- melencong & melancong -

lately ni rasa nak g jalan2 sgt2. i mean jalan2 melancong...bukan melencong. klu melencong tu mmg da selalu sgt dah. tiap2 minggu da ckup melencong da sekarang ni..rs mcm nak ikat kaki so that tiap2 minggu xdpt nak melencong n dapat la berjimat cermat sket. melencong yg i maksudkn tu adalah melencong untuk mengukur jalan dari 1 kedai ke 1 kedai. haiishhh..nape la mata, tangan ni sme gatal je bila melencong..ade je benda nak rembat. x bley ke tgk diam2 je..
sebut pasal melancong...last trip melancong i telah pegi ke kota london..ceyhhh..sebut kota london mcm poyo kan. tp i mmg poyo..so jgn bnyk ckp..baca je org poyo nak tulis ape. sila je la layan cerita basi 2-3 bulan lepas..maklumlah..feel nak cter br dtg. nak amek mood nak melancong akan akan datang...ehem3..next trip plsss...mana la agaknye kan..tungguuu..
sekarang kite ke kota london dulu..
rs mcm agak lama ari tu bersiar2 kat kota london..5 hari kot..tp x la bnyk sgt tempat i pegi. pegi yg agak2 betul2 nak g je mcm madame tussauds, london eye, Trafalgar sq, big ben, london n tower bridge, hyde park, buckingham palace *wajib pegi sbb 2kali jejak london tp xpnah pegi*, hamleys *bli hadiah utk double A*, oxford street *window shopping* n also harrods tidak ketinggalan. kat harrods mmg truly window shopping..nak shopping mmg sgt x mampu. tunggu la nnt klu ade rezeki da tua-tua bley ajak husband shopping kat mn2 tempat yg masa zaman remaja mmg x mampu nak shopping..muahaha.,verangan je lebey.
Madame Tussauds
*bersama artis kegilaan i masa zaman baru nak remaja*
*bersama bf i..i luv u troy..muahaha*
London eye
merpati 2 sejoli
ini la kawan sepelancongan i ari tu. i bukan melancong sorang sorang..melancong berdua..barulah romantik :)
ini tempat wajib pegi klu g melancong ke mn2. bile da balik i menyesal x rembat shirt 1 utk i..boley plak terembat si pisau cukur sorang je punye..ish3.
oleh itu...si pisau cukur...dimaklumkan kat cnie...nnt jgn lupa rembat HR bali punye shirts utk i k. org ingat awak...awak jgn buat2 lupa lak kat org plak ye. buat2 lupa siap la...nnt org trus erase awak dr memory. ini msg berbau ugutan taw. sila la takut k...muahaha..
pesanan utk diri sendiri..lepas ni no more london dah. tlg simpan duit utk tempat lain plak. lg pun london bukannye best punn...tettttt.
next trip?? tunggguuuuuuuuuu...


- saya yang kurus -

angin sepoi sepoi da datang. sekali angin rajin dtg..maka terupdate lah blog secara rakus..sehari 2-3 entry nk buat. klu angin mls dtg...maka tinggl la blog besama 2-3 entry untuk satu tempoh yg lama.
rasa mcm banyak sangat nak cter kat cnie smpai xtaw nak cter yg mn 1 dulu. kalau boley nak cter sme skali dlm 1 entry sbb nnt takut angin malas dtg balik...klu angin mls da dtg...bye bye la jawabnye. tp org tamak slalu rugi kan..maka 1 entry telah dihadkan kepada 1 cerita sahaja.
sabtu yg lepas..semasa double A mewarna-warna *masuk colouring contest*..daddy, mummy n teteh masuk pertandingan makan. pertandingan sape makan paling bnyk.
semangat nak mkn punye pasal..kitorg smpai awal. awal smpai xde org start menjual pun lg. bile smpai je org yg 1st menjual..harus lah serbu die dulu...
ini kedai 1st kitorg membeli belah. actually bukan la kedai..tp nak panggil kedai jugak walaupun diorg menjual ala-ala carboot style.
kat cnie kitorg membeli belah secara rakus. almaklumlah...nmpk die sorg je jual...so perasaan tamak tu menghantui diri. rasa macam nak beli sme kuih muih tu..xnk kasi chance kat org lain beli. tp org tamak slalu rugi kan...so x baek tamak tamak. pembelian secara xtamak pun habes 20. beli karipap..burger malaysia..cekodok..n few kuih muih lg yg x ingt nm. xmenyesal beli sbb kakak tu buat kuih mmg sedap..
then bile penjual penjual yg lain da smpai..kitorg beli ni plak.
nasik bersama ayam. actually tingin nk mkn ayam percik yg sebenar yg jual mcm kat pasar mlm bangi tu..tp xde..pasrah pasrah. balik mkn kat m'sia nnt..
next..ade satu akak ni..jual cendol, rojak buah, mee rebus n kuih kaswi. sme kitorg beli. abg mkn mee rebus..i x la mkn sbb mee rebus bukan la kesukaan i. so layan la rojak kuih kaswi n cendol. siap tapaw rojak 4 abg adi n kak lina skali. bile mkn sedap2 mesti nk teringat kat diorg jugak. diorg x ikut...so itu yg tlg tapawkn. klu x tapaw rasa mcm xseronok mkn sbb nnt bile cter kat diorg benda tu sedap takut diorg terliur liur plak.
lagi ade jual benda2 lain lg tp yg kat atas tu sme yg penting2 utk dimkn. yg lain2 rs mcm x penting sgt. ooo..ade lg 1 yg penting..satay. satay kitorg tapaw 100 cucuk. abg dah siap order ngan org tu utk tapaw 100 cucuk. klu x order confirm x dpt sbb satay ni permintaan die tinggi. satay die pun sedap jugak. ni da 2nd time beli satay ngan kakak tu.
balik dr colouring contest n mkn2 kat tempat kejadian tu..kitorg singgah umah kwn abg. kak rina ajak bbq di umah die plak. so mkn-mkn lg.
nmpk x...si kurus mkn dengan begitu bnyk skali lately ni. makan makan n makan je keje. tamatlah kisah mkn kat cnie..da xlrt cter psl mkn...tetbe rs lapar. tgk..kena mkn lg...bye!


- tiada tajuk -




- cotton shawl -

~hola~
sape penah pkai cotton shawl. terasa mcm nak bli cotton shawl yg sgt comel ni...klu x caya comel sila tgk...
♥♥ i am gorgeous ♥♥
comel kan kan. die ade few design yg lain yg comel2..mls nak tunjuk kat cnie. kang klu bnyk2 kat cnie dah mcm i tolong promote free on behalf diorg plak..
agak2 best x pkai cotton shawl. klu pkai yg ni means kena la merajinkan diri memegang iron lepas ni. oh ye..buat pengetahuan sme..i da lm x pegang iron. shawl n scarf yg i duk pkai skrg sme x memerlukan iron. untuk si pemalas mcm i mmg sgt sesuai la kan. tp klu nak yg comel mcm kat ats ni..kena la merajinkan tgn..
sape2 yg terasa nak bli shawl ni boley la menjamu mata anda
>disini<<
i nak bli tapi terpaksa membatalkn hasrat atas sebab2 tertentu.
~frust frust frust~


- when i miss u -



- message received -

ok..sangat x sangka akan dpt kabar berita dr die secepat ini..
now i can sleep dengan lenanye :)
nite all...


- que sera sera (2) -

sometimes xsme pasal kite yg kite akan share ngan orang rmai kan. maka lahirlah entry ini lg skali. sorry xdpt nak bg org rmai baca. ceihh bajet mcm rmai sgt la kan yg nak baca...muahaha.
ok..mesti ade yang ckp nape nak buat blog klu xnk bg orang baca. reason i..i buat blog utk i simpan warna warni hidup i kat cnie. nape i simpan kat cnie..xsimpan kat diary yg i sorg2 ley baca plak sbb kat cnie mcm menarik nak tulis2. nmpk la warna warni sket n kat cnie bley becerita smbil letak gmba. so xla boring sgt. ok..itu la sbb2 nye...


- colouring contest -

colouring contest memang da sinonim dengan zaman kanak-kanak. zaman kanak2 yg comel dulu ade la parents i anta masuk colouring contest tp xde maknenye nak menang kan..xde seni dalam diri ni..huk3..
semalam abg n kak aida anta double A masuk colouring contest. ni 1st time double A masuk colouring contest.
masa registration..
start pkul 2.20..registration pkul 2..kul 1++ cmtu kitorg da smpai. punye la semangat kan..semangat nak tuuuttt.*cter dlm entry yg lain*
lepas da register kanak2 comel ni pun da ley masuk dewan..nak settle down diorg sme.
tgk la si alany..die mcm nk picnic je..
orang lain x start lg..alany die da start colour dulu...xcited betul...
ni la ape yg diorg kena colour...1 for aleia..n 1 for alany..
kakak n senjata senjata die. masa nak gerak from umah abg ckp bawak colour mcm orang pro je diorg ni bwk..mcm2 colour la ade..
ok...da start...haziq pun join skali..alany bukan main lagi..siap menerap n kaki terangkat. kakak ms ni die mcm slow2 je..baru nak warming up. lepas tu die mcm x start nk colour sbb kitorg tgk2 die..
masa competition da start parents xley ade dlm dewan..so kitorg kat kuar la kan..lepak smbil buat ape2 yg patut.
ni plak sementara tunggu result. ade health talk utk budak2 ni..
lepas tu sesi amek gmba..
ni sme kanak2 yg masuk..
lepas tu baru sesi bagi hadiah. sme kanak2 pun dpt hadiah..goodie bag.
ok..ni hasil dr kanak2 4 thn.
itu hasil dr tgn aleia taw...waaaa..xsangka aleia ley dpt no 2. terel anak sedara i ni. colour dengan penuh cermat. xsia-sia bawak colour mcm org pro.
kakak n hasil tangannye...happy je die...of coz la kan..da la 1st time masuk...lepas tu menang lak..
kakak again...
masa tengah tgk hasil colouring sme pemenang ni adik tanye...mane adik punye..mana adik punye. muka adik x puas hati je sebab die pnye xde. adik ni comel betul. xpe k adik...next time kite cuba lg. kena practice adik colour2 la lepas ni...


- random post -

since khamis ari tu all flights from dublin airport cancel due tu volcanic ash. ari ni da ahad..all flights still xdpt operates mcm biasa sbb keadaan still x mengizinkan. kesian orang yang nak travel..tergendala program diorg.
bile da jadi benda2 cmni baru la i start nak bayangkan ape perasaan orang-orang yang betul2 kena travel ke tempat lain utk urusan penting mcm nak balik tengok family yang sakit ke ape. mesti masa tu stress x ingat sbb xdpt nak balik. i xdpt nak bayangkn if i dlm situation tu. hopefully benda ni akan back to normal dengan cepat. susah jgak bile benda ni belaku. bukan ireland je yg kena...most eu country plak tu.
ni i ade jumpe 1 artical kenapa volcanic asg tu bahaya untuk planes. i jumpe artical ni kat website ryanair. ryanair isnin ni baru operates mcm biasa.

bila i baca artical ni br i tringat yg i penah tgk air crash investigation pasal volcanic ash ni. ayah ske tgk aircrash investigation..so i pun join sekaki. dulu ibu selalu ckp xyah la tgk..ibu xske sbb nnt bile naik flight die kata terbayang2 plak. tp ayah ttp gak tgk..dah mmg jiwa ayah kot..puluh2 tahun hidup ngan engine planes
oohh ye..i try bukak video ni lepas i post..tp xbley. sape nak tgk video ni sila pegi ke google video..then search Aircrash Investigation-British Airways Flight 9. Nanti dpt la tgk video ni. xpun..try bukak link ni..kalau boley la kan..
http://video.google.com/videoplay?docid=-5620835202130688048#
## esok ade org tu nak pegi holiday. pesanan utk awak..have a safe journey k. jgn lupa baby kanggaroo i taw taw. awk bernasib baik bukan holiday ke cnie...klu x tergendala la prog awak. take care..


- que sera sera -



- plan b -

girlfrens i sekarang ni tgh dilanda exam fever . final exam is coming...so tetbe ari tu datang idea nak give diorg something sempena nak exam. nak order cuppies yg cute miut. 3 tempat i request tp 3-3 tempat tersebut xamek order tarikh yg i request tu. pg semalam tbe2 ting ting..dtg idea baru..nak belanja diorg mkn2 je la..
belanja sempena diorg nak exam..
belanja sempena diorg da bnyk tolong menguruskn hal2 yg berkaitan yg perlu diuruskan kat campus...
belanja sempena enony punye bday on 10th april ni..
n lastly ade lg..sempena bday kamu jugak.
ni sme plan last min..ingt semua yg dijemput dpt join...tp kak sya n dira xdpt join. kaksya ade kat umah kwn die n dira plak berdating ngan kekasih hati.
lokasi kejadian: sate kajang hj samuri
kenapa satay kajang?? sbb masa tu i tgh pk psl satay..
peserta peserta perempuan: lynn(puan organizer) n wani(bday girl)

peserta peserta lelaki: muz(en organizer) n suhail(bday boy)
bergamba dulu b4 makanan smpai...bday girl tlg amek gmba..
30 cucuk satay ayam. weiihhh..sikit gler korang mkn k..aku rs muz n suhail mesti xkenyang...diorg kan tank besar..hehe
ni abg waiter tlg amek kn gmba ber4..
ceihh..pndai2 je i teka..mcm la i ade kat tempat kejadian kn. lynn kata die da reserved 1 tempat i..tempat i nun disebelah wani n incik bunny. eahhh..mn plak dtg bunny kat ctu kn.
ni plak mee bandung bday gurl punye...
lepas makan amek gmba lg...
cakkkkk...hi koranggg..
licinnn..secucuk je lg tinggal...
hey kamu...ckp fon ngan sape tu...kekasih hati ke?? muahaha
masa i tgh on fone ngan lynn die tanye last secucuk satay tu i nak suh sape yg mkn..emp...sape eah..sape eah...
lastly i pun x taw ape yg diorg buat...klu tgk caption gmba kat fb lynn ckp diorg lat talilat..
bday boy kalah...so bday boy kena mkn..
lynn ckp sape mkn last die dpt wife solehah..semoga kamu dpt wife yg solehah k..
tapaw time...
disebabkn kak sya n dira xdpt join..so diorg ni tlg mentapaw utk kak sya n dira.
10 cucuk satay ayam utk dira n 5 daging + 5 ayam untuk kaksya..
ok...itu je alkisah semalam...hope korang sme enjoy mlm td.
untuk yg nak exam...gud luck girls..c ya on august..
untuk bday girl...happy bday in advance. thn ni celebrate bday ngan ehem2 ke...hohoho. semoga berbahagia selalu k..
untuk muz..selamat bekerja..cpt2 kumpul duet nak kawen. boley masuk meminang lynn cpt2..hehe
untuk bday boy...congratz thesis da siap. semoga murah rezeki n semoga cpt dpt keje n makesure keje area kl selangor. br la senang nk belanja i ms i balik nnt..hehe. selamat berholiday jugak nnt..jgn lupe bwk balik kanggaro utk i k..
- the end -


- happy birthday -

kamu...happy birthday!!!

*kite curik gmba kamu from fb kamu...halalkn ye*
td pkul 12 *msia time* tgn kite ni da gedik2 nk wish bday kat kamu tp xtaw np lastly xjd send msg..
ok...sekian sahaja ucapan pendek dr kite k...ucapan panjang kat tempt lain..off record..hahaha


- easter -

Easter, telur and rabit...i x pasti ape kaitan ketiga tiga benda ni. Actually malas nak amek kisah sgt...tu yg xtaw ape easter tu. Yang i taw sejak 2 menjak ni banyak jual choc yang rupa die berupakan telur..bersepah sepah kat kedai jual choc tu..
ohhh yee..rabbit kat bawah ni comel ok...rs mcm nak hugs2 je si rabit ni..org yg kat rabbit tu pun comel jugak kan kan kan...ahaaaha..
ok ok..stop perasan :p

actually td ms aleia amek gmba ngan rabbit ni tbe2 i pun tergoda nak amek gmba...tu yg hasilnye gmba ni + keyrings. skrg..ape2 yg bley buat keyring usually i mmg akan tergoda nak buat. xpe la...lepas ni buat collection keyrings yg ade muka sendiri...rs seronok tgk ade muka sendiri kat keyrings tersebut..huhu
ok..habes cter psl easter egg and rabbit. i kena tdo..ngantuk n penat. penat ukur jalan n penat membeli belah. oohhh...suke suke suke...suke ape...suke shopping :p
sebagai penutup saje i nak bg taw auntie anne's br bukak kat blanchards. td mkn sikit sbb still ngah kenyang. next time boley layan lagi. krispy kremes xnak bukak ke?? nak krispy kremes plssss...
ape ni..ape ni ape ni...perlu ke nak btaw psl2 ni. mind ur own business.
gudnite~