- day 3 -




seronok dapat dating hari2. x sia2 la selama ni xjumpe berbulan bulan :p

tp kan..lps sebulan ni mesti jd sangap balik bile nk kne tempuh berbulan2 lg utk jumpe balik. huaaa..xsukanyee. okey2..xnk pk n xpyah pk. baik pk esok nk pkai baju ape..muahaha. okeyy..itu tipu je. i xpnah pun pk nk pkai baju ape berjam2 b4 kuar. selalunye ms nk siap baru tgk bj n main pkai je baju mn yg sng nk capai.

okeyy..da ngantuk..thats all for today. Merry Christmas to those who celebrate it.

- Posted using BlogPress from my iPhone


- day 2 -

it's gud to b with famly n him.



today, we really had fun. pg2 lagi da kuar main snow..buat snowman n main snow lagi smpai lebam.

looking forward for tomorrow pulak.

psssttt: ily!!


- Posted using BlogPress from my iPhone


- morning -

this time snow lagi worst than yg dulu.

alhamdulillah ibu ayah Suhail n adik da smpai Dublin port. now diorg otw to bus station. kitorg pun da otw to bus station nk g amek diorg.









sebelum gerak td 20 min abeskn masa nak clearkn ais. beku tgn walaupun da pkai glove.

- Posted using BlogPress from my iPhone


- ajal maut telah ditentukan allah -

setiap yg hidup pasti akan pergi menghadap allah bila telah tiba masanye.

sebulan yang lepas...uncle kesayangan(pakngah salleh) telah meninggalkn kami secara mengejut. ajal xkira tua muda sihat x sihat. kalau tengah2 sihat tu kalau da smpai masa sekelip mata je boley sakit n pergi tinggalkan semua. macam pakngah i. mula2 demam biasa. then demam panas. bile demam terlalu panas ade virus attact die pulak. itu sme kite xsedar. sedar2 je virus da attact otak. dalam beberapa hari lps tu je pakngah i da mula start xkenal orang..xingat pape n kalau dengar cerita orang yg tengok keadaan die mmg keadaan die sgt kritikal sbb mcm org da x...x sanggup nak tulis. at one time tu die smpai kena ikat kat katil. xdpt bayangkn bertapa terseksa nye die. then die comma  seminggu dua cmtu. ms tu doc ckp da xde harapan. brain damage la bagai. lastly pakngah pergi meninggalkn kami semua. sedih sgt...xdpt nak tgk pakngah buat kali terakhir. hanya doa dari jauh yang dpt mengiringi die. ape pun...kami redha permergian die dari die terseksa mcm tu.

last week pulak..pakcik(paklang) lagi sorang meninggal dunia. paklang sakit. xingt ape nama penyakit die. tp something yg buat perut die jadi besar. lebey kurang mcm tu la. then ni baru dapat berita l 1 kematian famly terdekat. opah(sebelah ayah) pulak telah meninggalkn kami. 

dalam masa 2 bulan 3 org yg terdekat meninggalkn kami. berat sungguh dugaan yg diberikan.

ayah still xtaw berita pemergian bonda tercinta. pagi esk baru kitorg nak bagi taw ayah bila ayah da selamat smpai cnie. xnak bagi taw skrg. xnk ade perkara2 yg xdiingini berlaku. ayah masih tengah penat + stress after 3 days punye perjalan n masih xsmpai destinasi yg dituju. hopefully esok ayah tabah dengar berita ni.  yang pergi tetap akan pergi. yang hidup masih perlu teruskn kehidupan.

semoga arwah2 ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.

al fatihah




- gud news + bad news -

alhamdulillah...

ayah ibu suhail n adik safely arrived at man airport @3.08pm. itu gudnews. bad news plak..flight from manchester to dublin yg sepatutnye pkul 7.15pm tu cancelled plak. komfem diorg frust sbb xdpt smpai dublin mlm ni. 

nasib baik ade backup plan...booked coach+ferry. tp lambat la sket smpai. pagi esok 6.30 br smpai. hopefully naik coach n ferry ni ok la.

ayah, ibu, suhail n adik..semoga dapat tahan kesejukan kat manchester tu sementara nak naik coach pkul 8.15pm tu. risau ni...da la diorg xde proper winter clothes. 

ya Allah..ko lindungi la mereka. 


- Bonjour -


selamat datang ke kota romantica de amor(berangan je la ko yan). kota mana lagi yg romantic kalau x kota paris kan. itu org yg ckp..bukan i ckp. kenapa org kata paris kota romantic pun i xsure. 7 thn yg lepas i penah jejak kaki ke kota romantic ni tp at that time baru sweet 16..xmengenali lg erti romantika2 ni. masih budak hingusan la katakn..

EI520

.
.
.
.
.
.
.
.
.

EI520 tu sepatutnye membawa i, suhail n syikin pagi td ke kota romantica de amor. tp malangnye i sekarang masih lagi didepan lappy n masih di dublin. ahli rombongan ke paris x cukup..maka terpaksa la cancel trip to paris. burn tiket kami ke paris tu.
.
.
.
.
.
.
.


Syikin n suhail sepatutnye semalam pagi da smpai dublin. tp selepas 30 jam...diorg masih lg xsmpai. due to weather yg teruk ni(snowing merata)..diorg stranded kat doha since Sunday. kesian...tp syukur jugak stranded kat sn dr stranded kat heathrow. 

tgk BBC x? 

heathrow da jd mcm kawasan penempatan mangsa2 banjir. kesian sgt tgk diorg. dah la nak raya(xmas)..masing2 sibuk nak balik kampung..tp flight sme cancel plak. 



kesian kan. tdo merata-rata. atas lantai je. aluminium foil buat selimut. xdpt nak bayangkn tdo atas lantai dengan temperature mencecah -10c. mmg terseksa. 

yang ni pun kesian jugak...


nak kawen tp flight delay. klu korang nak kawen tp xdpt balik sbb flight delay n thats the only option korg ade(no road transport)..confirm meraung kan. dah la kenduri kat malaysia tu meriah.

ape pun..syukur sgt syikin suhail ibu n ayah x alami nasib yg sm mcm org2 yg stranded kat heathrow. ms diorg stranded kat doha accommodation n makan minum semua airlines yg tanggung. hotel da la dpt 5star..makan minum sme sedap. nasib baik sgt.

now diorg dlm flight to manchester. kitorg mintak diorg tukar flight ke man. smpai manchstr pkul 3.15pm. dr manchester flight diorg to dublin pkul 7.15pm tp maybe kemungkinan flight tu cancel jugak sbb dublin skrg heavy snow. mencurah2 turun. airport dublin pun da tutup smpai pkul 5. klu snow xbehenti xtaw la nak kata ape. 

backup plan. diorg kena amek ferry je mlm ni klu flight cancel. dah mcm amazing race. lari sana lari cnie.

ape pun...i doakn semoga parents i n adik n suhail dpt smpai dublin mlm ni. no more delay2 da. korang pun tolong lah doakan k.


## pict dlm en3 ni sme dailynail.co.uk punye. harap maklum  


- snow snow go away..come again another day -

current temperature: -10c




Encik snow..please please..I merayu..dont come again today. kesian la kat mereka..kesian la kat I..kesian la kat kami.

- Posted using BlogPress from my iPhone


- dah dapat yang diidam -

lega da dpt ape yg diidamkan. mengidam mcm perempuan mengandung. mcm je..bukn betul. baca betul2..kang xpsl je

ini la yg diidam tu. sagu gula melaka..



I taw xde rupa sagu gula melaka. sbb tu awal2 I da bgtaw ni ape benda. rupa xpenting..yang penting rasa kn. puas hati dpt makan. skrg da mkn boley tdo. tdo je keje. dah la ari ni sehari dah membazir masa. satu hari xusik keje office. email lgsung x bukak. komfem berderet dlm inbox tu. takut nk bukak.

mimpi ngeri la i mlm ni nmpk gayanye... nite!!

- Posted using BlogPress from my iPhone


- 55 hours to go -

dup dap dup dap dup dap

excited + berdebar okeyyyy!!

excited sebab nak jumpe ibu ayah n adik. okeyyy...yg ni dah 1000 kali bnyk kali dah bg taw. 



berdebar plak sbb nak jumpe encik ehem2. dah 4 bulan xjumpe..tbe2 mcm malu2 plak nk jumpe...ahakksss..gedix la ko kan yan.


malu tapi mahu..hahah. 

bile tgk gmba tetbe2 hilang rs neves n malu tu. nmpak gaya mcm kena tgk sme gmba bersama si die untuk 55 jam yg akan datang ni. phhhewwww...siap kira jam lg.

dear incik suhail, selamat berpacking. xpayah la bawak baju smpai 1 almari okeyyy...hahaha..sempat lagi nak perli nih. bawak la untuk survive seminggu then lepas tu ayuh lah kite berboxing bersama2 semasa boxing day nnt.


- gift voucher -

wootttt wootttt. rezeki jgn ditolak.



eleihhhh..dpt €5 pun nk kecohkn I ni.

€5 pun jd la..boley buat bekalan utk boxing day nnt :p

psssttt..saje taw DP ni nk menggoda I..huk3.

- Posted using BlogPress from my iPhone


- stress -

bila i demam..selera makan i akan berkurang

bila selera makan i berkurang...i mmg xlalu nak makan

bila i xlalu nak makan...i akan lapar

bila i lapar...i akan jadi monster

bila i jadi monster...sme benda pun akan jadi x kena

bila sme benda pun jadi x kena...i rasa nak marah

bila i rasa nak marah tp xdpt nak marah...i will stress

bila i stress...terjadilah kejadian mood yg berpusing2(swinging)

bila mood swing...i lebey suka diamkan diri

bila i diamkan diri...i akan menjauhkan diri dr rmai org

bila i menjauhkn diri dr rmai org...i akan kurang berkomunikasi ngan org

bila i kurang berkomunikasi ngan org...i akan update blog

bila i update blog...hilang sket stress

.
.
.


okey tamat

nak tido..encik demam kembali menyerang


- tips tangani fb yg makin sexy itu -

sme org pun xsuka/benci dengan layout fb yg bajet best tu kan

i've an idea
.
.
.
.
.
.
.
utk mengelak dari satu dunia(mutual fren) kite nmpak ape yg kite comment kat status org/comment kat gmba org/post kat wall org/ape2 je yg seangkatan dengannye, silalah delete setiap satu activity kat wall korang tu. so dengan secara lansungnye xde sape la akan nampak ape activity korg kat fb. 

.
.
.
.
.
.
.

simple kan. budak skolah rendah pun boley pikir. tp benda yg simple ni la kadang2 kite x terfikir



- fb yg makin sexy -

benci la dengan fb yg baru ni

habes sme nak tunjuk dekat wall. hilang privacy. bajet cantik sgt la buat cmtu kn. buat orang lg menyampah lg ade la. tp menyampah2 pun itu jugak la yg i duk mengadap kn..huk3. 


- ida ohhh ida -

life is full of surprise

.
.
.
.
.
.
.
.

.

tambah2 lg dengan kehadiran kawan2 yg mmg suka buat i terkejut beruk manusia

tengah2 melayari fb(tgk news feed) tbe2 tetengok album someone bertunang. dengan semangat i trus click that album.


hampes... bertunang x bg taw. tup2 publish gmba terus. mcm ni la kawan kn. korang mmg terbaik :p

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dari dulu smpai sekarang mmg la kwn2 i ni selalu buat surprise(termasuk i). dulu2 selalu buat surprise birthday celebration...skrg masing2 buat surprise lain pulak.

who's next???


yg tgh2 da selamat dah.

so...mengikut firasat tuan punye blog..next of coz la yg mengapit yg tgh2 tu...saffa or yani..ngeh3.

yg oren tu adik...so die last skali. xbaik langkah bendul org kata kn.

ape pun...congratulation ida. terjawab sudah diantara kita siapa  yg ikut jejak langkah ana. skrg..excited plak nak tgk siapa yg ikut jejak langkah ana n hang plak.

- tamat -


- pengsan -

korang penah pengsan x?

dulu ms xpenah ade pengalaman pengsan slalu i tertanye2 cmne pengsan tu. ape rs die. then bile dah terkena skali..br taw pengsan tu cmne.

kisah pengsan - 1
masa tu kanak2 lg..umur baru 17thn. 17thn tu kire kanak2 la lg kn...baru lepas spm. ms tu I demam. demam panas la jugak. disebabkn demam tu satu bdn I rs skt..skt sendi2 kot. memandangkn hari tu opah kesayangan ade kat umh I pun nk bermanje2 la ngan opah. suh opah urut badan2 I yg skt ni. then opah kata klu nk suh opah urut g amek minyak gamat n kain batik.

I yg xlrt2 ms tu pun dgn menurut perintah bgn la nk g amek kain batik kat bilik Ibu. x ingt plak np opah nk kain batik tu. tp I pun ms tu x bnyk tanye. bgn je trus nk g bilik Ibu. I bgn n I jalan then I rs I tgh nk tekan switch lampu bilik Ibu. I rs da tekan. tp klu korang nk taw I xsmpai bilik Ibu pun lg waktu tu. rupenye da pengsan sebelum masuk bilik Ibu. sedar2 je opah tgh tolak bdn I. n bile I sedar je badan I tarik. alaaa..xtaw cmne nk explain..yg I taw skt. die mcm kejang2 pun ade gak. opah pun kelam kabut panggil ayah n Ibu kat luar yg br nak naik kete. Ibu pun ms tu masuk balik umah dgn kelam kabutnye tgk ank die yg tgh tarik mcm kena sawan..muahaha. diorg amek minyak panas n sapu kat bdn2 I tgn2 kaki2 I sme sambil urut2. then mcm da lega ayah pun angkat I masuk dlm kete anta kat hospital. tamat sudey kisah pengsan 1.

kisah pengsan - 2
baru sekejap td. jgn xpecaya...td pengsan..skrg lepas pengsan masih sempat nak update blog. muahahha...xde la lepas bgn2 dr pengsan terus ngadap lappy n update blog. sempat jugak la mengadu2 dlm tepon dulu...then lepas ngadu2 dlm fone sempat nanges sorg2 sbb sedih bile mengenangkn nasib. then bile da ok br amek incik apple n ngadu kat blog lak. nak hilangkn sedih.

ok...kisahnye cmni. td lepas makan ubat trus i baring2 balik atas katil smpai tetdo. then bile bgn tdo rs mcm da xdemam lg dah. i pun bukak la fb tgk news feed. tgk dr fone je ms tu...sbb tgh xlrt2lg kn. then tbe2 rs eah...da mlm..gelap. so i nak bukak la lampu. then trus bgn n nak tekan suis lampu bilik. tbe2 bile tekan je suis lampu bilik x on2 jugak. pelik okey. pastu i rs i mcm tgh pk2 lg psl lampu bilik ni terbakar ke ape kn. then tbe2 tersedar tgh baring kat lantai depan pintu bilik. pastu pk balik. cmne aku ley tdo kat cnie. bukan td tdo atas katil ke. xkan la i tdo buas sgt smpai tegolek2 smpai depan pintu. kalau tegolek2 pun xkn la siap boley pusing 180 deg plak kn. then mula pk ade hantu angkat i ke....tetttttttttttt..itu mmg mengarut. then i pun recall balik td i nak buat ape. pastu br ingt kejadian nak bukak lampu tu. pastu baru terpikir yg i telah memengsankn diri td kot. scary uhhh pengsan sorg2 kat umah. buatnye jd mcm dulu bgn dr pengsan trus tarik satu badan la bagai..xpasal2 mcm kena sawan sorg2.

tamat sudah kisah pengsan versi org tgh sakit. entry pun sakit2 je. hidup segan mati x mahu. ape ntah yg i merepek ni. dlm2 demam pun gigih nak membebel kat blog. ms tgh sihat dulu xla rajin cmni.

ok bye


- Posted using BlogPress from my iPhone


- wishlist -

dikala sme org sedang sibuk buat wish list 2011..i pulak sibuk buat wishlist lain. tinggal bape hr je lg ibu ayah adik n suhail nak dtg. so ni da smpai saat2 genting nak pesan ape2. kang terlambat pesan ade plak yg tertinggal.

benda yg i nak sangat sangat sangat..


spicy chicken mcdeluxe la. all time fav. mmg mengidam yg ni sgt2. walaupun br 4 bulan x makan...tp rs mcm da 4 thn x makan. so suhail...tlg la jgn menghampakan i okey. bwk la 2 3 4 yg ni pun..i mampu habeskn sorg2 i.

lagi bagus kalau ade yg double..


kalau xde yg double ape kata u je yg usahakan jd kn die double..haha.

then, selain burger diatas..i mengidam yg ni..


lastly ini...


kelopok lekor maaaa.

semalam dpt text dr si suhail ckp keje2 die kat terengganu da siap. so ari ni da nak balik kl. i ape lg...ms tu jugak terus reply text die ckp nak keropok lekor. kalau x pasal keropok lekor mmg slalu je reply text die lmbat..ahahhaa. kantoi disitu. mintak ampun bnyk2 k u :P


okeyyy..kalau makanan tu je kot. xley nak kirim bnyk2 sbb brg selain makanan pun bnyk jugak. itu sme hasil dr teronline shopping. bahaya betul online shopping ni.  

** sme gmba2 dlm en3 ni adalah hasil drpd operasi menggoogle **


- kalis hujan kalis snow -

3 4 5 bulan yg lepas mmg i da kurang membuat collection gmba yg smpai boley memenuhkan HD lappy ni sbb camera olympus yg berusia 2-3 thn tu bile kite amek gmba blur je gmba die. buat la cmne pun tetap blur. kadang2 fedup nk amek gmba smpai tu la jdnye..xde gamba lgsg atau amek la 1 2 keping sebagai syarat kenang kenanan dengan menggunakan cik epal
.
.
.
.
.
.
.


tp smpai bile nak guna cik epal kan. xkan nak amek gmba beribu2 keping pun nak guna cik epal. dah la end of dis year sekarang bukan da hujung thn ke ade bnyk trip..

.
.
.
.
.
.
.
.
.

disebabkn masalah i ni besar sgt smpai masuk2 dlm mimpi la bagai ini tipu..

maka lahirlah la baby baru dlm kamus hidup i

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaaaaaa......



baru berusia sebulan lebey sikit je. 

waterproof, dust proof, shock proof, freeze prooff n ape lg proof pun x taw la. bg i...waterproof pun da cukup sbb kalau hujan ke ape xde la risau sgt nak begamba.



so lepas ni...hujan ke ape ke...aktiviti photogediks tetap boley diteruskn...

1st trip guna camera ni...seminggu selepas lahirnye camera ni..


hehhhh...apsal gmba ni jadi panjang semacam plak.






psssssttt: cik syikin n incik suhail. cepat dtg...br la i ada geng nak berfotogedix nnt...

- tamat -


- giant snowman -

last week incik snow mmg mencurah curah turun. ade 1 malam ni tbe2 abg i ckp jom buat snowman..lebey kurang mcm tu la die ckp. so pergi la kitorg 2 beradik + si kecik alany ke padang belakang umah tgh2 malam. gler x gler la...pukul 10 mlm baru turun nak g main snow. mmg sejuk x ingat la time tu..tp gigih jugak nak g buat incik snowman..

operasi menggulung incik snow..


nak buat snowman kena gulung snow tu utk buat snowball..


da jd besar sket snowball kitorg..


penat weyhh nk gulung benda alah ni...punya la berat x hingat. bile da besar cmni 2org kena tolak die. kalau sorg x begerak la benda tu...xpun gerak seinci dua boley la.


haaa...pancit terus abang i nak menolak benda ni. org ckp sudah2 la tu..da cukup bsr...tp die nak gak buat besar skit lg. kecoh gak la kitorg kat bawah mlm tu. jiran2 kuar kat balcony tgk kitorg. glamer kejap..ahakkss


tengah tengah buat tu snow turun lagi. 



besar kan??

ni la hasilnye snowball kitorg..2 bijik kesemuanye. 


yg kecik sikit tu kitorg kena angkat die letak atas yg besar. tp sbb die terbesar sgt..maka kitorg xlarat nak angkat die. mmg berat...sumpah x tipu. so kne la gulung lain. buat kecik sikit.

n lastly...ni la hasilnye...


our giant snowman..


kenapa giant?? sbb die lagi tinggi n besar dr abg..haha. bangga sekejap sbb ni 1st snowman yg wujud belakang umah. disebabkn snowman ni la esok tu jiran2 sme pakat duk turun jugak main snow n buat snowman. so esok nye tu giant snowman kitorg dah ade la kawan...



eahhh...abg memang dengki kan...saje amek gmba i sme xclear. 

marilah kite peluk encik snowman kita ni supaya die rasa disayangi...muahhhsss2...syg incik snowman...euuuwwww


kan da ckp...snowman lg besar dr abg...


incik snowman...sila tinggal kat bwh baik2 ye...


now after 1 week...snowman kitorg da x rupa snowman. die da start mengecil. mata hidung sme da jatuh. tinggal je la badan n kepala yg da start mengecil tu. Hopefully betahan la die smpai ibu ayah dtg nnt. boley la nak tunjuk incik snowman kitorg yg da xde mata xde hidung n kepala kecik tu kat diorg sme.


- rindu la -

tgh tgk lagenda budak setan yg series punye. every week..setiap kali tengok farid kamil setiap kali tu la teringat kat die. apesal ntah..nak kata muka ade iras2..xjugak..jauh panggang dr api. tapi bile tgk mesti tebayang2 farid kamil tu die jugak2. 

bila farid kamil bercakap..terbayang die tgh becakap ngan i..bile tgk farid kamil senyumm..terbayang die tgh senyum kat i. pendek kata..ape farid kamil buat..sme tebayang die la. hahaha...okeyyy...sila gelak kan i. gelak la puas2 okey!!


.
.
.
.
.
.

minggu ni..incik ttm kena pegi site. seminggu ke terengganu. kenyir kot. bile da pegi site...mmg susah la nak contact. line kat terengganu tu mcm ape ntah. bile call kejap2 x dgr. kejap2 xdgr. hilang mood nak becakap. tp xpela..xbley ckp pun redha je la. kumpul je rindu bnyk2 seminggu dua ni. 

auwwww..xsaba la nak jumpe. excited sgt2 okey. da bebulan2 xjumpe ni.

 - 12 days left -


- turn sape plak lepas ni -

bulan 11 n bulan 12 ni bersepah2 kenduri kawen kan kan. menjelang nak weekend je susun jadual siap2 nak g kenduri kawen yg mn. ade yg sehari smpai 2-3 wedding die nak kena attend. mesti korang sme kenyang makan nasik minyak. baguss..jimat duit. xyah nak masak..xyah makan luar. 

tp i dpt bayangkn bila da bnyk sgt attend kenduri kawen komfem da x lalu nak mkn nasik minyak. kan best klu g kenduri kawen yg x buat nasik minyak. jamu la nasik ayam ke..nasik lemak ke.. spaghetti ke sebagai main menu..ahaaakkss

eahh..korang penah ke g kenduri kawen yg ade menu2 cmtu. kalau ade bagus la. i je la yg ketinggalan zaman xpenah attend kenduri kawen yg ade menu2 cenggitu. 

al maklumlah...da lama sgt x pegi wedding org. wedding kwn2 yg setahun kebelakangan ni n setahun akan dtg mmg xdpt la i nak attend. dah bnyk sgt yg i terlepas. 

masa x dpt attend big day bestfren or org yg rapat2 ngan kite mmg la terasa sgt2.

mcm last year...my twin tlh menamatkn zaman bujang die dulu sebelum i. eceeihh..sejak bile ntah ade twin. okey fine..bukan twin yg duduk dlm perut sm2 tu. twin selepas dilahirkn. membesar sm2.


masa kecik2 bile membesar sm2 tu slalu berangan nnt kalau ana kawen..yan nak jd pengapit ana. xpun...kalau yan kawen..ana jd pengapit yan. xpun...kite nnt kawen sm2 k. haaa..mmg selalu berangan mcm tu. smbil main kawen2 smbil berangan2. tp last2 bile da besar bile die kawen dtg kenduri pun x. sedih betul. tp ape nak buat..jarak membataskn segalanye. ni la antara wedding yg ralat sgt bile xdpt pegi.

then ade lagi. wedding bestfren kat ukm. ana jugak nama die. org nama ana agaknye mmg sme kawen awal kot. eah...23 kire awal x. kalau bagi i...23 tu kire awal la jugak atau dlm erti kata lain..kawen muda..haha.

ana yg ni...xde angin xde ribut..tuptup ym i ckp bulan depan nak betunang then 2-3 bulan lg nak kawen. hamboii..laju je sme nak kawen. da jodoh kan. kawen je la k.


yg ni pun i sedih x dpt nak dtg. oleh sebab sedih sgt xdpt nak datang..i siap anta wakil ibu ayah suruh dtg2 jugak wedding ana yg jauh nun kat kelantan. siap bagi duit minyak tol + hotel lg kat ibu ayah sbb nak suh ibu ayah pegi jugak2. 


then...kak sya plak kawen baru2 ni lepas raya.



againnn...xdpt attend wedding org2 yg sepatutnye i kena pegi. tp xpe..ms kak sya tunang ari tu i sempat pegi sbb kebetulan ms tu balik msia..so mmg amek kesempatan kena pegi jugak2 kaksya betunang walaupun terpaksa redah karak utk ke kuantan. ini la semangat yg kite nak kan...eceihhh. 


yang ni pengantin baru. panas lg ni mcm pisang goreng panas. br selesai majlis diorg last week




yg pengantin lelaki tu kawan sekolah rendah i. lepas skolah rendah lost contact. then bile da final year kat ukm br kitorg contact2 balik. contact2 balik thru blog. husband n wife dua2 blogger. bagus..nnt anak pun ikut jejak korang.

haaa..ni la diantara kawan2 lelaki i yg kawen awal. sape ckp lelaki xboley kawen cpt2. ni ade je ha. da smpai jodoh kawen je la kan. ye x cekodop sedap?? cekodok sedap tu nama blog die. mmg terasa nak makan cekodok kalau bc blog die. agaknye ms kenduri die ari tu korg agak2 ade x die jamu cekodok. menarik gak tu kan..


nexxxttt...turn sape lak??


xkisah la sape2 pun. yg penting bukan lynn..bukan wani..bukan iylia..bukan intan..bukan safa..bukan yani n bukan ida. 


korang2 sme yg i list kn tu mmg xdibenarkn kawen selagi i xbalik. tunggu i balik..br boley kawen. hahaha...kejam kan. okey...itu gurauan semata2. klu da smpai seru korg nak kawen..kawen je la. nak buat cmne..mmg da xde rezeki i nak pegi wedding korang2 sme.


tp korang2 sme...sme taw...bukan yg kat atas tu je. klu nnt da tibe turn i smpai seru...jgn la korang2 sme balas dendam x dtg kenduri i nnt. i klu kat msia tu mmg akan gigih gak dtg wedding kwn2. ckp la kat mn pun...mn yg i x pegi lg. sabah sarawak punye wedding je i smpai lg. tu pun sbb xde yg invite lg. klu invite n i ade kat msia..i akan usahakn gak sbb sambil menyelam boley minum air. 


sob sob sob...tengah mengenang nasib.


- cute little snowgurl -

tahun ni incik snow datang awal sebulan. sgt x sangka incik snow dtg awal mcm ni. 1st day snow turun ari tu sabtu dua minggu yg lepas. mcm biasa la kn...bgn pg tgk fb dulu. bile tgk news feed..org duk update psl snow. trus i tgk kat tingkap. betul la..incik snow da dtg

.
.
.
.
.
.
.

1st day snow xde la bnyk mn pun...ade la ciput. nak buat snowman pun x besemangat lg. then da 2-3 hari tu bile hr2 snow..br la incik snowman boley nak hidup.

hasilnye..lahirlah cute little snowgurl


auuwww auuwww..comel kn our little snowgurl ni.

pakaian snowgurl: sponsored by double a :)