- once upon a time -

budak comot mana yg sesat kat blog i ni. tgk skali comot...ble i tgk bnyk bnyk kali macam comel la plak... :p
ni i masa kecik2...i pun xsure ms ni i berapa bulan..
masa ni i manja gler hokeyyy...sorang je anak perempuan la katakan. i assume masa tu mesti ibu ayah i seronok gler dpt i sbb atas2 i sme hero2 belaka...


masa i baby2...i ni kuat nangis yg amat sgt. ibu i ckp mmg susah nak jg i masa baby. tp xpe...ble da besar senang jaga :) *ayat last ni i yg ckp..bukan ibu* perasan la kononnye..
ini plak i x sure jugak masa umur i bape..maybe setahun lebey or 2 tahun kot..

ini da besar sket....

yg sebelah i tu kembar i. skrg i nak perasan i ade kembar plak :p nama die ana. die duduk belakang umah i masa kecik2..ble da besar die pindah. masa kecik i rasa die je la kawan i. kitorg slalu main masak2 sm. i jadi mak..die jadi ayah. pastu letak kerusi mcm duduk dlm kete untuk bawak anak pegi holiday smbil2 tu bawak segala perkakasan memasak kitorg. pastu kitorg slalu jugak ukur sape lagi tinggi. masing2 nak menang yg diri sendiri lebih tinggi. lastly ble da besar ni i jadi juara..

ini i main masak2 jugak...tp main ngan kakak sedara.

masa i kecik2...i agaknye mmg suka main masak2 kot. tu yg ble da besar jadi malas nak masak. kecik2 da slalu sgt masak..

pastu yg bawah ni i ngan kakak sedara jugak...
ble da besar sket i dapat adik. cisss..i ingatkan i ni anak bongsu..tp lastly umo 4 thn dpt adik. nak buat camne. i redha i x jadi anak bongsu n anak tunggal perempuan.
look..i tetap sayang adik walaupun angan angan nak jadi anak bongsu x tercapai..
kecik kecik lagi i da ada talent jadi penggayut telefon yg tegar. ble da besar habis bil fone melambung tinggi. pastu parents i mengamuk sakan sebab bil telefon tinggi...
ini masa umur i 6 tahun.
mak i masukkan i ke taski abim. tu yg i jadi alim kejap...
sekian sahaja kenangan i yg x smpai 1% i cerita kat cnie. dari sejak i lahir smpai umur 6 tahun..ni je gmba yg ade dlm lappy i yg i sempat scan. yg lagi bnyk2 tu i malas nak scan.

- tamat -



4 comments:

p R i n c E S s _ N said...

comel u time kecik..pose kt fon tu wajib kott dlu2..muahahaha...

Lifesaver said...

best tgk gambar2 lama2 ni

laila said...

heyyy ni kena masuk kontes baby comel i ni
tapi xbuka lg
tunggu buka nnt wat entry khas okeh?

Hanida Lavida Moss said...

u kecik kecik comel.
i kecik kecik macam anak keling. heh..