssttt...i da beli tiket...lalalalala~


- double triple -

sejak bile ade double spicy chic mcdeluxe ni. ohhh tidak...ketinggalan zaman rupenye i ni..
i sgt sgt suka spicy chic mcdeluxe ok. bila dpt taw ade DOUBLE spicy chic mcdeluxe lagi la i teruja. mkn panas2...nyummnyummm *berangan mood*
hopefully DOUBLE spicy chic mcdeluxe i ni bertahan berada di mcd smpai ke bulan 8. kalau ade triple spicy chic mcdeluxe lagi bagus :p


- again n again -

again...xsmpai sebulan ditimpa sesema lg skali. kali ni pakej lengkap sekali ngan batuk+sakit tekak.
cpt la baik wahai sesema n batuk..n tlg la jgn demam. ohhh..antibody i agak lemah. maybe akibat dr diri sendiri yg malas makan ubat serta x menghabeskn antibiotic yg mr doc bagi semasa demam b4 b4 ni.
*pix: google*
nak slhkn diri sendiri x boley jugak...bukan sengaja xnk habeskn antibiotic tu..tp keadaan yg buat i xhabeskn ubat ubatan tersebut. kalau makan ubat muntah makan ubat muntah sape boley tahan kan. so lastly x terhabes la n tercampak la mereka kedalam tongsampah.
semoga esok bila bangun pagi segala mak nenek sesema batuk ni tbe2 hilang mcm magic...aminnn..


- mimpi mainan tdo -

tdo i bertemankan mimpi malam td. dah lama x bermimpi semasa tdo. malam td mimpi singgah kejap didalam tdo i. yess yesss..i know..mimpi adalah mainan tdo. tp i rs mlm td mimpi i penting smpai bila i bgn tdo i terus google2 psl mimpi i..mmuahahaha..
sekejap je i mimpi semalam..5 min pun x smpai. haissh...mimpi la lama2 sikit..br la best. actually semalam i mimpi i bersama seseorang yg identitinye tidak dikenali sedang berada didalam kereta yang identitinye juga tidak dikenali. kereta yg kami naiki masa tu berada dikawasan hartamas yang pastinye tanpa tujuan berada disitu. tbe2..ting..datang satu idea..i nak makan n tbe2 i teringat yg i i penah terbaca di fb someone yg status bye berkenaan wau penyu. so kami pun sudah bertujuan la berada kat sn. tujuan nye menuju ke wau penyu yg berada disekitar-sekitar sn. smpai situ je la mimpi i..xsempat nak tgk wau penyu camne rupanye..xsempat nak merasa makanan2 yg dijamu di wau penyu..
so pagi ni i pun google2 la berkenaan wau penyu.
*pix: google*
wau penyu ni kedai makan..makanan dr pantai timur. dr nama kedai pun da taw. wau n penyu dikaitkan ngan pntai tmur la kan. i xtaw cmne rupe die..sbb i pun xpnah pegi..dpt mimpi je..tp i rasa concept die ala-ala kopitiam kot. sila tekankan perkataan rasa. ini bukan fakta. klu salah jgn saman i.
hasil dari google-lan...i jumpe menu die. ade sarapan pagi, sajian utamo, makanang orang puteh n mcm2 la...rujuk gmba dibawah.
cool la menu die..
malas nak puji lebey2..sbb xpnah pegi. xpnah cuba pun mkn kat sn. mimpi je lebey. tp yg pastinye bila balik nnt ni antara kedai wajib pegi mkn sbb die da termasuk dalam mimpi.
harus angkut ibu ayah ke sini nnt...yabeda bedu...xsaba nak balik.
da boley start kira hari nak balik x??


- mukabuku -

rasa macam nak deactivate acc fb buat sementara waktu...tp xsmpai hati nak buat. bukan x smpai hati..tp takut xley hidup tanpa fb. klu xde fb rasa mcm katak duduk bawah tempurung
td da nyaris2 nak deactivate acc..dengan 1 click lg maka tiadalah fb buat sementara waktu. buat sementara je...bukan selamanye. klu nak activate balik selepas seminit pun boley je *rsnye la, xpnah try*. tp buat ape nak deactivate acc klu lepas seminit nak activate balik. xke buang masa je tu kan. berfb pun actually dikire buang masa tp itu mcm da kire 1 keperluan.
tgk lah cmne nnt..if let say one day anda xjumpe fb i..maka tiada lah i di fb buat sementara waktu untuk mencuba kebolehan diri berapa lama boley bertahan tanpa fb. tp kalau lepas seminit or sejam or sehari i muncul kembali di fb..maka jawapannye fb dihatiku..