- Happy New Year! -

Salam everyone...lagi few hours Malaysia da nak masuk ke tahun 2010. Happy new year..semoga tahun 2010 memberi kite lebih bnyk kejayaan. Sekejap je 2009 berlalu...pejam celik pejam celik da masuk 2010.
Tahun lepas masa tahun baru ada la i membuat beberapa wishlist sempena 2009...hanye beberapa je yg dpt dicapai. yang x tercapai tu i bwk ke tahun ni la ye. aci x mcm tu? klu x aci pun i buat jugak sbb wishlist i..bukan wishlist orang lain.
mari kite riview balik wishlist i...
1st wish list i nak lappy bag. jgn gelak ok...1st wish lg sudah x tercapai. muahahaha. ntah ade ke x lagi lappy beg yg i nak tu sekarang ni. bnyk betul pancaroba untuk i nk dpt bag lappy i tu. i da jumpe yg bekenan dihati...yg mcm dlm gmba tu. tp malangnye masa tu i tengah tidak berkemampuan. bila i da berkemampuan, masa tu i tgh sibuk preparation abg nk kawen n xsempat nk g bli. lastly...smpai ari yg i fly ke cni pun i x g bli..so terkubur la hasrat i tu.
Wishlist no 2. I nak pegi holiday sekali pun cukup la. yang ni tercapai. bukan setakat sekali i dapat pegi. berkali kali i holiday tahun lepas. yang betul2 rasa mcm holiday masa pegi Sabah.
Then ade pegi Genting..yang g Genting tu plg best sebab the whole family pegi except si kacak abg adi.
Wish list ke 3. Degree da complete. tinggal x konvo je lg. xsaba nak balik konvo nnt.
Wish list ke 4. Mr right x jumpe lg. jgn ko tanye nape i xjumpe lg. masih belum berjodoh. bak kata orang lain...relax...u r still young..enjoy your single life.
wish list ke 5 nak join team takaful ikhlas. sudahh tercapai. i buat practical dengan takaful ikhlas. bnyk dpt ilmu masa tu sebab pak bos n mak bos sangat suka memberi ilmu.
wishlist ke 6 nak spend time yg betul2 quality time ngan gf gf sekalian. yang ini kena tanye gf gf sekelian. saya sayang mereka sgt sgt sgt
wishlist ke 7 nak shades baru menggantikn yg lama. tp xsempat nk beli yg baru..yang lama pun hilang seminggu sebelum dtg cnie. so nmpk sgt mmg kena bli yg baru. xbli lg shades baru sbb skrg winter. adalah sgt tidak memerlukan ianye. so kite tunggu nak dkt2 summer nnt k.
wishlist 8 i nak main snow. dapat dah main walaupun main ciput ciput je. sikit je dpt main sbb snow ade pun sket2. jadi la..dpt jugak nak sentuh2 sket2
Wishlist ke 9 nak bli travel bag baru. i nak kaler ijau mcm lappy i..tp x jumpe lg jugak. mn nak crkkk..tolong tolonggg
n lastly wishlist terakhirrrr...nak handbag baruuuuu!!! yeay!!yg ni baru tercapai last fewdays...da rembat handbag baru. bukan setakat handbag kena rembat...sekali dengan purse purse kena rembat.
so selesai la sudah wishlist 2009..kite tutup buku 2009. bukak buku baru..mn yang x capai lagi tu kite bwk ke tahun baru...
2010 - ada 4 lagi yg harus dilunaskan.
Happy New Year Everyone


- excited -

yeay!! my wish come true. alhamdulillah. hari ni dpt tgk snow. tgk je..main x sbb snow yg trun just lite lite je. masih x ckup utk buat snowman. jadilahhhh..sekian bertahun tahun i mengharap dpt tgk snow finally tercapai jugak tahun ni setelah kali ke-4 berada di bumi dublin ni.
seriouslyyyy...ade org tu mmg jakun gler. mlm td ms kak aida tgh msk ade org tu die keje tgk kete kat luar je usha nape atas kete-kete tersebut ade putih2..nak kata itu snow xpulak sbb xde pun nmpk snow turun.
masa ni la yg i tertanye tanye ape putih2 tu...
pastu xnk to be excited sgt i assume tu ice je la.

tp ble lepas mkn kejap2 i tgk luar..kejap2 i tgk luar. ade hati lg nak mengaharap snow turun. xsenang duduk malam td. pastu tetbe ade nmpk snow turun sket kat luar. so i kuar kat balcony ber feeling feeling kejap. xsmpai semenit punnn nak feeling2..cis. keciwa i...lastly pegi masuk tdo lagi bagus.

mlm td tdo not so nenyak ble terkenangkn snow je. pkul 3 lebih terjaga..pastu trus tgk kat tingkappp...mood down. kecewa lagi...

lg skali pg ni bgn je trus tgk tgkp...

yeayyyy!!! jalan da putihhh...excited gler trus angkat fone call ibu.

ckp kejap je ngan ibu sbb nak g snap snap pict. kata snow lite lite je..sebelum die mencair jadi air baiklah i pegi snap snap dulu. mana la taw lepas ni da xde harapan nak berjumpe lg dengan snow itu.


sekian..tu je la laporan dr i yg da lama menyepi.


- rindu -

heiihhhh..rindu kat blog i. rindu nak conteng conteng kat cnie. rindu nak merepek merepek kat cnie. rasa da lama sgt i abaikan blog i ni. nak kata bz..bz la jugak..tp sepatutnye masih ade ruang masa tuk blog ni. reason sebena bena i xmerepek kat cnie adalah sbb mood malas nak mengadap blog orked ni da datang kejap ari tu. tp ni mood rajin akan datang x lm lg kot. nnt klu ade kesempatan i cover balik ape2 yg patut k.
mlm ni mood rajin ade tp i plak x larat. baru balik menuntut ilmu. skrg ni bnyk ilmu yg i kne tuntut. i rasa hidup jadi semakin lebih seronok. bnyk benda baru yg i blaja n i suka buat ape yg i tgh menuntut sekarang ni. dont woorryyy...i bukan tuntut ilmu ajaran songsang ke ape. i masih dijalan yg benar.
ohhh..penat penat penat.....nak tido nak tido nak tido...
zzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


- fiona x Factor remix -

sekarang ni suka sangat tengok video ni....alany yang baru 2 thn pun suka tgk video ni. u ol layankan je la...

ini klu tuan punye video tgk i upload kat cnie..mati la i...



- Princess Kebaya Contest -

demi rindukan nak memakai kebaya...i join PRINCESS KEBAYA CONTEST ni...
contest ni cik wawa yg buat...

rasanye syarat2 nye telah di patuhi...
gmba ni gmba candid yg diambil oleh incik Danial masa balik kg raya aidilfitri hari tu. Kebaya ni bonda i bli dekat bandung 2 tahun lepas n ianye da dipkai 2 kali raya. kebaya ni jenis kebaya ape i xpasti tp xpe..yang penting ianye kebaya kn.
ok...sape nak join ley click link ni...
Princess Kebaya Contest
-----------------------------
alamak...tetbe cik wawa tinggal comment ade tetinggal satu benda yg i xletak kat cnie. ok...kebaya yg i pkai ni jenis kebaya indonesia kot rsnye. i belasah je ni sbb i mmg jenis xtaw jenis2 kebaya yg ade kat dunia. i ckp ni kebaya indonesia sbb kebaya ni made in indonesia. :)


- sung hyun -

ade lg 4cd nak abeskan korean movie yg i tgk.
hero die sgt x hensem. dah la kurus kering...pastu tinggi plak tu..betul2 mcm galah. tp...walaupun hero die x hensem i tetap ske hero tu berbanding ngan lg sorg tu. i ske yg x hensem tu sbb personaliti die.
hopefully heroin cter tu pilih yg x hensem tu.
xsaba nak tgk ending...


- mission failed -

2 hari yg lepas i kan da bercita cita nak update blog tentang seseorang...tp cita cita x tercapai..i update blog dalam mimpi je. ngantuk x tertahan + abg i guna laptop..so i tdo je la...
pastu esoknye plan nak hibernate kat umah untuk update blog...tp x jadi jugak update sebab terkeluar umah plak. then ble balik umah da mlm....penat n ngantuk. oh ye...smlm sgt best..dapat mkn kfc n mcd. pheewiiitt..pheeewittt..dpt mkn mcd n kfc. tp tu berangan je. actually mkn burger pengganti kepada mcd i n mkn ayam goreng pengganti kfc i. ble plak nk dpt mkn kenny ni??
--------------------------------------
ntah ble dpt update tentang seseorg tu i pun x taw sebab mood nk cter pasal tu da terbang. kena amek mood tu balik baru dpt update. ble tu i pun xtaw.
kesimpulannye..mission failed.
nota kaki: ayat lintang pukang sebab nak cpt. ade lg 10cd nak abeskn korean movie yg i tgk. syoookkk woooo...


- cik sri siantan -

hari ni i telah dikejutkan dengan sesuatu soalan yang buat i rasa tinggggg...xtaw nak ckp ape. lepas tu rasa nak gelak guling guling sorang sorang. lepas tu n lepas tu n lepas tu n seterusnye bla bla bla..
hari ni juga i ade kawan baru...nama die cik sri siantan. siantan taw..bukan santan. tbe-tbe dengan cik sri siantan ni i rela mencerita serba sedikit hal yg i rasa xrmai orang taw. yesss rmai yg x taw sbb i malas nak cter. ade beberapa sebab yg i rasa i xperlu nak cerita kat semuaorg. kat blog..lg la i xkn cter..tp ni tetbe terasa nak cerita.
i ada kawan...kawan i tu nama die seseorang. ok la....nnt la i sambung...i nak g toilet.....muahahaha..kacau daun betul org nak berstory mory ni...