- saya yang kurus -

angin sepoi sepoi da datang. sekali angin rajin dtg..maka terupdate lah blog secara rakus..sehari 2-3 entry nk buat. klu angin mls dtg...maka tinggl la blog besama 2-3 entry untuk satu tempoh yg lama.
rasa mcm banyak sangat nak cter kat cnie smpai xtaw nak cter yg mn 1 dulu. kalau boley nak cter sme skali dlm 1 entry sbb nnt takut angin malas dtg balik...klu angin mls da dtg...bye bye la jawabnye. tp org tamak slalu rugi kan..maka 1 entry telah dihadkan kepada 1 cerita sahaja.
sabtu yg lepas..semasa double A mewarna-warna *masuk colouring contest*..daddy, mummy n teteh masuk pertandingan makan. pertandingan sape makan paling bnyk.
semangat nak mkn punye pasal..kitorg smpai awal. awal smpai xde org start menjual pun lg. bile smpai je org yg 1st menjual..harus lah serbu die dulu...
ini kedai 1st kitorg membeli belah. actually bukan la kedai..tp nak panggil kedai jugak walaupun diorg menjual ala-ala carboot style.
kat cnie kitorg membeli belah secara rakus. almaklumlah...nmpk die sorg je jual...so perasaan tamak tu menghantui diri. rasa macam nak beli sme kuih muih tu..xnk kasi chance kat org lain beli. tp org tamak slalu rugi kan...so x baek tamak tamak. pembelian secara xtamak pun habes 20. beli karipap..burger malaysia..cekodok..n few kuih muih lg yg x ingt nm. xmenyesal beli sbb kakak tu buat kuih mmg sedap..
then bile penjual penjual yg lain da smpai..kitorg beli ni plak.
nasik bersama ayam. actually tingin nk mkn ayam percik yg sebenar yg jual mcm kat pasar mlm bangi tu..tp xde..pasrah pasrah. balik mkn kat m'sia nnt..
next..ade satu akak ni..jual cendol, rojak buah, mee rebus n kuih kaswi. sme kitorg beli. abg mkn mee rebus..i x la mkn sbb mee rebus bukan la kesukaan i. so layan la rojak kuih kaswi n cendol. siap tapaw rojak 4 abg adi n kak lina skali. bile mkn sedap2 mesti nk teringat kat diorg jugak. diorg x ikut...so itu yg tlg tapawkn. klu x tapaw rasa mcm xseronok mkn sbb nnt bile cter kat diorg benda tu sedap takut diorg terliur liur plak.
lagi ade jual benda2 lain lg tp yg kat atas tu sme yg penting2 utk dimkn. yg lain2 rs mcm x penting sgt. ooo..ade lg 1 yg penting..satay. satay kitorg tapaw 100 cucuk. abg dah siap order ngan org tu utk tapaw 100 cucuk. klu x order confirm x dpt sbb satay ni permintaan die tinggi. satay die pun sedap jugak. ni da 2nd time beli satay ngan kakak tu.
balik dr colouring contest n mkn2 kat tempat kejadian tu..kitorg singgah umah kwn abg. kak rina ajak bbq di umah die plak. so mkn-mkn lg.
nmpk x...si kurus mkn dengan begitu bnyk skali lately ni. makan makan n makan je keje. tamatlah kisah mkn kat cnie..da xlrt cter psl mkn...tetbe rs lapar. tgk..kena mkn lg...bye!


2 comments:

p R i n c E S s _ N said...

perghh...cendol...sate..rojak..perghh..perghh..tliur...

iEz and Mr.Tipso said...

wow!! berape harga tu klu kat sini?? x6 kan?