- jom genting -

genting! nntkn kemunculan kami ye...
we ol 1 famly + parents in law abg sulong i akan turun genting on 5th ni. we ol da bli vaucher masa matta fair utk 5 rooms. so far kitorg baru dpt booking 4 bilik..1 bilik lg x booking lg sbb 1 vaucher atas nm adik i. die plak xckup umo...so xley nk buat booking. hampeh btul sales girl yg jual vaucher tu..da taw adik i ni bwh umur ckp je la xley...letak la nm ayah i ke, ibu ke. ni g letak nm bdak bwh umo tu. then skrg da xley nak buat booking. lps tu kiotrg bkak website ade je promotion yg harga bilik cmtu. means klu xbli vaucher kat matta fair pun still ley dpt hrga yg sm. buat susah2 je g bersesak sesak kat matta fair tu.
hrga hotel 1 std room tu just 30 lebey cmtu je. low season...seronok la berjalan. hotel murah. lg pun 1st world mmg murah pun kn. xkisah la bilik kecik ke hape....janji ley tdo n mandi ngan selesa. bkn nak duduk bilik sgt pun. most of the time mesti nak spend outside.
kitorg berholiday kali ni semalam aje. masa suntuk...xley nak berlama-lama. plan genting ni pun main selit2 je. xckup ms sbb lps ni abg izal n famly da nk balik dublin on 9th. i plak akan menyusul selepas itu. so ms yg ade few days lps kenduri ni mmg xckup. masa mencemburui kami..nak buat cmne..
teringat zaman dahulu kala...lps wedding abg yg sulung je kitorg 1 famly turun cameron. kali ni turun genting plak. ade la org luar tanye i...perlu ke lps wedding nak kena g kemana-mana whole fmly. emp...utk keluarga kitorg perlu kot. kitorg ni adik beradik duduk jauh2 so ble skali skala jumpe tu nak la spend a quality time bersama-sama. lg pun lps berpenat lelah berganding bahu organize kenduri...xslhkn lps tu kite g berehat-rehat. lps balik holiday yg ini n masing2 da back to work n school baru la pengantin baru akan berhoneymoon. itulah keluarga kami..
i nak berhenti sekarang..mcm da bnyk je i membebel.
sekian~


3 comments:

p R i n c E S s _ N said...

nk jgk g genting.....

[z@ck] said...

last time pergi holiday kat genting..tp timing x brapa nak kena la..time tu plak musim ujan..mmg nak main pun x byk bley..sbb takut berbahaya..huhuhu..

Lifesaver said...

nak gi genting jgk la..hehe