- random post -

since khamis ari tu all flights from dublin airport cancel due tu volcanic ash. ari ni da ahad..all flights still xdpt operates mcm biasa sbb keadaan still x mengizinkan. kesian orang yang nak travel..tergendala program diorg.
bile da jadi benda2 cmni baru la i start nak bayangkan ape perasaan orang-orang yang betul2 kena travel ke tempat lain utk urusan penting mcm nak balik tengok family yang sakit ke ape. mesti masa tu stress x ingat sbb xdpt nak balik. i xdpt nak bayangkn if i dlm situation tu. hopefully benda ni akan back to normal dengan cepat. susah jgak bile benda ni belaku. bukan ireland je yg kena...most eu country plak tu.
ni i ade jumpe 1 artical kenapa volcanic asg tu bahaya untuk planes. i jumpe artical ni kat website ryanair. ryanair isnin ni baru operates mcm biasa.

bila i baca artical ni br i tringat yg i penah tgk air crash investigation pasal volcanic ash ni. ayah ske tgk aircrash investigation..so i pun join sekaki. dulu ibu selalu ckp xyah la tgk..ibu xske sbb nnt bile naik flight die kata terbayang2 plak. tp ayah ttp gak tgk..dah mmg jiwa ayah kot..puluh2 tahun hidup ngan engine planes
oohh ye..i try bukak video ni lepas i post..tp xbley. sape nak tgk video ni sila pegi ke google video..then search Aircrash Investigation-British Airways Flight 9. Nanti dpt la tgk video ni. xpun..try bukak link ni..kalau boley la kan..
http://video.google.com/videoplay?docid=-5620835202130688048#
## esok ade org tu nak pegi holiday. pesanan utk awak..have a safe journey k. jgn lupa baby kanggaroo i taw taw. awk bernasib baik bukan holiday ke cnie...klu x tergendala la prog awak. take care..


1 comments:

zaza said...

thanks for the info psl video tu....